Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ο "Σπαρτιάτης" των Navy SEALs



Είχε ως πρότυπό του τον Λεωνίδα και τους "300". Στο  ναυπηγείο Bath Iron Works, στο Μέιν των ΗΠΑ, εγινε  η καθέλκυση πολεμικού πλοίου που θα φέρει τιμητικά το όνομα του νεαρού αξιωματικού του αμερικανικού ναυτικού Michael Murphy, μέλους των ειδικών δυνάμεων ... βατραχανθρώπων-καταδρομέων Navy SEALs - της μονάδας που σκότωσε αυτήν τη βδομάδα τον Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν.

Ο Murphy σκοτώθηκε στα 29 του το 2005 σε μιαν άνιση μάχη στα βουνά της επαρχίας Κουνάρ του Αφγανιστάν, όταν περικυκλώθηκε, με άλλους τρεις συμπολεμιστές του, από δεκάδες μαχητές Ταλιμπάν.
Τη βροχερή νύχτα της 28ς Ιουνίου 2005 ο Michael Murphy και οι άντρες της ομάδας του, Matthew Axelson, Danny Dietz και Marcus Luttrell (που ήταν ο μόνος που τελικά επέζησε), κατέβηκαν με σχοινιά από ελικόπτερο σε ένα ύψωμα δέκα χιλιάδων ποδών, πάνω από ένα χωριό, για να εγκαταστήσουν παρατηρητήριο.
Το επόμενο πρωί συνέλαβαν τρεις Αφγανούς βοσκούς που έτυχε να τους αντιληφθούν και συζήτησαν για πολλή ώρα κατά πόσον έπρεπε να τους σκοτώσουν ή όχι, εφ' όσον, αν τους άφηναν να φύγουν, θα μπορούσαν να τους προδώσουν στους Ταλιμπάν. Τελικά, τους απελευθέρωσαν μετά από εισήγηση του Murphy, βασισμένη σε ηθικά και ανθρωπιστικά κριτήρια, αφού επρόκειτο για άμαχους και άοπλους πολίτες. Ο ένας από τους βοσκούς ήταν 14χρονο παιδί, στην ηλικία του αδελφού του Murphy.
Αλλά, μια ώρα μετά, οι τέσσερις Αμερικανοί κομάντος περικυκλώθηκαν από τουλάχιστον εκατό Ταλιμπάν, οπλισμένους με καλάσνικοφ και φορητούς εκτοξευτές ρουκετών, που τους πυροβολούσαν από όλες τις πλευρές. Ο Michael Murphy πληγώθηκε νωρίς από σφαίρα στο στομάχι αλλά συνέχισε να πολεμά ηγούμενος της ομάδας, που κατάφερε να σκοτώσει και τραυματίσει δεκάδες αντιπάλους.
Οι Αμερικανοί ήταν εντελώς εξαντλημένοι και με τον ασύρματό τους εκτός λειτουργίας, όταν ο Murphy, εκθέτοντας τον εαυτό του σε θανάσιμο κίνδυνο, μέσα σε έναν καταιγισμό σφαιρών γύρω του, βγήκε σε ένα ξέφωτο για να έχει καλύτερη λήψη και ζήτησε, μέσω του δορυφορικού τηλεφώνου του, βοήθεια από τη στρατιωτική βάση στο Μπαγκράμ.
Μετά από δύο ώρες μάχης, ο Michael Murphy, όπως και οι Matthew Axelson και Danny Dietz ήταν νεκροί. Οι Ταλιμπάν σκότωσαν, επίσης, τους 16 κομάντος που έσπευσαν να τους σώσουν, ανατινάζοντας το ελικόπτερό τους εν πτήσει, με ρουκέτα RPG.
Ο Chad Muse, ανώτερος αξιωματικός του Navy SEALs, αποκάλυψε ότι ο Michael Murphy αγαπούσε πολύ το βιβλίο “Gates of Fire” του Steven Pressfield, για τον επικό αγώνα του αρχετυπικού Λεωνίδα της Σπάρτης και των Τριακοσίων του, εναντίον εκατοντάδων χιλιάδων Περσών.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press έδωσε τη λεπτομερή περιγραφή του θανάτου του, παραπέμποντας κατ' ευθείαν στη Μάχη των Θερμοπυλών, ένα ελληνικό ηρωικό σύμβολο που εμπνέει την αμερικανική υπερδύναμη, δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά.

http://crimesonair.blogspot.com/2011/05/navy-seals.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters