Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Μπλόκο του ΝΑΤΟ στην Τουρκία για ρωσικά και κινεζικά αντιαεροπορικά

Σε κίνηση πειθαναγκασμού της Τουρκίας προχώρησε το ΝΑΤΟ, περνώντας ταυτόχρονα και μήνυμα προς την Άγκυρα, ότι δε μπορεί να «παίζει» πολιτικά σε πολλές πλευρές. Ιδιαίτερα, δε, όταν πρόκειται για άκρως σοβαρά ζητήματα τεχνολογίας και ασφάλειας, όπως η αντιπυραυλική άμυνα. Έτσι, αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ προειδοποίησαν την Τουρκία ότι αν αγοράσει κινεζικά ή ρωσικά αντιαεροπορικά και αντιπυραυλικά συστήματα, τότε θα λειτουργούν χωρίς την παροχή πληροφοριών της συμμαχίας για επερχόμενους βαλλιστικούς πυραύλους.


Ως γνωστό η Τουρκία έχει ξεκινήσει διαγωνισμό προμήθειας αντιαεροπορικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς, γεγονός που τράβηξε το ενδιαφέρον ξένων κατασκευαστών. Η Raytheon/Lockheed Martin προσφέρει το σύστημα Patriot, η Rosoboronexport τους S-300, η κινεζική CPMIEC το HQ-9 και η γαλλοϊταλική Eurosam το SAMP/T Aster 30.
Στελέχη της συμμαχίας αναφέρουν ότι αν η Άγκυρα επιλέξει ρωσικό ή κινεζικό σύστημα, τότε αυτό θα πρέπει να λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς διασύνδεση με τα υπόλοιπα αντιαεροπορικά συστήματα και ραντάρ δυτικής προέλευσης που έχει η Τουρκία, ώστε να μην υπάρξει διαρροή τεχνολογίας και πληροφοριών.
Υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία αποφάσισε να συμμετάσχει στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο της Λισαβώνας, μόνο όταν το τελευταίο δέχθηκε να μην αναφέρεται το Ιράν ως εν δυνάμει απειλή στα σχετικά έγγραφα. Για το λόγο αυτό υπήρξαν αρχικές, θετικές, συζητήσεις για την τοποθέτηση ραντάρ μπάντας Χ στο έδαφος της Τουρκίας, το οποίο θα προειδοποιεί για τις επερχόμενες απειλές.
Αν και η Άγκυρα μπορεί να μην ενδιαφέρεται να προμηθευτεί ρωσικά ή κινεζικά αντιαεροπορικά συστήματα, ωστόσο, σίγουρα θα θέλει να διατηρεί τις ελπίδες τους όσο πιο ακέραιες γίνεται, σε μια προσπάθεια να ασκήσει πίεση στους υπόλοιπους ανταγωνιστές.
Το γεγονός αυτό προφανώς και το γνωρίζουν στη συμμαχία, αλλά σε συνδυασμό με την έλλειψη εμπιστοσύνης προς την Τουρκία, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί με το Ισραήλ, το Ιράν και μέχρι πρόσφατα με τη Συρία, προκαλεί ανησυχίες στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ.
defence-point

http://greeknation.blogspot.com/2011/08/blog-post_734.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters