Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Πιέσεις Κομισιόν για λουκέτο στην Αγροτική Τράπεζα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει την Ελλάδα να κλείσει ορισμένες τράπεζες, ενδεχομένως, συμπεριλαμβανομένης της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας της ATEbank, σύμφωνα με πηγές της ΕΕ, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters...


Σύμφωνα με το πρακτορείο αν και είναι ευθύνη της Κεντρικής Τράπεζας στην Ελλάδα να κλείσει μία εμπορική τράπεζα η ΕΕ έχει επίσης λόγο και στο πλαίσιο των κρατικών ενισχύσεων αν κρίνει ότι μία διάσωση είναι δαπανηρή μπορεί να την οδηγήσει σε αναγκαστική εκκαθάριση. Η πρακτική αυτή μπορεί να εφαρμοστεί και στην Ισπανία και στην Ιταλία.

Πηγές της Κομισιόν που επικαλείται το Reuters δήλωναν ότι αν μία τράπεζα είναι σημαντική για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα μίας χώρας μπορεί να διασωθεί αλλιώς θα πρέπει να κλείσει εφόσον βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ΑΤΕ θα έπρεπε από καιρό να έχει κλείσει ή να έχει συρρικνωθεί θεαματικά. Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι το λουκέτο μίας τράπεζας δεν αποτελεί πρόβλημα για το χρηματοπιστωτικό σύστημα καθώς το πακέτο στήριξης που διοχετεύεται από τη τρόικα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των υπολοίπων τραπεζών που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα της έκτασης στης Αγροτικής.

Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι "το σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters σχετικά με την ΑΤΕ, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα".

‘Όπως είναι γνωστό, η ΑΤΕ εφαρμόζει ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, το οποίο έχει υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επίσης, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα προικοδοτείται με 50 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάρθωσή του. Τα 25 δισ. εξ αυτών έχουν ήδη εκταμιευτεί και τα 18 δισ. έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί".
πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/06/blog-post_4389.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters