Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Η πρόταση Τσίπρα για Αρσένη θορύβησε το ένοχο πολιτικό σύστημα!

Γράφει ο Αιας


Ευχάριστη έκπληξη η πρόταση του Α. Τσίπρα, να τεθεί επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης ο Γεράσιμος Αρσένης. Τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα των ενοχών, της απαξίωσης, της μετριότητας και των στενών οριζόντων του πολιτικού συστήματος, προκαλώντας, τα ευμενή σχόλια της κοινής γνώμης, ενώ θορύβησε σφόδρα τους εγχώριους υπεργολάβους των ....
Τροικανών.
«Προτείναμε -δήλωσε ο Α. Τσίπρας- τον Γεράσιμο Αρσένη, έναν έμπειρο πολιτικό, γνώστη των οικονομικών, αλλά και των εθνικών θεμάτων, ικανό να εκπροσωπήσει τη χώρας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, με το σκεπτικό ότι έπρεπε στο πρόσωπο αυτό να αντανακλώνται και οι νέοι εκλογικοί συσχετισμοί».
Προσωπικότητα υψηλού κύρους, με τεράστια διεθνή εμπειρία και καταξίωση ο Γεράσιμος Αρσένης, έχει διακριθεί για το ήθος και την εντιμότητά του, αλλά και τις ριζοσπαστικές – προοδευτικές αντιλήψεις του, κατά τη θητεία του σε κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις.
Ως διευθυντικό στέλεχος του ΟΟΣΑ ανέπτυξε επιστημονική και διπλωματική δράση για τη μεταρρύθμιση του διεθνούς νομισματικού συστήματος στα πλαίσια της "Επιτροπής των 20" του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις της "Λέσχης του Παρισιού" για τον εξωτερικό δανεισμό κρατών, έχει χρηματίσει σύμβουλος πολλών κυβερνήσεων σε θέματα οικονομικού προγραμματισμού.
Με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ο Γεράσιμος Αρσένης επιστρέφει στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας το νευραλγικό πόστο της υλοποίησης του οικονομικού προγράμματος της πρώτης κυβέρνησης του Α. Παπανδρέου.
Κάθεται στην «βαριά καρέκλα» του υπουργού Οικονομίας από το 1982 έως το 1985, οπότε αναλαμβάνει ο Κώστας Σημίτης ο οποίος είχε μία τελείως διαφορετική αντίληψη από την «καθαρά σοσιαλιστική» του Αρσένη.
Κατά την περίοδο αυτή, προωθήθηκε το πενταετές πρόγραμμα για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας, εφαρμόσθηκε η αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή (ΑΤΑ) για την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων και προωθήθηκε η ανακατανομή του εισοδήματος και η εξυγίανση του φορολογικού συστήματος. Από το 1993 ως το 1996 διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας. Κατά την περίοδο αυτή, καθιερώνεται το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας - Κύπρου, εκσυγχρονίζεται η δομή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προωθείται ενεργά η "στρατιωτική διπλωματία" και τίθενται οι βάσεις του νέου εξοπλιστικού προγράμματος. Από το 1996 έως το 2000 διετέλεσε υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Κατά την περίοδο αυτή, σχεδιάζεται και ξεκινά η υλοποίηση της μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος και ολοκληρώνονται οι βασικότερες παρεμβάσεις, αναβαθμίζονται οι υποδομές και αλλάζει το πλαίσιο λειτουργίας και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης.
Η πρόταση Τσίπρα, στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Γεράσιμος Αρσένης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Κρίνοντας, προφανώς, εξ ιδίων ο πρόεδρος του νεοφιλελεύθερου Πασόκ, δεν μπόρεσε να τιθασεύσει τουλάχιστον τη μικροθυμία του και να προτάξει το εθνικό συμφέρον.
Αλλωστε, στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, ο τόπος έχει απόλυτη ανάγκη προσωπικότητες της εμβέλειας Αρσένη, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, έχει χειρισθεί επιτυχώς παρόμοιες κρίσεις, σε διεθνές επίπεδο.

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/05/blog-post_9436.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters