Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ο Γιώργος δεν φεύγει. Από το ΠΑΣΟΚ…

Μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία, ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα του Αντώνη Σαμαρά, και ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, το κεντρικό ερώτημα που έχει στον πυρήνα του τον Γιώργο Παπανδρέου, αφορά φυσικά στο τι προτίθεται να κάνει ο επί επτά έτη Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τον...
ρόλο του στην ηγεσία του Κινήματος.

Το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ προβλέπει ότι η θητεία του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία, λήγει τις επόμενες ημέρες, ολοκληρώνοντας τέσσερα χρόνια από την εσωκομματική επικράτηση του, στη μάχη του 2007. Από τη στιγμή μάλιστα που δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός, η θητεία του δεν παρατείνεται αυτοδικαίως, και έτσι το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να οδηγηθεί στη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού από τη βάση.

Μια εξέλιξη που φαντάζει εκτός πραγματικότητας, με βάση τα σημερινά δεδομένα, καθώς μια πιθανή απόπειρα να προσφύγει το ΠΑΣΟΚ στη βάση του, με την κοινωνία να βρίσκεται σε αναβρασμό, θα ισοδυναμούσε με πολιτικό χαρακίρι.

Γι’ αυτό και πληθαίνουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ οι φωνές που λένε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να παραμείνει στην ηγεσία, και να οδηγήσει εκείνος το Κίνημα στις επόμενες εκλογές. Αναλόγως δε με το αποτέλεσμα, εν συνεχεία να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες, πιθανότατα για τη διεξαγωγή εκτάκτου Συνεδρίου, από το οποίο θα εκλεγεί προσωρινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ώστε, εν ευθέτω χρόνω, και αφού θα έχει κοπάσει η… οργή της κοινωνίας, να καταστεί εφικτή η απευθείας εκλογή από τη βάση του ΠΑΣΟΚ.

Οι υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου πάντως, σχολιάζουν ότι οι πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού οδήγησαν στην επιτάχυνση των διαδικασιών για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, και ο ίδιος δεν δίστασε να θυσιάσει το αξίωμά του. Τονίζουν μάλιστα με νόημα τις σημερινές θετικές αναφορές της Άνγκελα Μέρκελ για τη στάση του.


http://www.statesmen.gr

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_5180.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters