Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

«Τούρκοι ψηφίστε Τούρκους»

Ο ύποπτος ρόλος του «Συλλόγου Τούρκων Δυτικής Θράκης» που από την Κωνσταντινούπολη «βαφτίζει» όπως θέλει τους μειονοτικούς και τους κατευθύνει



Ποιος θα το έλεγε πως η προεκλογική περίοδος αλλά και η εκλογική διαδικασία θα ήταν μιας πρώτης τάξεως αφορμή για μια ακόμη τουρκική πρόκληση σε μια νευραλγική περιοχή της Ελλάδας τη δυτική Θράκη;

Οι Τούρκοι δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και ορμώμενοι από ένα γραφείο τους στην Κωνσταντινούπολη αυτοαποκαλούμενο «Σύλλογος Τούρκων Δυτικής Θράκης» προτρέπει τους Έλληνες μουσουλμάνους να ψηφίσουν…. «Τούρκους» υποψήφιους.

Το κεντρικό τους σύνθημα δεν είναι άλλο από το «Τούρκοι ψηφίστε Τούρκους» και για να τους…έχουν από κοντά φρόντισαν να ναυλώσουν πολλά τουριστικά λεωφορεία τα οποία σε καθημερινή βάση μεταφέρουν δωρεάν Έλληνες μουσουλμάνους από την Κωνσταντινούπολη προς Ξάνθη και Κομοτηνή με την προϋπόθεση να δώσουν το παρόν στις κάλπες και να προτιμήσουν «Τούρκους» υποψηφίους.
«Τους δικούς μας»
Για να «επισημοποιήσουν» το σκοπό τους προέβησαν και σε επίσημη…ανακοίνωση.

«Αξιότιμα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης», λένε, προκαλώντας από την πρώτη… λέξη (αλήθεια, από ποτέ υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη και από πότε οι μουσουλμάνοι «βαφτίζονται» Τούρκοι;), η Ελλάδα πηγαίνοντας στις πρόωρες εκλογές της 6ης Μαΐου θα σχηματίσει το νέο της κοινοβούλιο.

Όπως είναι γνωστό υπό τις σημερινές συνθήκες, με το μέτρο του πλαφόν του 3%, οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν μπορούν να εκλέξουν ανεξάρτητο βουλευτή. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης στις εκλογές του 1989 πρώτη φορά μετείχαν ανεξάρτητοι και είχαν βγάλει έναν βουλευτή. Αμέσως μετά από αυτές τις εκλογές με το σύστημα του πλαφόν που εφαρμόστηκε και στους ανεξάρτητους υποψήφιους, κατέστη πλέον αδύνατο η μειονότητα να εκλέξει ανεξάρτητο βουλευτή.

Διότι για να εκλεγεί ανεξάρτητος βουλευτής χρειάζεται το 3% της χώρας, δηλαδή περίπου 300.000 ψήφοι. Για την εκπροσώπηση πλέον της κοινότητας μας είχε απομείνει μια επιλογή. Αυτή η επιλογή ήταν να ενωθεί ισχυρά γύρω από τους Τούρκους υποψηφίους εντός των πολιτικών κομμάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση ενώ στην συνέχεια υπογραμμίζεται,

«Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης αγωνίστηκαν με περηφάνια και πίστη ενάντια στα χρόνια προβλήματα που βίωναν. Για την καλύτερη δυνατή συνέχεια αυτού του αγώνα είναι ανάγκη να εκλεγεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός Τούρκων υποψηφίων στην Ελληνική Βουλή. Είναι απόλυτη η πίστη μας πως για να ακουστεί ελεύθερα και δυνατά η φωνή της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην Βουλή και για να εκπροσωπηθεί επαρκώς η μειονότητα μας, πρέπει πηγαίνοντας συνειδητοποιημένα στην κάλπη να στηρίξουμε τους Τούρκους υποψήφιους.

Αξιότιμα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, με την ελπίδα πως στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 θα στηρίξετε τους Τούρκους υποψηφίους εν γνώσει σας πως δεν υπάρχει δυνατότητα να χάσουμε ούτε μια ψήφο, ευχόμαστε οι εκλογές αυτές να βγουν καλότυχες για την μειονότητα και την πατρίδα μας». Αλήθεια, για ποια πατρίδα μιλούν άραγε;

Από τις πρώτες κιόλας λέξεις της ανακοίνωσης φαίνεται το προκλητικό ύφος. Οικειοποιούνται την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα και σαν να μην έφτανε αυτό την αποκαλούν τουρκική μειονότητα, ενώ τους Έλληνες μουσουλμάνους τους «βάπτισαν» Τούρκους της Δυτικής Θράκης, ενώ στις επόμενες γραμμές ζητούν την εκπροσώπηση της «κοινότητας» τους στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Αναβρασμός

Το σήμα του γραφείου, προκλητικό

Η δυτική Ξάνθη βρίσκεται σε αναβρασμό καθώς το πολιτικό «κενό» και η αστάθεια που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στην χώρα  έχει μειώσει τα αντανακλαστικά των ειδικών μηχανισμών με αποτέλεσμα οι «λύκοι» ή αν προτιμάτε οι Τούρκοι να χαίρονται στην αναμπουμπούλα και να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για τα «παιχνίδια» τους.

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πώς αυτό το γραφείο -το οποίο από ότι λένε οι γνώστες εμφανίζεται σε ρόλο καθοδηγητή- ανενόχλητο ασκεί προπαγάνδα.

Μάλιστα δεν έχει διευκρινιστεί ποιος –αλλά και γιατί- πληρώνει για τη δωρεάν μεταφορά των Ελλήνων μουσουλμάνων από την Κωνσταντινούπολη στη Θράκη.

Βέβαια δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως στα γραφεία του συγκεκριμένου παραρτήματος κυματίζουν η τουρκική σημαία αλλά και αυτό της αυτοαποκαλούμενης «Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης». Και αν δεν καταδεικνύει αυτό την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης οργάνωσης, φαίνεται πως το «γραφείο» νοσταλγεί το μακρινό παρελθόν και συγκεκριμένα το 1913 όπου είχε ιδρυθεί από τις 31 Αυγούστου έως τις 25 Οκτωβρίου ένα μικρό κρατίδιο με την ονομασία Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης.   

Και ενώ όλα αυτά τα κρίσιμα πολιτικά και κατά επέκταση διπλωματικά  ερωτήματα εκκρεμούν, το ελληνικό κράτος ή ακόμη και τα κόμματα δεν έχουν λάβει θέσεις επί του συγκεκριμένου θέματος ενώ ούτε καν έχουν κρατήσει αποστάσεις.

Απορίας άξιο είναι το γεγονός η σιγήν ιχθύος που τηρούν συγκεκριμένοι υποψήφιοι οι οποίοι δεν έχουν μπει καν στη διαδικασία να κατευνάσουν τα πνεύματα και τις μικρές εστίες εντάσεων.
Την ίδια ώρα ο τουρκικός σύλλογος έχει οργιάσει κυριολεκτικά και η δράση του μέρα με τη μέρα αποκτά δυναμική και όσο πλησιάζουν οι εκλογές κάποιοι φοβούνται ότι το κλίμα μπορεί να δυναμιτιστεί. 

Φοβούνται

Δεν είναι λίγοι οι πολίτες της Θράκης που ζητούν την συνδρομή της ελληνικής Πολιτείας αφού είναι ενοχλημένοι με την τροπή που έχουν πάρει οι τουρκικές προκλήσεις στις πόρτες του σπιτιού τους.

Οι  κραυγές τους μένουν βουβές καθώς δεν αντιδρά κανείς  από το ελληνικό επίσημο κράτος και εκτός απ’ αυτό  αυτοί που μίλησαν έντονα φοβούνται μην τυχόν και μπουν στο στόχαστρο των φανατικών του «γραφείου».


 http://pinakio.blogspot.gr/2012/06/blog-post_16.html
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/blog-post_3395.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters