Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ο (δεύτερος) μεγάλος συμβιβασμός

Κάποιος που επιχειρεί να αναλύσει τα διαδραματιζόμενα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, και θέλει να διατηρήσει τη… σοβαρότητά του, δεν μπορεί παρά να σταθεί με έμφαση στην παράμετρο «Ευάγγελος Βενιζέλος». Για να διαπιστώσει ότι καμία κίνηση ανατροπής του Γιώργου Παπανδρέου δεν έχει τύχη, εφόσον δεν συμμετέχει σε αυτήν, με τον....
οποιονδήποτε τρόπο, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών.

Χθες, και στο περιθώριο της παραμονής του άλλοτε δελφίνου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην εσωκομματική μάχη του 2007 στο νοσοκομείο, τα περισσότερα «σενάρια αποστασίας» που διακινήθηκαν, ακόμη και από κορυφαίους υπουργούς, μιλούσαν για την «ομάδα Βενιζέλου», που αποτελεί ουσιαστικά την πολιτική εξέλιξη της ομάδας των εκσυγχρονιστών, πάνω στην οποία εδραίωσε ο Κώστας Σημίτης την οκταετή ηγεμονία του.

Σήμερα, τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ταξίδεψε μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου στις Κάννες, και το κλίμα που διαμορφώνεται παραπέμπει σε επούλωση του πρόσκαιρου τραύματος ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον… αναπληρωτή του, όπως περιγράφεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον διευρυμένο και παρεμβατικό ρόλο στη σημερινή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται στην ουσία για τον «δεύτερο συμβιβασμό» ανάμεσα στα δυο σημαντικότερα πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν τον Ιούνιο, προκειμένου να αποτραπεί η διάσπαση του Κινήματος. Μια συμφωνία η οποία οδήγησε σε ανασχηματισμό.

Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο πλευρό του, χωροταξικά, πολιτικά αλλά και σημειολογικά, ο Γιώργος Παπανδρέου αισθάνεται πολύ πιο βέβαιος ότι το βράδυ της Παρασκευής η Κυβέρνησή του θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. Το «μετά» βέβαια, θα έχει ενδιαφέρον.


http://www.statesmen.gr
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_7839.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters