Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Και οι αρχές του Λιχτενστάιν ψάχνουν τον Λαυρεντιάδη για ξέπλυμα χρήματος.

Την ώρα που στην Ελλάδα εκκρεμούν σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη πέντε κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες και αναμένεται εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος η κλήση του σε απολογία, στη χώρα μας έφτασε αίτημα δικαστικής συνδρομής από το Λιχτενστάιν του οποίου οι αρχές αναζητούν στοιχεία σε βάρος του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Στην εισαγγελία Εφετών έχει αποσταλεί από τις δικαστικές αρχές του Βαντούζ έγγραφο αίτημα για την παροχή όποιων στοιχείων υπάρχουν σε βάρος του κ. Λαυρεντιάδη αλλά και των συνεργατών του Α. Ρογκόπουλου και Μαουρίτσιο Γκενόνι εναντίον των οποίων βρίσκεται έρευνα σε εξέλιξη από τις αρχές του πριγκιπάτου.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα το Βήμα, το αίτημα έφθασε στις 3 Μαΐου του 2012 και το σχετικό έγγραφο αναφέρεται με λεπτομέρειες στα στοιχεία, τα οποία οδηγούν, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στο συμπέρασμα ότι έχει πιθανότατα διαπραχθεί το αδίκημα του ξεπλύματος. Στην απόφαση της 5 Απριλίου 2012 αποκαλύπτονται επίσης και λογαριασμοί, που κρίνονται «ύποπτοι να έχουν χρησιμοποιηθεί για τη διακίνηση μαύρου χρήματος». Το αίτημα εδράζεται, όπως αναφέρεται, στην δικαστική έρευνα που γίνεται στη χώρα μας και βρίσκεται τώρα στο στάδιο της ανάκρισης. Τα πρώτα στοιχεία, που εξετάστηκαν σε βάρος του επιχειρηματία στο Λιχτενστάιν είναι αυτά που απέστειλε ο εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης στην Ελβετία.

Το δικαστικό έγγραφο του πριγκιπάτου αποκαλύπτει ένα πλέγμα λογαριασμών του επιχειρηματία στη Βαντούζ:

Στην Lamda PRIVAT ΒΑΝΚ AG (No0000317), που ανοίχτηκε στις 8 Ιανουαρίου 2009 με δικαιούχο τον Λαυλέντη Λαυρεντιάδη. Στην ίδια τράπεζα υπάρχει και προσωπικός του λογαριασμός (Νο00007048), που ανοίχτηκε στις 21 Οκτωβρίου 2010. Οικογενειακός λογαριασμός (Νο0234189) ανοίχτηκε στις 3 Νοεμβρίου 2008. Στο όνομα άλλης εταιρείας με την επωνυμία Lamda PRIVATE WEALTH MAGEMENT AG ανοίχτηκε επίσης τον Νοέμβριο 2010 ο υπ' αριθμ. 007170 λογαριασμός, στον οποίο εμφανίζονται ως δικαιούχοι οι Λαυρεντιάδης και Γκενόνι.

Η εμπλοκή του κ. Ρογκόπουλου εντοπίζεται στον λογαριασμό που ανοίχθηκε το Μάιο του 2010, του οποίου εμφανίζεται ως ο μόνος δικαιούχος!

Αλλοι επτά λογαριασμοί εμφανίζονται στην τράπεζα LAMDA PRIVATBANK AG στην Βαντούζ, οι οποίοι παραπέμπουν σε εταιρείες, που διακινούσαν εκατομμύρια ευρώ του επιχειρηματία.

Ετσι, αποκαλύπτεται ότι εκτός από τους τρεις προσωπικούς του λογαριασμούς υπάρχουν άλλοι τέσσερις με δικαιούχους τις εταιρίες:

IHARTUS LTD, ο σχετικός λογαριασμός ανοίχτηκε από τον ίδιο τον επιχειρηματία.
OLATANDENO ENTERPRISES LTD, εταιρεία στην οποία ανοίχτηκε λογαριασμός το 2011.
ZVM HOLDING AG, αλλά και ZVM FOUNDATION εταιρείες ή ιδρύματα, που έχουν την έδρα τους στο Λιχτεστάιν και για τις οποίες επίσης ανοίχτηκαν λογαριασμοί από την οικογένεια Λαυρεντιάδη.

Οπως αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου σε αυτές τις εταιρίες προκύπτει διαπλοκή μετόχων μεταξύ τους. Εκεί εμφανίζονται ως μέτοχοι άλλες τρεις, ήδη γνωστές στην υπόθεση εταιρείες στην Ελλάδα, για τις οποίες υπάρχουν κατηγορίες ότι «ξέπλυναν» περίπου τουλάχιστον 54 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για τις εταιρίες FONDERILO LTD, FINEGLINO TRADING LTD και NIKASTERO TRADING LTD.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των δικαστικών αρχών του Λιχτενστάιν, όπως αναφέρεται στην απόφαση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι εμπλεκόμενοι σε ελληνικές δικογραφίες Λαυρεντιάδης και Ρογκόπουλος να έχουν διαπράξει το έγκλημα του ξεπλύματος και στο πριγκιπάτο, που ζητάει τώρα πληροφορίες. Συγκεκριμένα ζητούν να πληροφορηθούν αν και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ανάκριση και με ποια εγκλήματα βαρύνονται οι κατηγορούμενοι.

Επίσης για το ποια στοιχεία υπάρχουν στη δικογραφία της Ελλάδας, αλλά και αν οι λογαριασμοί, οι οποίοι ανοίχτηκαν στο Λιχτενστάιν συμπίπτουν με την περίοδο κατά την οποία ο κ. Λαυρεντιάδης ήταν παντοδύναμος και, πάντως, επικεφαλής της Proton Bank.

Με βάση το έγγραφο αυτό οι ελληνικές αρχές αναμένεται να προσθέσουν ένα ακόμη στοιχείο στα όσα αρκετά εκτιμούν πως υπάρχουν για να αποδειχθεί η ενοχή του επιχειρηματία για τις βαρύτατες κατηγορίες οι οποίες του έχουν ήδη αποδοθεί.

Σε ότι αφορά την κλήση του κ. Λαυρεντιάδη και των δεκάδων συγκατηγορουμένων του σε απολογία, πληροφορίες από τις δικαστικές αρχές αναφέρουν ότι πλησιάζει η ώρα της αλήθειας καθώς θα απολογηθούν για να κριθούν ή όχι προφυλακιστέοι.

Υπενθιυμίζεται ότι οι κατηγορίες αφορούν σε δάνεια μαϊμού τα οποία χορήγησε η proton bank όταν ήταν υπό τον έλεγχο του επιχειρηματία σε φίλους και συνεργάτες του προκειμένου να εξαγοράσουν εταιρείες τις οποίες πουλούσε ο ίδιος. Πολλά από αυτά τα 701 εκατομμύρια ευρώ κατέληξαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο στον ίδιο και σε τραπεζικούς του λογαριασμούς στην Ελβετία και αλλού.



iefimerida


http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/05/blog-post_6783.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters