Ποιός θα συνεκμεταλλευτεί με ποιόν το Αιγαίο;
Μήπως δεν καταλάβαμε τις τελευταίες δηλώσεις της Άγκυρας;
Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι τελευταίες δηλώσεις τούρκου αξιωματούχου (Τανέρ Γιλντίζ, υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας), στις οποίες χωρίς κομπασμούς άνοιξε επίσημα (πλέον) το ζήτημα της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου… Και όμως! Κανείς δεν πρόσεξε το ύφος της δήλωσης του τούρκου υπουργού -εάν δεν πρόκειται για μεταφραστικό λάθος- μέσω του οποίου η Άγκυρα προτείνει στην Ελλάδα
συνεκμετάλλευση του Αιγαίου!!!Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι τελευταίες δηλώσεις τούρκου αξιωματούχου (Τανέρ Γιλντίζ, υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας), στις οποίες χωρίς κομπασμούς άνοιξε επίσημα (πλέον) το ζήτημα της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου… Και όμως! Κανείς δεν πρόσεξε το ύφος της δήλωσης του τούρκου υπουργού -εάν δεν πρόκειται για μεταφραστικό λάθος- μέσω του οποίου η Άγκυρα προτείνει στην Ελλάδα
Αίσθηση, λοιπόν, προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ περί κοινών ελληνοτουρκικών ερευνών πετρελαίου στο Αιγαίο.
Μάλιστα, όπως ανέφερε σε δημοσιογράφους στην Αττάλεια, το θέμα αυτό είχε συζητηθεί κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.
Είναι άραγε τόσο θρασείς οι τούρκοι πολιτικοί, που μας προτείνουν να δεχτούμε ως χώρα να συνεκμεταλλευτούμε μαζί τους τον δικό μας ορυκτό πλούτο; Δυστυχώς –σύμφωνα με την συγκεκριμένη δήλωση- η θρασύτητα της Άγκυρας ξεπερνά κάθε όριο, αφού στην ουσία η Τουρκία προτείνει στην Ελλάδα την συνεκμετάλλευση. Και αναρωτιέται δικαίως, ο κάθε λογικός άνθρωπος: Ποιος αιτείται ενός έργου; Ο ιδιοκτήτης ή ο… γείτονας; Φυσικά ο ιδιοκτήτης, εκτός και εάν ο γείτονας είναι εργολάβος (που στην περίπτωση της Τουρκίας δεν υφίσταται κάτι τέτοιο, αφού ο «εργολάβος» είναι γνωστός και πέραν του Ατλαντικού, αν και προσφάτως μας προέκυψε και ο «ιστορικός εργολάβος», η Γερμανία). Η Άγκυρα, λοιπόν, έκανε μία πρόταση προς την Ελλάδα, μέσω της οποίας –ούτε λίγο ούτε πολύ- προτείνει την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου όπου υπάρχουν «αμφισβητούμενες περιοχές», θέτοντας ευθέως επ’ αμφιβόλω την Ελληνικότητα του Αιγαίου και παρουσιάζοντας την Τουρκία ως συνιδιοκτήτη (αν όχι μεγαλο-ιδιοκτήτη)…
Και τι συνέβη μετά από αυτή την τουρκική πρόταση – πρόκληση; Απολύτως τίποτε. Ο Βενιζέλος χαίρεται επειδή θα εκλεγεί με 50% (χωρίς αντίπαλο), ο Σαμαράς ετοιμάζεται για τις εκλογές (που ίσως δεν γίνουν ποτέ), το ΚΚΕ παλεύει με πατάτες, ο Τσίπρας προσπαθεί να αντιμετωπίσει την επίθεση προς τα αριστερά που κάνουν όλοι, το ΛΑΟΣ εξορκίζει τα κακά παιδιά που φιλοξενούσε μέχρι πρότινος και δείχνει να αποσυντίθεται, και ακολουθούν μέσα στην τρελή χαρά ο μνημονιακο-αντιμνημονιακός Κουβέλης, η Ντόρα που πνέει τα λοίσθια και τέλος τρέχουν οι υπόλοιποι όψιμοι (ώριμοι και ανώριμοι πολιτικά) αντιμνημονιακοί… και τέλος, ο Νταλάρας εγκαταλείπει τις συναυλίες γιατί έπαθε αγοραφοβία…! Κανείς δεν ασχολήθηκε με την πρόκληση, αφού έχουν πολύ σοβαρές δουλειές να κάνουν. Βλέπετε, πάνω από όλα βρίσκεται το κόμμα, το απόκομμα, η βαρέως ασθενούσα πολιτική που βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση… Πού να βρεθεί καιρός για τα εθνικά συμφέροντα, για τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα λοιπά ενδιαφέροντα του… «κοσμάκη»...!
Θα περίμενε κανείς από τον επί 2,5 χρόνια «σωτήρα» της πατρίδας να εμφανιστεί και να τον κατακεραυνώσει, διαψεύδοντας ο ίδιος τον τούρκο αξιωματούχο…
Αλλά ο πρωταγωνιστής του εθνικού ξεπουλήματος προτίμησε να εξαφανιστεί…
Θα περιμέναμε έστω ανάλογη πρωτοβουλία να αναλάβει (αντ’ αυτού) ο επίδοξος διάδοχός του στον πράσινο θρόνο.
Ο επίδοξος όμως προτίμησε κι αυτός να σιωπήσει…
Θα περιμέναμε τέλος από το γραφείο τύπου του πράσινου θίασου ή έστω από τον εκπρόσωπο τύπου του που διετέλεσε και υπουργός εθνικής άμυνας να αρθρώσει μια κουβέντα εθνικής περηφάνιας.
Μάτια όμως… Και από εδώ σιωπή…
Η κλασική σιωπή των ενόχων. Η κλασική σιωπή της συμμορίας, η ομερτά της πολιτικής μαφίας…
Το περιεχόμενο της μυστικής διπλωματίας του ΓΑΠ αποκαλύπτεται… Και μαζί της αποκαλύπτεται και ο εθνικά επικίνδυνος ρόλος αυτού του ανεκδιήγητου πολιτικού… Και ταυτόχρονα αποκαλύπτεται και η μεγάλη συνωμοσία σιωπής από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που συνειδητά επέλεξαν να προσπεράσουν αυτό το κορυφαίο ζήτημα ως μηδέποτε γενόμενο.
Σε ποιά άλλη χώρα του κόσμου θα συνέβαιναν ανάλογα περιστατικά και δεν θα εγκαλείτο ο πρωθυπουργός της χώρας να δώσει εξηγήσεις για την εθνικά επικίνδυνη στάση του;
Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν, επειδή η Ελλάδα έπαψε να είναι χώρα, αλλά αποτελεί το αφοδευτήριο των οικονομικών της τρομοκρατών, των φίλων και εταίρων Ευρωπαίων που κερδοσκοπούν ως οι τελευταίοι τοκογλύφοι χωρίς να δίνουν ούτε ένα πραγματικό ευρώ…
Οι απολύτως διεφθαρμένοι και αποκλειστικά υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας, για τον διεθνή διασυρμό της, για την παράδοση των πάντων στο όνομα της προσωπικής τους διάσωσης, δεν κάνουν τις πάπιες, δεν κάνουν τις κότες, ούτε τους Κινέζους…! Πουλάνε τρέλα κι εμείς ηλιθιωδώς την αγοράζουμε πολύ ακριβά, αφήνοντάς τους να ξεπουλάνε την πατρίδα μας, τα σπίτια μας, τα παιδιά μας και τους τάφους των προγόνων μας.
Ερώτηση Χρυσανθακόπουλου (o μόνος ευαισθητοποιημένος) για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και τις συζητήσεις Παπανδρέου
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛ. ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ «ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ και Βουλευτής Αχαΐας κ. Αλ. Χρυσανθακόπουλος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών με θέμα τις «Δηλώσεις Τούρκων Υπουργών περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου».
Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Χρυσανθακόπουλου έχει ως εξής:
Προς κ. Υπουργό Εξωτερικών
Θέμα:«Δηλώσεις Τούρκων Υπουργών περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου»
Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, υποστήριξε, σε χθεσινές του δηλώσεις, ότι κατά την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού, κ. Ερντογάν, στην Ελλάδα, συζητήθηκε η πρόταση για κοινές ελληνοτουρκικές έρευνες στο Αιγαίο. Το ίδιο είχε προτείνει ο αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της Τουρκίας, κ. Μπαγίς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» (Νοέμβριος 2010) προτείνοντας συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, ώστε «στις διαφιλονικούμενες περιοχές να φτιάξουμε από κοινού πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου».
Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του στις 26/11/2010, για την ύπαρξη μυστικών συνομιλιών για το Αιγαίο, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε αναφερθεί και σε σχετική δήλωση του κ. Νταβούτογλου, που φιλοξένησε τουρκική εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία «οι συνομιλίες πάνε καλά». Απαντώντας στην ερώτηση του κ. Καρατζαφέρη, ο τότε Πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου, ανέφερε τα εξής: «Η τουρκική πλευρά, άλλοτε καλόπιστα, άλλοτε όχι, έχει ως προφανή στόχο να δημιουργήσει επικοινωνιακά την αίσθηση μίας θετικής βούλησης για συνεργασία. Και εμείς, πολλές φορές –λαϊκώς– ‘τσιμπάμε’!»
Ερωτάσθε:
Έχει συζητηθεί θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, κατά τις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας;
Ποιά είναι η θέση της νυν κυβέρνησης επί της ουσίας του ζητήματος;
Ο βουλευτής Αχαΐας του ΛΑΟΣ
Αλ. Χρυσανθακόπουλος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου