Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Η καρέκλα του Παπαδήμου τρίζει αλλά δεν το έχει καταλάβει ακόμα

Κρίμα, νομίζω ότι ο πρωθυπουργός έχασε και την όποια σοβαρότητα είχε προτού αναλάβει να «σώσει» τη χώρα. Η ομιλία του χθες στο ελληνογερμανικό εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο, χαρακτηρίστηκε από τους γνωστούς παπαγάλους, βαρυσήμαντη, όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Ήταν μια ακόμη ομιλία όπου απεδείχθη ότι μεταξύ λόγων και πράξεων η απόσταση είναι μεγάλη. Κι επίσης αποδείχθηκε ακόμη μια φορά ότι δεν... υπάρχει κανένα σχέδιο εξόδου από τη χώρα.
Ο κ. Παπαδήμος μας διαβεβαίωνε παραμονές Χριστουγέννων ότι το 2012 δε θα χρειαστούν άλλα μέτρα, και τον ακολουθούσε στη συλλογιστική αυτή και ο Ευ. Βενιζέλος.
Λίγες εβδομάδες μετά και ξαφνικά ανακαλύπτουμε ότι θα υποστούμε νέες μειώσεις στους μισθούς, ότι ήρθε η ώρα να ματώσει και ο ιδιωτικός τομέας, ο οποίος έχει ήδη πληγεί ανεπανόρθωτα αλλά αυτός κανείς δεν το λέει.
Στον ιδιωτικό τομέα όπου έχουν γίνει πάνω από 300 χιλ. απολύσεις ενώ έχουν υπογραφεί ατομικές κι επιχειρησιακές συμβάσεις με μισθούς πείνας.
Κι όμως, ο κ. Παπαδήμος αποφάσισε να χτυπήσει εκεί. Ετοιμάζεται να καταργήσει δώρα, επιδόματα, ωριμάνσεις αλλά μιλώντας χθες είπε το εξής: «Δεν αναμένεται μείωση των μισθών και συντάξεων το 2013».
Μπράβο σας κύριε Λουκά που σέβεστε τους πολίτες, αλλά έχουμε ένα ερώτημα για εσάς: Μπορεί να γίνει μείωση σε μισθούς και συντάξεις που δεν υπάρχουν; Για να έχεις να κόψεις πρέπει να υπάρχει μισθός. Αν δηλαδή ένας εργαζόμενος έπαιρνε 1.000 ευρώ και το 2012 θα φτάσει να παίρνει 700 ευρώ, έ τότε δεν τους κάνεις χάρη κ. Παπαδήμο αν του λες ότι δε θα μειωθεί ο μισθός του.
Προφανώς ο πρωθυπουργός, μέχρι να φύγει, θα λάβει όλες τις αποφάσεις που δεν τολμούσε ο προκάτοχός του. Γι’ αυτό διορίστηκε, για να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας, για να κάνει την Ελλάδα… Αλβανία.
Κι ύστερα, βγαίνει με το σοβαρό και τεχνοκρατικό του ύφος και λέει: «Θα υπάρξει προοπτική και έξοδος από την κρίση, εφόσον ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της χώρας» και υπογράμμισε ότι η έμφαση του προγράμματος προσαρμογής πρέπει να μεταφερθεί από την επιβάρυνση των φορολογουμένων, «που πια τείνουν να εξαντλήσουν τη φοροδοτική τους ικανότητα, στη μείωση των δαπανών του κράτους και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
Τώρα το θυμήθηκε; Αν είναι να μειώσει το κράτος και τις δαπάνες του τι τον εμποδίζει; Ας μειώσει κομματικές επιχορηγήσεις, μισθούς και άλλα προνόμια. Ας κλείσει ζημιογόνες εταιρείες, ας απολύσει αν χρειαστεί. Με ευχολόγια και γιαλαντζί πολιτικές προκοπή δε γίνεται.
Μίλησε επίσης και για το PSI κι ότι όσο αυτό είναι σε εκκρεμότητα η Ελλάδα βρίσκεται σε κίνδυνο. Αυτά τα ξέρουμε κ. Παπαδήμο, αλλά δε φταίει ο κόσμος που αποτυγχάνετε στις διαπραγματεύσεις σας.
Για εσάς δεν έγραφαν ότι έχετε διασυνδέσεις στο εξωτερικό και θα σώσετε τη χώρα μόνο και μόνο με το όνομά σας; Που πήγαν τώρα τα… κονέ; Ή μήπως κεντρικός στόχος ήταν και είναι να μη χάσουν οι τράπεζες τα λεφτά τους;
«Έχουμε ήδη διανύσει τη μισή απόσταση. Εάν σταματήσουμε, θα πάνε οι θυσίες χαμένες. 
Εάν συνεχίσουμε με γενναιότητα το δρόμο της προσαρμογής ως το τέλος, οι κόποι του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν. Δεν υπάρχουν οικονομικά θαύματα. Υπάρχει μόνο η σκληρή πειθαρχημένη δουλειά και η ενότητα του πολιτικού κόσμου και του ελληνικού λαού. Με αυτές τις προϋποθέσεις θα τα καταφέρουμε. Η Ελλάδα μπορεί να εκπλήξει ξανά», έκλεισε την ομιλία του ο Λουκάς Παπαδήμος.
Συμφωνούμε κ. Παπαδήμο, αλλά φαίνεται ότι στη γυάλα του Μαξίμου που βρίσκεστε δε βλέπετε τι γίνεται στην ελληνική κοινωνία. Ο λαός βράζει, ζητά διέξοδο και σίγουρα αυτή δεν είναι η κυβέρνησή σας
Εκλεγμένους και ισχυρούς από το λαό πρωθυπουργούς χρειάζεται ο τόπος, κι όχι εντολοδόχους που δεν έχουν να χάσουν και τίποτε. Και ο νοών νοήτω.
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/01/blog-post_1163.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters