Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Οποία απρέπεια!


  • Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός
Πρώτα παραθέτουμε την είδηση:
«Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) στο άκουσμα του ναυτικού ατυχήματος του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia εκφράζει προς την πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου την ειλικρινή συμπάθεια για το ατυχές συμβάν.
Αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια στις Ιταλικές Αρχές, στον Πλοίαρχο και στο πλήρωμα του πλοίου που με συντονισμένες προσπάθειες αποσόβησαν μία μεγάλη τραγωδία διασώζοντας το σύνολο σχεδόν των επιβαινόντων, επιβατών και πληρώματος.
Στις οικογένειες των θυμάτων εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια». Η ανακοίνωση αυτή στάλθηκε στην πλοιοκτήτρια εταιρεία στην Ιταλική Πρεσβεία και στην εταιρεία Κύμη Ναυτιλιακή που πρέπει να είναι η αντιπρόσωπος εταιρεία της Costa στην Ελλάδα.”

Και συμπληρώνουμε εμείς:

Τώρα, από πού να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε; Από το ότι δεν πρόλαβε να βυθιστεί το πλοίο και οι Εφοπλιστές της Επιβατηγού Ναυτιλίας έστειλαν ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ όχι μόνο στις Ιταλικές Αρχές για ότι έκαναν αλλά και στον Πλοίαρχο και στο πλήρωμα του πλοίου, δηλαδή σε αυτούς που βύθισαν το πλοίο!!! Και με το βύθισαν το πλοίο δεν εννοούμε ότι το έκαναν επίτηδες ή ότι είχαν κάποιο δόλο αλλά για να βυθιστεί ένα μεγαθήριο, για να πέσει σε ξέρα, σε ύφαλο σε οτιδήποτε κάποιος πρέπει να έκανε το ΛΑΘΟΣ!!! Γιατί για να καταφέρεις να βυθίσεις ένα τέτοιο κρουαζιερόπλοιο μάλλον περί κατορθώματος πρόκειται… Και ας μην ήταν δίπλα στην στεριά και θα βλέπαμε γιατί θα μιλάγαμε σήμερα…. Ας δοξάζουμε τον Θεό που ήταν πολύ κοντά.

Και μετά τι συγχαρητήρια και τι συλλυπητήρια είναι αυτά. Οι εφοπλιστές που έβγαλαν αυτήν ανακοίνωση, την απαράδεκτη ανακοίνωση δεν μπορούσαν να περιμένουν καν να μάθουν τον αριθμό των απωλειών, των τραυματιών; Τόσο πολύ δεν κρατιόντουσαν; Τρεις χιλιάδες επιβάτες έδωσαν τα λεφτάκια τους για να απολαύσουν, να χαρούν όχι για να πάνε βόλτα με το καράβι του τρόμου και να χάσουν την ζωή τους… Αυτοί δεν μετράνε; Και μετά από τις πρώτες μαρτυρίες, που είναι και οι πιο έγκυρες, αφού μετά θα πέσει το κόσκινο σε ότι μεταδίδεται, αναφέρεται ότι υπήρξε πανικός, το πλήρωμα δεν έκανε πολλά πράγματα, οι λέμβοι λόγω της κλίσης δεν μπορούσαν να κατέβουν, επικράτησε σκοτάδι… Αλήθεια άναψαν οι ηλεκτρογεννήτριες έκτακτης ανάγκης, οι emergency όπως τις αποκαλούν; Γιατί μίλησαν στην αρχή για ηλεκτρική βλάβη του πλοίου και όχι πρόσκρουση;

Πάντως η εταιρεία Costa δεν μπορεί κάποια σχέση θα έχει και με την εταιρεία που είχε το πλοίο Sea Diamond που βυθίστηκε στην Σαντορίνη, όπου και εκεί γλυτώσαμε ναυάγιο στυλ Τιτανικού. Γιατί και οι δύο εταιρείες το πρώτο πράγμα που δήλωσαν ήταν ότι ήταν «αχαρτογράφητος ο ύφαλος»….. Τι λες ρε παιδάκι μου; Έχουν κάνει την ίδια διαδρομή, δεκάδες, εκατοντάδες πλοία, χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες φορές και δεν έπαθε κανένας τίποτα και ξαφνικά πάρει η ξέρα, ο ύφαλος και «φυτρώνει» μπροστά στην πορεία του πλοίου. Εις θάνατον ο ύφαλος ή η ξέρα όχι να τιμωρηθούν αυτοί που οδήγησαν τα πλοία εκεί…. Πάντως ανοίγουμε δρόμους εμείς οι Έλληνες, οι Κύπριοι… Ε, και μετά μας λένε λαμόγια οι ξένοι!

Το μόνο που ελπίζουμε από την όλη υπόθεση είναι να μην έχουν χαθεί άδικα οι ζωές αυτές, με την έννοια ότι από την στιγμή που δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω τουλάχιστον οι αρχές οφείλουν στους νεκρούς και τις οικογένειες τους να λάβουν μέτρα για να μην επαναληφθεί μια τέτοια τραγωδία. Δυστυχώς δεν είμαστε και πολύ αισιόδοξοι για αυτό, μια που η εταιρεία αυτή η Costa είναι κολοσσός και ανήκει στο γκρούπ της εταιρείας Carnival. Γιατί στην όλη υπόθεση διακυβεύονται δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια που αφορούν εταιρείες, τράπεζες που δανειοδοτούν νέες κατασκευές, χρηματιστήρια και πάει λέγοντας. Εδώ με το Sea Diamond που χάθηκαν δύο άνθρωποι, που έχουμε μια τοξική βόμβα στο Αιγαίο μας και ουδείς ενδιαφέρεται!! Τόσες και τόσες παρανομίες έγιναν μετά την πρόσκρουση και όλοι ποιούν την νύσσα…. Μήπως έγινε καμία δίκη; Μήπως ελέγχθηκε κανένας ποινικά που μετά την πρόσκρουση δεν ειδοποιήθηκε άμεσα ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του ΓΕΝ; Και για τόσα άλλα θέματα….

Τουλάχιστον οι αρμόδιες αρχές στο εξωτερικό, οι νηογνώμονες, όποιος είναι αρμόδιος, ας βάλουν ένα όριο στις κατασκευές τεράστιων πλοίων, αεροπλάνων, κτιρίων. Καλό το κέρδος, έτσι μεγιστοποιείται για τις εταιρείες, με τις μεγαλύτερες χωρητικότητες, αλλά για μας τους απλούς ανθρώπους, όχι τους «επιχειρηματίες» η ανθρώπινη ζωή είναι αναντικατάστατη. Μάλιστα σε κάποια ξένη εφημερίδα διαβάσαμε ότι το πλοίο αυτό ήταν αβύθιστο… Σαν τον Τιτανικό στην εποχή του θα συμπληρώσουμε εμείς….

http://kostasxan.blogspot.com/2012/01/blog-post_9076.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters