Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Συνοριοφύλακες Έβρου-Τι εξοπλισμό χρειαζόμαστε...

Συνοριοφύλακες Έβρου-Τι εξοπλισμό χρειαζόμαστε...
Διαβάσαμε, με τρομερό ενδιαφέρον, στο τεύχος 28ο της αστυνομικής επιθεώρησης το άρθρο για το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και τα τεράστια κονδύλια τα οποία διατίθενται για τον εξοπλισμό και την υποδομή της χώρας προς αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.
 


Λαμβάνοντας υπ όψιν τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου μας για τον αριθμό των συλληφθέντων λαθρομεταναστών ανά νομό αλλά και βιώνοντας καθημερινά...
εδώ και χρόνια το πρόβλημα, ερχόμενοι σε επαφή πρώτοι μαζί τους, μιας και μετά την κατάργηση της βίζας στα Ελληνοαλβανικά σύνορα ποσοστό πάνω από 85% εισέρχεται λάθρα από την περιοχή μας, αναρωτιόμαστε για την τύχη αυτών των προμηθειών και την ορθή διαχείριση τους.
 

Η Ένωση μας από το 2005 έχει ζητήσει επανειλημμένα την προμήθεια και διάθεση στα Τ.Σ.Φ αστυνομικών σκύλων περιπολίας και ανίχνευσης για την διευκόλυνση του έργου μας.
Επίσης πάγιο αίτημα μας ήταν η προμήθεια και διάθεση συμβατικών οχημάτων για την παρακολούθηση και σύλληψη κυκλωμάτων μεταφοράς λαθρομεταναστών.
 

Μία ακόμη εικόνα που στιγματίζει την χώρα μας και έχει επισημανθεί από τους επιτελείς της FRONTEX που επιχειρούν εδώ και δύο χρόνια στον νομό μας είναι η έλλειψη T.V.V. (VΑΝ εξοπλισμένα με θερμικές κάμερες) με αποτέλεσμα τα ειρωνικά σχόλια των ευρωπαίων αξιωματικών της FRONTEX για τους Έλληνες συναδέρφους που με κάμερες χειρός και πάνω σε παροπλισμένους στρατιωτικούς πύργους προσπαθούν να ελέγξουν τα σύνορα στον πολύμηνο και δριμύ χειμώνα του Έβρου.

Ένα άλλο πρόβλημα που έχει ανακύψει με την κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών το 2010 είναι η καταπόνηση σε βαθμό διάλυσης του στόλου των μεταγωγικών οχημάτων (VAN) με τα οποία γίνονται οι καθημερινές συλλήψεις και μεταγωγές των κρατουμένων, για τα οποία επίσης γινόμαστε δέκτες επικριτικών σχολίων από τους ευρωπαίους συναδέρφους αλλά και δημοσιογράφους που έρχονται στο νομό μας για να καλύψουν αυτό το ευρωπαϊκό πρόβλημα.

 

Κατόπιν όλων αυτών των διαπιστώσεων θα θέλαμε (μιας και από το πρόγραμμα 2007-2013 μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουμε δει και πολλά πράγματα να αναβαθμίζουν την υπηρεσιακή και υλικοτεχνική υποδομή των τμημάτων μας) στον όποιο νέο σχεδιασμό προμηθειών να ληφθούν υπ όψιν οι προτάσεις της Ένωσης μας.
 
• Άμεση αντικατάσταση του στόλου των μεταγωγικών οχημάτων(VAN).
 

• Προμήθεια 4 τουλάχιστον οχημάτων εξοπλισμένων με θερμικές κάμερες (2 ανά διεύθυνση).
 

• Προμήθεια και διάθεση αστυνομικών σκύλων μαζί με ταυτόχρονη αλλαγή του ορίου ηλικίας για τους συνοδούς (όλοι οι υπηρετούντες στα Τ.Σ.Φ βρίσκονται στην ηλικία μεταξύ 37-45 ενώ το Π.Δ προβλέπει για τους συνοδούς ηλικία έως 32).
 

• Προμήθεια τεχνικών μέσων για τον μαζικό έλεγχο διερχόμενων οχημάτων (ο νομός μας με 4 μεθοριακούς σταθμούς εισόδου αποτελεί εμπορικό και διαμετακομιστικό άξονα για την Τουρκία και την Βουλγαρία).
 

• Προμήθεια και διάθεση επιχειρησιακών στολών υψηλών προδιαγραφών για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες.
 

• Προμήθεια μηχανημάτων ηλεκτρονικής λήψης αποτυπωμάτων, μιας και ο αριθμός των λαθρομεταναστών είναι μεγάλος. Έτσι θα μειωθούν τα αναλώσιμα και οι εργατοώρες των συναδέλφων.


Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία η Ένωση μας είναι στην διάθεση σας για την μετάβαση των τμημάτων μας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.


faros24.gr
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/09/blog-post_4293.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters