Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Οι διαδικτυακές επιθέσεις στον αγωγό φυσικού αερίου συνδέονται με την Κίνα

Οι επιθέσεις phishing, που έχουν πλήξει τη βιομηχανία του φυσικού αερίου στις Η.Π.Α., φαίνεται ότι προέρχονται από την ίδια ομάδα hackers, που επιτέθηκε πέρυσι στην RSA. Οι επιθέσεις, που σημειώνονται από τα τέλη του περασμένου Μαρτίου, έχουν βάλει στο στόχαστρο αρκετές από τις εταιρείες φυσικού αερίου της χώρας.
Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, δεν είναι σαφές αν μια ξένη δύναμη προσπαθεί να .....
χαρτογραφήσει τα συστήματα φυσικού αερίου ή αν οι hackers προσπαθούν να βλάψουν τους αγωγούς. Οι προηγούμενες επιθέσεις<…>
στο τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου φαίνεται να προέρχονται από την Κίνα.
Η ομάδα εθνικής ασφάλειας των Η.Π.Α. παρείχε στις εταιρείες, που επλήγησαν από τις επιθέσεις, πληροφορίες σχετικά με τους επιτιθέμενους. Οι πληροφορίες αυτές περιελάμβαναν ονόματα αρχείων, διευθύνσεις IP, ονόματα τομέα (domain names) και άλλες σημαντικές πληροφορίες, που σχετίζονται με τους διαδικτυακούς «κατασκόπους», έτσι ώστε οι εταιρείες να ερευνήσουν τα δίκτυά τους για τυχόν «ίχνη» από τις επιθέσεις.
Η ομάδα εθνικής ασφάλειας ενημέρωσε τις εταιρείες ότι συνεργάζονται με το FBI, για να εντοπίσουν ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τις κακόβουλες εισβολές και τα e-mail. Οι ερευνητές πιστεύουν τώρα ότι οι νέες επιθέσεις συνδέονται με τις περσινές, που στόχευαν την εταιρεία RSA, και οι οποίες οδηγούν στην Κίνα.
Η ομάδα, που ήταν υπεύθυνη για τις επιθέσεις της RSA, έχει επίσης συνδεθεί με διάφορα προηγούμενα περιστατικά hacking σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι πρόσφατες επιθέσεις, σε συνδυασμό με την καταστροφική έκρηξη αγωγού φυσικού αερίου το 2010 στην Καλιφόρνια, αποδεικνύουν τους κινδύνους, που εγκυμονεί η ραγδαία επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου.
Ο τομέας του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, υπήρξαν και στο παρελθόν στόχοι των hackers. Τον Φεβρουάριο του 2011 η εταιρεία McAfee, ανακάλυψε μια διαδικτυακή «εισβολή» επονομαζόμενη » Night Dragon», που εντοπίστηκε στην Κίνα. Στο πλαίσιο αυτής της επίθεσης, οι hackers προσπάθησαν να αποκτήσουν ευαίσθητα δεδομένα και οικονομικά έγγραφα από τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου για προσφορές και τα μελλοντικά σχέδια γεώτρησης.

http://www.secnews.gr


http://ksipnistere.blogspot.com/2012/05/blog-post_4870.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters