Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εκφώνησε έναν κλασικό αυτοκρατορικό λόγο στο Φόρουμ του Νταβός, με θέμα «Ήρθε η ώρα να επιδείξουμε τόλμη, όχι συγκράτηση».
Όλος ο κόσμος θα έπρεπε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Βρετανίας, βυθίζοντας χωρίς δισταγμό στη λιτότητα, στη διάσωση των τραπεζών, στην απορρύθμιση, τον πόλεμο, και την ανατροπή
οποιουδήποτε απείθαρχου καθεστώτος, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο .
οποιουδήποτε απείθαρχου καθεστώτος, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο .
«Είχαμε τις τράπεζες με τον χαμηλότερο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, τα πιο υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τη μεγαλύτερη φούσκα στην αγορά των ακινήτων. Η σύνεση θα ήταν καταστροφική για μας. Αντ 'αυτού, ήμασταν τολμηροί, αποφασισμένοι ...
Κοινωνικές δαπάνες: περικοπή. Έξοδα λειτουργίας του κράτους: περικοπή. Μισθοί στο δημόσιο τομέα: παγωμένοι. Η αποχώρηση των συνταξιοδοτηθέντων υπαλλήλων: αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης (...) ενώ ήμαστε συντηρητικοί για τα φορολογικά θέματα, είμαστε ριζικοί μονεταριστές, με ενέσεις μετρητών στο τραπεζικό σύστημα και με την εισαγωγή μέτρων για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στη πίστωση», δήλωσε μονοκόμματος.
Όλα αυτά ακούγονται μάλλον ειρωνικά, δεδομένου ότι τα στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησής του, έδειχναν χθες ότι η βρετανική οικονομία είχε βυθιστεί κατά 0,8% σε ετήσια βάση, κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2011.
Πρέπει να είμαστε πιο τολμηροί στο μέτωπο του ελεύθερου εμπορίου επίσης, πρόσθεσε, υποδηλώνοντας «μια συμμαχία των προθύμων» για να παρακαμφθεί η αποτυχία της Διάσκεψης της Ντόχα, όπου οι φτωχότερες χώρες αρνήθηκαν να εγκρίνουν τις πρόσφατες προτάσεις για την επέκταση της λεηλασίας: «Υπάρχουν ήδη προτάσεις για μια δια-Ειρηνικού εταιρικής σχέσης, αλλά γιατί όχι και μια φιλόδοξη συμφωνία μεταξύ της Ευρώπης και της Αφρικής; Ή ακόμα και μια συμφωνία για παν-αφρικανικό ελεύθερο εμπόριο;».
Ο Κάμερον αυτοεπαινέθηκε επίσης για το γεγονός ότι η Μεγάλη Βρετανία ανέλαβε ηγετικό ρόλο στις αλλαγές καθεστώτων και τον πόλεμο: «Μαζί με τον Πρόεδρο Σαρκοζί, η Βρετανία οδήγησε την Ευρώπη προς τη νέα επιβολή κυρώσεων στις ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου ... στη Συρία, ήμασταν οι πρώτοι κατά τη βίαιη καταστολή του Assad, και δεν θα σταματήσουμε μέχρι την αποχώρησή του. Και φυσικά στη Λιβύη εξασφαλίσαμε το πέρασμα ενός ψηφίσματος του ΟΗΕ και συγκεντρώσαμε ένα πολυεθνικό συνασπισμό γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία. Οι Βρετανοί και Γάλλοι πιλότοι οδήγησαν το δρόμο από την πρώτη ώρα, όταν η τύχη της Βεγγάζης ήταν σε κίνδυνο, και μαζί το αντιμετωπίσαμε, βοηθώντας το Λιβυκό λαό να ξεπεράσει την τυραννία και να πάρει τον έλεγχο του δικού του μέλλοντος».
Και να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει βρετανική αυτοκρατορία, και άλλοι εθελοντές να προσχωρήσουν σε αυτήν!
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/02/blog-post_1295.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου