Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Μήπως ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα είναι αντισυνταγματικός ;

Θα ήθελα , ως προβληματισμένος και ενεργός πολίτης , να καταθέσω μία σκέψη μου .
Ενα αρκετά δυσβάσταχτο χαράτσι ειναι ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ .
 Το άρθρο 4 παράγραφος 5 του Συντάγματος αναφέρει :
 Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
 Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης καυσίμων μαζι με το ΦΠΑ αποτελούν το 63% της τιμής της βενζίνης . Με βάση μια τιμή 1,55 ευρώ το...
λίτρο βενζίνης 95 RON , το κράτος για κάθε λίτρο βενζίνης εισπράττει περί τα 0,98 ευρώ ανά λίτρο .
 Δηλαδή σε ένα ρεζερβουάρ 55 λίτρων θα πληρώσουμε 85,25 ευρώ για να το γεμίσουμε , ποσό δυσθεώρητο ακόμα και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα ,  και τα 53,7 ευρώ είναι του κράτους !!!! Τα οποία, είναι λεφτά , που καταλήγουν στο διεθνές τραπεζικό καρτέλ .
 Με ποιον τρόπο η φορολογία των καυσίμων είναι τέτοια ώστε να είναι σύμφωνη με το Άρθρο 4 , παράγραφο 5 του ΄Συντάγματος ;
 Ένας τέτοιος άδικος φόρος είναι φύση αντίθετος με  Άρθρο 4 , παράγραφό 5 του Συντάγματος.
 Τα καύσιμα δεν είναι είδος πολυτελείας και είναι είδος απαραίτητο για μετακινήσεις  .
 Το κόστος μετακίνησης πρέπει να είναι προσιτό και όχι δυσβάσταχτο.
 Φόρος 63% σε είδος απαραίτητο για τις μετακινήσεις παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας του Άρθρου 4 ,παραγράφου 5 του Συντάγματος .
 Φόρος 63% σε είδος απαραίτητο για τις μετακινήσεις αποτελεί εκβιασμό , γιατι δεν αφήνει εναλλακτική .
 Επίσης η αρχή της αναλογικότητας του Άρθρου 4 , παραγράφου 5 του Συντάγματος παραβιάζεται αφού αφορολόγητα είναι τα καύσιμα που χρησιμοποιούν οι εφοπλιστές και άλλες ευνοημένες κατηγορίες “εχόντων”
 Οι φόρος αυτός προκαλεί αλυσιδωτές αυξήσεις στις μεταφορές , στις αστικές μετακινήσεις , στα λειτουργικά έξοδα επιχειρήσεων, σε όλα τα προϊόντα ,  κλπ , με αποτέλεσμα να αυξάνουν το τελικό κόστος ζωής.
 Επίσης ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι κάτι που στερεί βασική ανθρώπινη ανάγκη για θέρμανση και κατ΄ επέκταση υγεία και επιβίωση. Αποτελεί προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 7 παράγραφό 2 του Συντάγματος .
Α.Κ.

http://olympia.gr/2011/01/13/μήπως-ο-ειδικός-φόρος-κατανάλωσης-στα/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters