Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΓΕΡΜΑΝΟΝΑΖΙ: ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Η αδυναμία της Ελλάδας, να λύσει το πρόβλημα των προσφύγων στη βάση της Συνθήκης του Δουβλίνου, εξελίσσεται σε ευρωπαϊκό θρίλερ. Στη Γερμανία ακούγονται ήδη φωνές, που ζητούν την αποχώρηση της χώρας μας από το Σύμφωνο του Σένγκεν - με σημαντικότερη εκείνη των.....
Χριστιανοδημοκρατών.

«Οι Έλληνες θα έπρεπε να έχουν την αξιοπρέπεια, να εγκαταλείψουν όσο το δυνατόν ταχύτερα το χώρο του Σένγκεν, αν δεν έχουν τη δυνατότητα, ή τη θέληση να ελέγξουν τα σύνορά τους. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας εκβιάζουν» δήλωσε χθες ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γκίντερ Κρινγκς. Αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόσθεσε, θα έπρεπε να πάψει να βλέπει άπραγη, «το γεγονός, ότι οι Έλληνες καταπατούν με τα πόδια τις διαδικασίες παροχής ασύλου».

Το φόντο των δηλώσεων είναι το γεγονός, ότι η Ελλάδα αφήνει κάθε χρόνο χιλιάδες «λαθρομετανάστες» να ταξιδέψουν στη Γερμανία, παρόλο που αυτό απαγορεύεται από το Σύμφωνο του Σένγκεν. Οι προσπάθειες των γερμανικών Αρχών, να τους «επαναπροωθήσουν» στη συνέχεια στη χώρα μας, αποδεικνύονται κατά κανόνα μάταιες: Το 2009, η Γερμανία είχε ζητήσει από την Ελλάδα, να δεχθεί να πάρει πίσω 2288 άτομα, εκ των οποίων όμως μόνο 200 απελάθηκαν πραγματικά. Τα αντίστοιχα στοιχεία για το 2010 ήταν 2458 αιτήσεις έναντι 55 πραγματικών απελάσεων. Η μεγάλη ψαλίδα μεταξύ αιτήσεων και «επαναπροωθήσεων» δεν οφείλεται όμως μόνο στην απροθυμία της Ελλάδας, να ξαναδεχθεί τους πρόσφυγες, αλλά και στις εκατοντάδες αποφάσεις γερμανικών δικαστηρίων, που απέρριψαν το αίτημα των Αρχών για απέλαση, επειδή, όπως τονίζεται σε πολλές από αυτές, στην Ελλάδα δεν μπορούν να υπολογίζουν με μια δίκαιη διαδικασία.

Ο νέος σάλος για το «προσφυγικό» εκδηλώθηκε ύστερα από τη χθεσινή απόφαση του υπουργού εσωτερικών Τόμας ντε Μαιζιέρ, να διακόψει την αποστολή προσφύγων στην Ελλάδα, που έχουν καταφύγει στη Γερμανία αφού πέρασαν προηγουμένως από τη χώρα μας.

Ο λόγος για την απόφαση, που ισχύει καταρχάς για ένα έτος, είναι, σύμφωνα με τον υπουργό, τα ρεπορτάζ στα μέσα ενημέρωσης, καθώς και οι διαπιστώσεις γερμανικών δικαστηρίων, για τις καταστροφικές συνθήκες κράτησης στα ελληνικά κέντρα υποδοχής. «Ενόψει της ιδιαίτερης κατάστασης στην Ελλάδα σε ότι αφορά την παροχή ασύλου στη βάση μιας διαδικασίας, που είναι συμβατή με τα ανθρώπινα δικαιώματα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, το Βερολίνο αποφάσισε την αναστολή των επαναπροωθήσεων. Εκπρόσωπος του ίδιου υπουργείου διευκρίνισε, ότι το σχέδιο που υπέβαλε πρόσφατα ο Χρήστος Παπουτσής στις Βρυξέλλες για τη λύση του «προσφυγικού» θεωρείται «καλό» - εξ ου και το ένα έτος προθεσμία που δίνεται τώρα στην Ελλάδα, για να το υλοποιήσει.

Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, παρόμοια μέτρα έχουν πάρει ήδη η Μεγάλη Βρετανία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ισλανδία και η Αυστρία. Οι χώρες αυτές ανέλαβαν εξ ιδίων τη διαδικασία παροχής ασύλου, παρόλο που η συνθήκη του Δουβλίνου καθορίζει, ότι η διαδικασία αυτή είναι βασικά υπόθεση της χώρας, στην οποία πρωτοεισήλθε ένας πρόσφυγας.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν και σήμερα μεγάλη έκταση στο θέμα. Πολλά από αυτά όμως, αμφιβάλλουν για το αν η απόφαση του κ.ντε Μαιζιέρ, είχε πραγματικά ανθρωπιστικά ελατήρια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα γι αυτό είναι το σχόλιο της εφημερίδας «SuddeutscheZeitung» υπό τον τίτλο: «Μία καρδιά για τους πρόσφυγες». «Πώς προέκυψε έτσι αιφνιδιαστικά η απόφαση αυτή», διερωτάται ο συντάκτης. «Όχι, ο Υπουργός Εσωτερικών δεν απέκτησε ξαφνικά καρδιά. Ούτε αντιλήφθηκε τώρα μόλις ότι το ανηλεές σύστημα χορήγησης ασύλου στην Ελλάδα παραβιάζει θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις.Απλώς θέλει να προλάβει μία απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου στο ίδιο θέμα, ενώπιον του οποίου εκκρεμεί υπόθεση Ιρακινού πρόσφυγα».

Ανάλογης υφής είναι και το ρεπορτάζ του ταμπλόιντ «BildZeitung» συνοδευόμενο από τη φωτογραφία αφρικανού πρόσφυγα, που κρατάει στο χέρι πλακάτ με την επιγραφή: «ΟΧΙ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ». Το ερώτημα, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι όχι το κατά πόσο οι ελληνικές Αρχές δεν μπορούν, αλλά το «κατά πόσο δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στα σύνορα» αποβλέποντας σε μεγαλύτερη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ήδη χθες, η εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», παρουσίασε σχετικό ρεπορτάζ στην online έκδοσή της έχοντας ως τίτλο μια φράση του κ.ντε Μαιζιέρ: «Δεν ξαναστέλνομε κανέναν πρόσφυγα πλέον στους Έλληνες». Το άρθρο συνοδευόταν από φωτογραφία, που δείχνει πρόσφυγες να κρέμονται στα συρματοπλέγματα του κέντρου παραμονής στο Φυλάκιο. Η εικόνα, που θυμίζει στρατόπεδο συγκέντρωσης, δεν αποτελεί ωστόσο αποκλειστικότητα. Τέτοιες φωτογραφίες κοσμούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα και άλλων μέσων ενημέρωσης

http://hellenicrevenge.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters