Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Σύνταξη στα...82;

Νέο πλήγμα στις ήδη ψαλιδισμένες συντάξεις θα φέρει το 2012 , καθώς τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τα 4,5 δις ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη, η κατάσταση των ταμείων, λόγω της ανεργίας, της ύφεσης και της δεινής θέσης των επιχειρήσεων, θέτει σε κίνδυνο ακόμη και τη βιωσιμότητά τους.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το 37% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές του.

Μάλιστα, στελέχη του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης δεν αποκλείουν να υπάρξει νέος ασφαλιστικός νόμος το επόμενο έτος, εκτός από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις κατά 15% μεσοσταθμικά που πρόκειται να ισχύσουν από 1/1/2012.

Οπως επισημαίνουν τα ΝΕΑ, στην ίδια εκτίμηση καταλήγει και ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, καθηγητής Σάββας Ρομπόλης, που θεωρεί ότι είναι πολύ πιθανό να έρθει νέο Ασφαλιστικό το 2012.

Σύμφωνα με το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, το 2012 η πραγματική ανεργία θα εκτιναχθεί στο 26% και η στατιστική ανεργία στο 21% (1.050.000 άνεργοι), περιορίζοντας τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων κατά 6,5 δισ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή, θα φέρει ανατροπές στο ασφαλιστικό: «Με ειδικό νόμο θα ανακαθορίζονται οι συντάξεις με στόχο να μην υπερβαίνει το ύψος των δαπανών το 2,5% του ΑΕΠ έως το 2060», σημειώνει.

«Με τη μείωση των συντάξεων μπορεί να μειωθούν οι δαπάνες, θα υπάρχει όμως αρνητική αναλογικότητα μεταξύ των εισφορών και των παροχών», υπογραμμίζει ο Σ. Ρομπόλης, τονίζοντας παράλληλα ότι η λύση της κάλυψης των ελλειμμάτων από την περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης δεν μπορεί να αποδώσει:

«Για να καλυφθούν τα ελλείμματα, θα έπρεπε το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης να φτάσει στα 82 έτη», επισημαίνει. 
 
 http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/12/82.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters