Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Εδώ θεσμός, εκεί θεσμός, που είναι οι θεσμοί;

Εδώ και τέσσερις μέρες παίζουνε τον παπά, κανάλια, εφημερίδες και 161 βολευτές (οι 153 ΠΑΣΟΚοι +8 της ΝΔ). Τον παπά με τα χρήματά μας στις τράπεζες, τον παπά με τον άρτι «εμπιστεύσιμο» από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά υπό «παραίτηση» πρωθυπουργό, τον παπά με το ευρώ, τον παπά με την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, τον παπά με το μέλλον της πατρίδας. Παπατζήδες κυβερνώντες και....
παπατζήδες «ελεγκτές» της «τέταρτης εξουσίας» έκαναν την τρίχα τριχιά επί τρία χρόνια τώρα και με όπλα το ψεύδος και την τρομοκρατία έφεραν την πατρίδα όχι πια στο χείλος του γκρεμού, αλλά σε πορεία πτώσης εντός γκρεμού, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του ΓΑΠ, η οποία μας έδωσε το τελειωτικό σπρώξιμο με δημοψηφισματικό χαρακτήρα .

Για να μην παραδώσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ κι ούτε να παραδώσει όλα τα οφίτσια, το κυβερνών κόμμα και ο εγωισμός ενός Παπανδρέου καταπάτησε κάθε άρθρο του συντάγματος και κάθε θεσμική πρόβλεψη. Χωρίς παραίτηση, πώς γίνεται αντικατάσταση του επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας και από ποιόν;
Χωρίς παραίτηση, χωρίς διερευνητικές εντολές και χωρίς συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, πώς αλλάζει μια κυβέρνηση και πολύ περισσότερο, πώς αλλάζει ο πρωθυπουργός;
Κι αν αυτό είναι ένα τεράστιο θεσμικό κενό, πόσο μεγαλύτερος παραλογισμός είναι να παραμένουν στις θέσεις τους Υπουργοί που καλούνται να διαπραγματευτούν το μέλλον της πατρίδας χωρίς καμιά νομιμοποίηση από το λαό; Και υποθέτω εδώ πώς δε γίνεται να φθάσουμε στο σημείο να συνεχίσει να διαπραγματεύεται ο Μπένι ως αντιπρόεδρος και να μην είναι συνεχώς δίπλα του να τον ελέγχει ο όποιος πρωθυπουργός – ανώτερός του…
Διότι φυσικά, για το τελικό σπρώξιμο στο γκρεμό υπαίτιος είναι ο ΓΑΠ, αλλά όλες οι αποφάσεις της κυβέρνησης ήσαν ως τώρα ομόφωνες από το Υπουργικό Συμβούλιο και όλες πήραν την ψήφο εμπιστοσύνης από τους 153 βολευτές, άρα η ευθύνη είναι συνολική του ΠΑΣΟΚ.
Δε θέλω να συνεχίσω να ασχολούμαι με ό,τι συνέβη γιατί δεν έχει πια νόημα. Νόημα έχει το από σήμερα και μετά. Γι αυτό οφείλω να υπενθυμίσω στον μοναδικό άνθρωπο που δέχεται να αναλάβει την ευθύνη για το μέλλον της πατρίδας -παρότι ουδεμία ευθύνη φέρει για το κατάντημά της- ότι η καινούργια κυβέρνηση:
Οφείλει να κάνει κατανοητό σε εσωτερικό και εξωτερικό ότι η νέα δανειακή σύμβαση καταργεί το μνημόνιο του 2010 και το μεσοπρόθεσμο και δεν αποτελεί συνέχεια της προηγουμένης (η οποία άλλωστε δεν είχε ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων), άρα οι όροι της θα πρέπει να γίνουν -επιτέλους- αντικείμενο μιας κάποιας διαπραγμάτευσης.
Οφείλει να περάσει το τελικό κείμενο της σύμβασης με απλή πλειοψηφία από τη βουλή, ασχέτως του πόσοι βουλευτές τελικά την υπερψηφίσουν, γιατί κανένα κείμενο δεν νοείται να υπερκαλύπτει το Σύνταγμα της χώρας και σε καμία περίπτωση δεν συζητείται κάν εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας σε οιονδήποτε και για κανένα λόγο.
Οφείλει να επιμείνει ότι επιδιαιτητής τυχόν αθέτησης της συμφωνίας δεν μπορεί να είναι δικαστήριο ή θεσμός εκτός της νομισματικής ένωσης, άρα τα βρετανικά δικαστήρια φεύγουν σήμερα από το κείμενο της συμφωνίας.
Οφείλει να πείσει τους δανειστές ότι για να αποπληρωθούν τα δάνεια είναι απόλυτη ανάγκη κι εκείνοι να εγγυηθούν εμπράκτως εδώ και τώρα για τα σύνορα και την ΑΟΖ της χώρας, ώστε και να μειωθούν τα υπέρογκα έξοδα της εθνικής άμυνας και πολύ περισσότερο να υπάρξει παραγωγή πλούτου από το υπέδαφος και τις φυσικές πηγές.
Οφείλει να πάρει ουσιαστικές και άμεσες αποφάσεις για μείωση των λειτουργικών εξόδων του κράτους μέσω του προϋπολογισμού του 2012, χωρίς να πειράξει πάλι τους μισθούς των υπαλλήλων.
Οφείλει να αναγνώσει καθαρά τη λαϊκή βούληση για κάθαρση και απόδοση πολιτικών -τουλάχιστον- ευθυνών και ως εκ τούτου να μειώσει αν όχι μηδενίσει τον αριθμό των εν ενεργεία πολιτικών που θα μετέχουν στην κυβέρνηση και είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για την κατ’ ουσίαν πτώχευση της χώρας.
Τέλος, οφείλει να φέρει τώρα στη Βουλή και εκείνη να αποφασίσει άμεσα, ώστε η επόμενη βουλή να αναθεωρήσει το Σύνταγμα, ει δυνατόν στο σύνολό του.
Για την επίτευξη των απολύτως απαραίτητων αυτών στόχων, προτιμητέον είναι να προεδρεύσει μιας τέτοιας κυβέρνησης πρόσωπο το οποίο να έχει με επιχειρήματα αμφισβητήσει το Μνημόνιο και τα μέτρα (τα οποία ως γνωστόν έφεραν αποτελέσματα αντίθετα των αναμενομένων) και να έχει την πειθώ και το επιστημονικό υπόβαθρο και γόητρο να στηρίξει τις επιλογές αυτές.
Όσο για τον απερχόμενο πρωθυπουργό, καλά θα κάνει να αναγνωρίσει πιο άμεσα τις ευθύνες τις δικές και του κόμματός του για την κατάντια της πατρίδας.

Ν. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Εκπαιδευτικός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

http://logia-starata.blogspot.com/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_5170.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters