Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Απόπειρα φίμωσης Έλληνα δημοσιογράφου από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Απόπειρα φίμωσης του δημοσιογράφου, Μ. Ιγνατίου, από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Την «οργή» των ΗΠΑ προκάλεσε η τότε αποκάλυψη του δημοσιογράφου, ότι οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν αγνώστου αριθμού κρατούμενους Έλληνες και Ελληνοκύπριους ως πειραματόζωα σε εργαστήρια παρασκευής χημικών όπλων στην Άγκυρα.

Το γεγονός αποκάλυψε το Wikileaks, σύμφωνα με το οποίο η αμερικάνικη πρεσβεία της Λευκωσίας είχε εισηγηθεί
στους τότε υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις και Ντόναλντ Ράμσφελντ, και στην DIA (μυστική υπηρεσία του Πενταγώνου)  τον «περιορισμό» των αρμοδιοτήτων του.

Το σχέδιο καταγράφεται σε τηλεγράφημα που φέρει ημερομηνία 3 Νοεμβρίου του 2006, και υπογράφει ο Αμερικανός πρέσβης στη Λευκωσία, Ρόναλντ Σλίκερ. Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη, στις 22 Οκτωβρίου του 2006 η Λευκωσία ξύπνησε συγκλονισμένη από την είδηση του Ιγνατίου ότι ο τουρκικός στρατός προκάλεσε τον θάνατο άγνωστου αριθμού Ελληνοκυπρίων και Ελλήνων κρατουμένων, τους οποίους είχε χρησιμοποιήσει σαν πειραματόζωα, σε εργαστήρια παρασκευής χημικών όπλων, στην Άγκυρα.

Η είδηση είχε προκαλέσει σάλο στην Κύπρο, πανικό στην Τουρκία και προβληματισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση και οι Ελληνοκύπριοι συνεργάτες της στο νησί θεωρούσαν ότι οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις μπορούσαν να παγώσουν την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ.

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρέσβης ανέφερε τότε, επικαλούμενος πηγή χωρίς όμως αποδείξεις, ότι η δημοσίευση έγινε κατόπιν παρότρυνσης του τότε Προέδρου, Τάσσου Παπαδόπουλου.

Σε ένα άλλο τηλεγράφημα, ημερομηνίας 1 Αυγούστου του 2008, ο κ. Σλίκερ ενημερώνει τους προϊσταμένους του για τη συνομιλία του με τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Δημήτρη Χριστόφια, που αφορούσε ένα άλλο κείμενο του Ιγνατίου για τον διορισμό ειδικού συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό.Ο κ. Σλίκερ έγραψε: «Ο Χριστόφιας, που ήξερε καλά τον Ιγνατίου, υποσχέθηκε ότι θα επικοινωνήσει με τον δημοσιογράφο. Δεν ήταν βέβαιος (σ.σ.: ο κ. Χριστόφιας) τι είχε οδηγήσει τον δημοσιογράφο στην εκστρατεία παραπληροφόρησης».

Αργότερα και με την αφορμή δημοσίευμα στο «Έθνος της Κυριακής» απόρρητο έγγραφο της Αμερικανίδας πρέσβεως στα Σκόπια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ  με σκοπό να ασκηθεί δίωξη εναντίον του Ιγνατίου για «παραβίαση της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ» (Breach of National Security).

 Μετά από  έρευνα οι Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κ. Ιγνατίου είναι αθώος.



Πηγή: Star
http://ouranokatevato.blogspot.com/2011/06/blog-post_8348.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters