Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Επιχείρηση "Ατσάλινη Μέγγενη": F-16 της Π.Α. ταξιδεύουν για το Ισραήλ

Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 πρόκειται να μεταβούν στο Ισραήλ, όπου θα εκτελέσουν κοινές ασκήσεις με τα τις ισραηλινές Μοίρες των F-16, προσβολής στόχων εδάφους και συνεργασίας σε αποστολές αέρος-αέρος. Ο χρόνος μετάβασης έχει καθοριστεί για τα μέσα Οκτωβρίου. Ο πολιτικός συμβολισμός ισχυρός: Θέλουν να καταδείξουν στους «πειρατές» της περιοχής (Τουρκία) ότι υπάρχει ισχυρή δύναμη «ασφαλείας» και....
σταθερότητας η οποία μπορεί αν αντιμετωπίσει όλες τις καταστάσεις.
Τα μαχητικά θα είναι από την 115 ΠΜ (Μοίρες 343, 340 με F-16 Block 52+), αλλά πιθανόν και από την 335 Mοίρα (F-16 Adv.)που εδρεύει στον Άραξο, σε περίπτωση που Ισραηλινοί προλάβουν  να ετοιμάσουν «σχολείο» για τα Spice 1000 και 2000 τα οποία όταν έρθουν στην Ελλάδα θα τα “αναλάβει” η 335 στον Άραξο.
Η 335M μεταμορφώνεται στην ισχυρότερη Μοίρα τακτικής κρούσης της Ευρώπης και μία από τις ισχυρότερες του ΝΑΤΟ με όπλα JSOW, JDAM, Spice 1000 & 2000. Οι συλλογές των Spice αποτελούν καινοτομία για το ελληνικό οπλοστάσιο καθώς θα είναι η πρώτη φορά που θα αποκτηθεί δυνατότητα βολής απλών βομβών των 1000 λιβρών σε απόσταση 60 χλμ.
Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η αποστολή της 335 η οποία εξαρτάται από το αν θα υπάρξει εκπαίδευση για τα Spice.
Η άφιξη στων ελληνικών μαχητικών στο Ισραήλ και η σύζευξή τους με την ισραηλινή Αεροπορίας, δημιουργεί την κορυφαία αεροπορική μαχητική δύναμη παγκοσμίως και μια "ατσάλινη μέγγενη" - όπως λένε στην Αεροπορία - στην Α.Μεσόγειο που θα αποτελούσε καθαρή τρέλα για όποιον ήθελε να δοκιμάσει την ισχύ της.
Αντίθετα, ματαιώθηκε οριστικά η έλευση σε αυτή την φάση των ισραηλινών μαχητικών F-16 και αριθμού ελικοπτέρων στον Άραξο και την Ανδραβίδα για συνασκήσεις, καθώς βασική αρχή της ισραηλινής Αεροπορίας είναι σε περιπτώσεις κρίσης  το σύνολο των μέσων της να βρίσκεται ετοιμοπόλεμο στα αεροδρόμιά της. Αντίθετα ισχύει η δυνατότητα μεταστάθμευσης για περίπτωση κρίσης, όπως προβλέπει το συμμαχικό σύμφωνο μεταξύ των δύο χωρών.
 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters