Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Οι ΗΠΑ φοβούνται διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου

ImageΤην ανησυχία των ΗΠΑ ότι η Ευρώπη θα δεχθεί τις σερβικές θέσεις για διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου, προκαλώντας νέο ξέσπασμα εθνοτικής βίας, εξέφρασαν αμερικανοί διπλωμάτες, σε έγγραφα που διέρρευσαν από τον ιστότοπο Wikileaks. Σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Πρίστινα, ανώτεροι σέρβοι αξιωματούχοι έχουν ιδιωτικώς αναφέρει στην Ουάσιγκτον και την Ευρωπαϊκή Ενωση, πως η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου δεν θα κερδίσει ποτέ τον πλήρη έλεγχο της πρώην επαρχίας της χώρας τους και εμμέσως ασκούν πιέσεις για τη διχοτόμησή του.

Ανώτεροι αμερικανοί αξιωματούχοι αντιδρούν έντονα στην συνολική και υπομονετική εκστρατεία που θεωρούν ότι κάνει ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς για τη διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου.

Η υλοποίηση της επιδίωξής του αυτής θα σήμαινε για τους αμερικανούς ήττα της εξωτερικής τους πολιτικής, όπως την εφάρμοσαν μια ολόκληρη δεκαετία. Οι αμερικανοί αξιωματούχοι κάνουν μάλιστα λόγο για «αδυναμία και αναποφασιστικότητα» των ευρωπαίων στο ζήτημα αυτό. «Εάν δεν αντιδράσουμε εγκαίρως σημαίνει πως θα χάσουμε το βόρειο Κοσσυφοπέδιο και θα ανοίξουμε και πάλι το κουτί της Πανδώρας, τις εθνοτικές διενέξεις της δεκαετίας του '90», έγραφε πριν από λίγους μήνες ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο, Κρίστοφερ Ντελ.

Την Κυριακή δεξάγονται στο Κοσσυφοπέδιο εκλογές για τη συμπλήρωση των 120 εδρών του Κοινοβουλίου. Δέκα έδρες θα καταλάβουν σέρβοι εκπρόσωποι της μειονότητας, αν και οι περισσότεροι θα μποϋκοτάρουν τις εκλογές.
Μετά την ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου της Amazon, επόμενος στόχος των χάκερς, υποστηρικτών του ιστότοπου Wikileaks, εκφράζονται φόβοι μήπως είναι η ηλεκτρονική διεύθυνση της βρετανικής κυβερνήσεως. Ο ίδιος ο ιστότοπος πάντως με ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως δεν έχει ανάμιξη στις κυβερνο-επιθέσεις των τελευταίων ημερών εναντίον διεθνών εταιρειών, που θεωρούνται εχθρικές προς αυτόν, χωρίς όμως να παίρνει θέση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters