Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Βεργίνα 2001: Άφαντα τα κλοπιμαία, στο αρχείο η υπόθεση

Παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για μια διακεκριμένη κλοπή, δεν υπήρξε καταλογισμός όχι μόνο από τις εισαγγελικές αρχές αλλά και από το υπ. Πολιτισμού για τις τυχόν ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων.
Μια δεκαετία μετά και με αφορμή το περιστατικό της Ολυμπίας, επανέρχεται στο προσκήνιο μία από τις μεγαλύτερες κλοπές αρχαιολογικών θησαυρών και μάλιστα από τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, ενώ μέχρι σήμερα τα....
κλοπιμαία παραμένουν άφαντα, όπως και οι δράστες.
Ο περίφημος Τάφος του Θρόνου, που είχε φέρει στο φως ο Μανόλης Ανδρόνικος το 1987, στον οποίο υπάρχει ο τάφος της Ευρυδίκης, μητέρας του βασιλιά Φιλίππου και ο ομώνυμος θρόνος, είχε πέσει θύμα κλοπής από αρχαιοκάπηλους στις αρχές της περασμένης δεκαετίας.
Άγνωστοι είχαν καταφέρει να εισέλθουν στον τάφο και να αφαιρέσουν τρία μαρμάρινα αγαλματίδια γυναικών και άλλα τρία αγαλματίδια σφιγγών, καθώς και δύο μαρμάρινους ρόδακες από τα μέτωπα του θρόνου.
Η κλοπή είχε γίνει αντιληπτή στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2001 -η αποκάλυψη του γεγονότος είχε γίνει αποκλειστικά από το «Έθνος» στις 11 Σεπτεμβρίου 2001- και από τότε δεν υπήρξε το παραμικρό στοιχείο που να οδηγεί στους δράστες, ούτε υπήρξε κάποιο σημάδι για τα πολύτιμα αρχαία αντικείμενα που κλάπηκαν.

http://imathia-news.blogspot.com/2

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/2001.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters