Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ανασχηματισμό βγάζουν οι τετ-α-τετ συναντήσεις του Παπανδρέου (;)

Με δύο ώρες καθυστέρηση ξεκίνησε πριν από λίγο το άτυπο υπουργικό συμβούλιο καθώς οι κατ΄ ιδίαν συναντήσεις του Πρωθυπουργού με 6 κορυφαίους υπουργούς και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης διήρκεσαν παραπάνω από το αναμενόμενο. 

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η τετ-α-τετ συνάντηση Παπανδρέου-Βενιζέλου ενώ είχαν προηγηθεί συναντήσεις του Πρωθυπουργού διαδοχικά με τον Θ. Πάγκαλο, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Λούκα Κατσέλη, Χρήστο Παπουτσή, Ανδρέα Λοβέρδο και Άννα Διαμαντοπούλου. 

Ουδείς γνωρίζει μέχρι στιγμής τι ακριβώς διημείφθη στις συναντήσεις αυτές καθώς αμέσως ξεκίνησε το άτυπο υπουργικό στο οποίο συμμετέχουν μόνο οι υπουργοί και οι αναπληρωτές υπουργοί (Χυτήρης, Μπεγλίτης, Σηφουνάκης, Κουτρουμάνης, Ξενογιαννακοπούλου, Γεννηματά, Ξυνίδης), ούτε υφυπουργοί, ούτε ...
συνεργάτες (Βάρτζελη, Αθανασάκης, Θέος), ούτε πρακτικογράφοι.

Η σύνθεση των κατ΄ ιδίαν επαφών έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις, καθώς ουδείς από τους υπουργούς γνώριζε τι τους ήθελε ο Πρωθυπουργός, ενώ ούτε τα κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή των «επτά» ήταν γνωστά. Για παράδειγμα αν επρόκειτο για γεφύρωμα διαφωνιών γιατί δεν προσεκλήθησαν ο Δ. Ρέππας ή η Τίνα Μπιρμπίλη οι οποίοι έχουν διατυπώσει ενστάσεις για τη μετοχοποίηση της ΔΕΗ; Αν επρόκειτο για τις «γκρίνιες» στην περικοπή δαπανών τι νόημα είχε πχ το τετ-α-τετ με τον Θ. Πάγκαλο; Πληροφορίες από το πρωθυπουργικό περιβάλλον ανέφεραν πάντως ότι η σύνθεση ήταν «αμιγώς πολιτική και... πασοκική».

Όπως σημείωναν πολιτικοί παρατηρητές η μόνη συνάφεια που είχε η σύνθεση ήταν ότι επρόκειτο για το «παλιό ΠΑΣΟΚ» και πως οι τετ-α-τετ συναντήσεις ένα στόχο είχαν: Τον ανασχηματισμό. «Κάποιοι από αυτούς θα αποχωρήσουν κάποιοι θα αλλάξουν υπουργείο» έλεγαν πηγές που συνομιλούν με τον Πρωθυπουργό. «Θα τους θέσει τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν το αμέσως προσεχές διάστημα για τις οποίες πιέζει η τρόικα. Και θα ζητήσει από τον καθένα α' αυτούς να δηλώσει εάν μπορεί να τις υλοποιήσει. Αλλιώς...» πρόσθεταν με νόημα. 

Στο ερώτημα αν όσοι δεν μετείχαν στις κατ' ιδίαν συναντήσεις σημαίνει ότι παραμένουν η απάντηση είναι αρνητική. «Στους δικούς του δε χρειάζεται να τους προϊδεάσει» έλεγαν και πρόσθεταν πως «κάποιοι θα μείνουν κάποιοι θα φύγουν». Με άλλα λόγια το μήνυμα ήταν ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θεωρεί απαραίτητο να ενημερώσει υπουργούς που αναδείχθηκαν επί προεδρίας του όπως τους Χάρη Παμπούκη, Δημήτρη Δρούτσα και άλλους. Από το «πάζλ» πάντως λείπει ένα παραδοσιακό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Υποδομών κ. Δημ. Ρέππας, Η εξήγηση είναι ότι προφανώς θα παραμείνει στο υπουργείο του.
 
http://greki-gr.blogspot.com/2011/05/blog-post_4047.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters