Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Τι αγοράζουν και τι πουλάνε σήμερα οι John Paulson, George Soros και Warren Buffett

Ο John Paulson, ο διαχειριστής που πλούτισε σορτάροντας τις τράπεζες ξεπουλά τώρα τις συμμετοχές που είχε σε τραπεζικές μετοχές και ο George Soros, που έχει χαρακτηρίσει το χρυσό ως την απόλυτη φούσκα, μείωσε τις θέσεις του σε ETFs που ποντάρουν στο πολύτιμο μέταλλο.
Τέσσερις φορές το χρόνο, οι μεγαλύτεροι επαγγελματίες επενδυτές καλούνται να γνωστοποιήσουν στις αμερικανικές χρηματιστηριακές αρχές τις τοποθετήσεις τους και από τα στοιχεία αυτά προέκυψαν αυτή τη φορά αρκετές εκπλήξεις.
Ο John Paulson μείωσε εμφανώς τις θέσεις του στον αμερικανικό τραπεζικό κλάδο, καθώς δεν είχε πια τις 1,1 εκατ. μετοχές της Goldman Sachs που είχε δηλώσει το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ ρευστοποίησε και μέρος της συμμετοχής του στις Citigroup, Bank of America και JP Morgan Chase.
Ο Paulson ήταν ένας από τους πρώτους μεγάλους διαχειριστές hedge funds που βγήκαν αγοραστές στις τράπεζες πέρυσι. Προφανώς, τώρα κρίνει ότι έχει λόγους να είναι πιο επιφυλακτικός απέναντι στον κλάδο.
Ο Warren Buffett, που για πολλούς θεωρείται ο πιο σοφός επενδυτής της γενιάς του, επένδυσε το τελευταίο τρίμηνο 52 εκατ. δολάρια στην Bank of New York Mellon, ενώ πούλησε το σύνολο των συμμετοχών του στις Home Depot, CarMax, Iron Mountain, NRG Energy και Republic Services. Όσοι γνωρίζουν ισχυρίζονται ότι αυτές οι μετοχές είχαν επιλεγεί από τον προηγούμενο επικεφαλής επενδύσεων της Berkshire Hathaway, ο οποίος θα αποσυρθεί στα τέλη του έτους. Έτσι, το επενδυτικό όχημα του Buffett προετοιμάζεται για την αλλαγή της σκυτάλης και την έλευση του νέου «εκλεκτού» του μεγαλοεπενδυτή, Todd Combs.
Ο George Soros αγόρασε μετοχές των AT&T και Monsanto, ενώ μείωσε τις θέσεις του στο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο χρυσού SPDR Gold Trust.
Όσο για τον David Einhorn, το διαχειριστή του hedge fund Greenlight Capital που επίσης πρωτοστάτησε στο trade κατά των τραπεζών και του ευρώ το διάστημα 2008-2010, σήμερα φαίνεται να ποντάρει στην τεχνολογία. Ο διαχειριστής αγόρασε μετοχές της Apple και ενίσχυσε τις συμμετοχές του στις Broadridge Financial Solutions, Ingram Micro και Verigy.


post from: SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR: Τι αγοράζουν και τι πουλάνε σήμερα οι John Paulson, George Soros και Warren Buffett http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/11/john-paulson-george-soros-warren.html#ixzz15ToRXnyv
Under Creative Commons License: Attribution

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters