Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΤΩΡΑ!! Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟΝ ΕΡΙΞΕ! Αντε και στα ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Εγκατέλειψε τη χώρα ο πρόεδρος της Τυνησίας

Σε με μια κρίση χωρίς προηγούμενο με αφορμή τις υψηλές τιμές των τροφίμων και την καλπάζουσα ανεργία και μετά από πολυήμερες αιματηρές συγκρούσεις που είχαν επεκταθεί πλέον σε όλη τη χώρα, ο πρόεδρος της Τυνησίας, Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, εγκατέλειψε την Παρασκευή τη χώρα, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το πότε και πώς έφυγε ο Μπεν Άλι από τη χώρα, ούτε το πού θα καταφύγει.

Ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ Γανούσι ανακοίνωσε ότι, με τη στήριξη του στρατού, αναλαμβάνει προσωρινά και την προεδρία της χώρας, υποσχόμενος ότι θα επαναφέρει την τάξη και τη σταθερότητα και θα σεβαστεί το σύνταγμα και τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, διαβουλευόμενος με όλες τις πολιτικές πλευρές, περιλαμβανόμενων των πολιτικών κομμάτων και των κοινωνικών εταίρων.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Μπεν Άλι, που κυβερνούσε τη χώρα από το 1987, είχε καθαιρέσει την κυβέρνησή του και προκήρυξε πρόωρες βουλευτικές εκλογές μέσα σε έξι μήνες. Ταυτόχρονα, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλη τη χώρα και επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, δίνοντας εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν χρήση των όπλων τους εναντίον όσων δεν υπακούσουν στις εντολές τους.

Ο στρατός της Τυνησίας ανέλαβε σχεδόν αμέσως τον έλεγχο του διεθνούς αεροδρομίου της Τύνιδας, στα περίχωρα της πρωτεύουσας, ενώ έκλεισε και ο εναέριος χώρος.

Ωστόσο, οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο κέντρο της Τύνιδας συνεχίζονταν και ένας ξένος φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε στο κεφάλι από δακρυγόνο.

Η ομάδα των διαδηλωτών που είχε συγκεντρωθεί στη συμβολή των Λεωφόρων Μπουργκίμπα και Παρί στο κέντρο της Τύνιδας άρχισε να πετάει πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων.

«Μπεν Άλι, δολοφόνε», φώναζαν ορισμένοι διαδηλωτές.

Αστυνομικοί, που καταλήφθηκαν από πανικό, αναδιπλώθηκαν στη Λεωφόρο Μπουργκίμπα και οι διαδηλωτές πέταξαν πίσω τα δακρυγόνα προς την κατεύθυνσή τους.

Ένας αστυνομικός έριξε από πολύ κοντά σε έναν φωτορεπόρτερ του πρακτορείου EPA ένα δακρυγόνο, το οποίο τον χτύπησε στο κεφάλι και άρχισε να αιμορραγεί προτού διακομισθεί σε νοσοκομείο.

Το βράδυ της Πέμπτης άλλοι 13 διαδηλωτές πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν στην Τύνιδα παρά την υπόσχεση που είχε δώσει ο Μπεν Άλι ότι η αστυνομία θα σταματούσε να χρησιμοποιεί πραγματικές σφαίρες εναντίον των διαδηλωτών.

Λόγω της έκρυθμης κατάστασης και των εκτεταμένων επεισοδίων σε όλη τη χώρα, Γαλλία και Γερμανία εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία για την Τυνησία, ενώ γερμανικά ταξιδιωτικά πρακτορεία αποφάσισαν να επαναπατρίσουν περίπου 2.000 τουρίστες.

Οι ταραχές ξεκίνησαν όταν η αστυνομία απαγόρευσε σε έναν άνεργο απόφοιτο πανεπιστημίου να πουλάει φρούτα χωρίς άδεια. Στην απελπισία του, ο νεαρός αυτοπυρπολήθηκε και πέθανε λίγο αργότερα από τα εγκαύματα, που είχε υποστεί.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων από τις βίαιες συγκρούσεις ήταν 23 νεκροί. Ωστόσο, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Διεθνής Ομοσπονδία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που εδρεύει στο Παρίσι, υποστήριζαν ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 66.

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/01/blog-post_6255.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters