Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

O γιωργακης ο μικρος

Το παραμυθι αρχιζει καπου στο εξωτερικο,εκει γεννηθηκε ο μικρος γιωργακης,μπερδεμενος στα πρωτα παιδικα του χρονια γιατι αλλοιως τον φωναζαν στην αρχη και μια μερα ξαφνικα αποφασισαν να του αλλαξουν το ονομα,δεν του αρεσε αλλα τι να κανει,στην καταπιεση ζουσε το ανεχθηκε.
Δεν ηταν για πολλα πολλα,εκανε καποιες σπουδες,ε δεν ειναι και πανεξυπνοι οσοι παιρνουν ενα πτυχιο στις ξενες χωρες,δουλευε ομως,ηταν......
δουλευταρας,επλενε πιατα και αλλες εργασιες που του πηγαιναν γαντι,εκεινος ομως φανταζοταν τον εαυτο του διαφορετικα,σαν τον Καισαρα κατι,σαν τον κυβερνητη του κοσμου,μερικες φορες τον φανταζοταν και σαν την Ζαν ντ'αρκ διοτι ειχε το χαρισμα να οραματιζεται,και οραματιζοταν καλα ο γιωργακης,εβλεπε το μελλον του....μακρυνο μεν αλλα στολισμενο με βραβεια και επαινους.

Καποια στιγμη τα μαζεψαν απο εκει που ζουσαν και επεστρεψαν στην χωρα που γεννηθηκε ο πατερας του,απελπισια για αυτον και τα αδερφια του,τους ειχαν αλλαξει ονομα κατ'αρχην,τους αλλαζαν και χωρα τωρα,εδω εστιατορια θα υπηρχαν για να πλενει πιατα?

Δουλεια δεν εβρισκε αρχισε και τσαντιζοταν με την κολοχωρα που ειχε μπλεξει,τα οραματα συνεχιζονταν αλλα σε ποιον να τα πει που θα τον ελεγαν χαζο?
Τον ελεγαν που τον ελεγαν και χωρις να τα εχει πει.

Τα πρωτα μαθηματα του για το μελλοντικο του επαγγελμα τα πηρε απο τον πατερα του...ευκολη δουλεια σκεφτηκε...και με πολυ χρημα,παρακολουθουσε τον τροπο μου μιλαγε.τις λεξεις την φιλοσοφια,εκανε πρακτικη με τα χερια του τα βραδυα στον καθρεφτη,δεν του εβγαινε ομως καλα,γελουσε και ο ιδιος με οσα εκανε.

Μονη λυση ηταν να αποκτησει πρακτικη,και αρχισε το στριμωγμα στον μπαμπα....βαλε με κι εμενα σε μια θεση....ο μπαμπας τον θεωρουσε ανικανο τελειως και το σκεφτοταν σοβαρα,που να τον βαλει.
Τελικα τον εχωσε καπου να μην κλαιει κι' αυτος να μην του τα πρηζει και η αλλοδαπη συζυγος του η οποια το επαιζε νοικοκυρα αλλα στην ιντιγκα ηταν πρωτη.

Μονο προβλημα τα οραματα,καθε βραδυ κι'αλλο,σκεφτηκε μηπως ηταν που η μονη του επιθυμια και στοχος ηταν να κανει ενα φυτο παρανομο νομιμο,μαλιστα το ελεγε παντου και εκεινοι αδιαφορουσαν,μα τοσο ηλιθιο με περνανε σκεφτοταν?

Οι συνεργατες του στο γραφειο τον ειχαν στο χεσιμο,ο δεν προισταμενος του ενα πανχοντρο και ηλιθιο παιδι ελεγε σε ολους οτι ο γιωργακης ειναι ανικανος για το οτιδηποτε και λαθος ηταν που τον εχωσε ο μπαμπας εκει αλλα δεν μπορουσε να κανει κι'αλλοιως.
Ενδιαμεσα ο μπαμπας ξεφτυλισε ολη την οικογενεια με το να γκομενιζει με μια πουτανιτσα την οποια αργοτερα και ενω ειχε γινει ρεζιλι των σκυλιων την στεφανωσε.

Επαθε καταθλιψη η μαμα αλλα για ανταλλαγμα επεισε τον μπαμπα να βαλει τον γιωργακη σε καλυτερη θεση στην εταιρεια.

Για να αποφυγει τα προβληματα ο μπαμπας το εκανε κι'αυτο μα ο γιωργακης υπηρχε η δεν υπηρχε το ιδιο και το αυτο,συνηθως σε τετοιες εταιρειες πρεπει να εχεις και γνωμη,οτι και να γινοταν ομως εκεινος αλαλος και ανιδεος.
Οταν ο μπαμπας μετα τον μεγαλο ερωτα περασε στην ιστορια ο επομενος διαχειριστης της εταιρειας.....λογω συμφωνιας,λογω αναγκης ιδεα δεν εχω για ποιον λογο αφησε τον γιωργακη στην , εταιρια.....να εχει ενα μεροκαματο το παιδι μην πεινασει η οικογενεια,αλλα η ιστορια συνεχιστηκε η ιδια,ο γιωργακης ολα αυτα τα χρονια απλα προετοιμαζοταν να παρει την θεση του μπαμπα στην εταιρεια,προβες στο σπιτι,προβες στο γραφειο.Απο εργο ομως μηδεν.
Προταση σοβαρη για καλυτερευση της εταιρειας δεν ειχε κανει ποτε,του αρκουσε που υπηρχε εκει και παραμονευε την ευκαιρια.

Η ευκαιρια του δοθηκε και με την πειρα που ειχε αποκτησει παρακολουθωντας τον μπαμπα αλλα κυριως τις μηχανοραφιες της μαμας καταφερε και εγινε διαχειριστης στην πολυποθητη εταιρεια,μια θεση που θα εδινε κυρος,και κυριως πολυ χρημα στην οικογενεια και στους δικους του.

Απο εκει και περα τα πραγματα πηραν τον δρομο τους,ο γιωργακης καταφερε οσα ειχε οραματιστει και μαλιστα πηρε και βραβειο,δυστυχως αυτοι που την πληρωσαν ειναι οι υπαλληλοι της εταιρειας που τους ειχε φοβερο αχτι διοτι ανικανο τον ανεβαζαν και ηλιθιο τον κατεβαζαν οταν ηταν νεωτερος.
Θα τους εκανε να πληρωσουν καθε λεξη με αιμα,θα τους εβγαζε τον αδοξαστο...αλλα τα ονειρα του δεν ειχαν ακομη ολοκληρωθει.

Ο γιωργακης το τελευταιο ονειρο που εχει,ενα ονειρο που για αυτο θα θυσιασει ολοκληρη την εταιρεια....

Δικη μου ειναι?ας παει στο διαολο λεει...
Ειναι η παγκοσμια εταιρεια,αυτην θελει,αυτην ποθει,αυτην ονειρευεται.

Το παραμυθι δεν τελειωνει εδω...εδω αρχιζει,καλο η κακο τελος θα εχει ...δεν το χερω,ενα ξερω μονο,οτι ολοι οταν αναφερονται σε αυτον στο μελλον θα λενε"ο γιωργακης ο μικρος".

http://harrytsopanos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters