Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ - "ΣΠΑΕΙ" ΤΟ 8ΩΡΟ

Ενώ η υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη αναμένεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της τρόικας, οι οποίοι δίνουν ιδιαίτερο βάρος στις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και ασφαλιστικά της Ελλάδας, χθες μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ δήλωσε ότι ως το τέλος του μήνα θα παρουσιαστεί νομοσχέδιο που αφορά στις...
κλαδικές συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων, τέτοιο ώστε, όπως είπε η υπουργός, να διασφαλίζονται θέσεις εργασίας για μεγαλύτερο διάστημα, χωρίς όμως η αγορά εργασίας να μετατραπεί σε «εργασιακή ζούγκλα».

Η κ. Κατσέλη τόνισε ότι «θέλουμε να επιδιώξουμε τη μέγιστη συ- ναίνεση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για συλλογικές συμβάσεις με ευελιξία προς τον εργοδότη, χωρίς να καταπατούνται εργασιακά δικαιώματα», προσθέτοντας ότι «οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θέλουν λύσεις για να μπορέσουν να διατηρήσουν την εργασία τους».

Πάντως, σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας τονίζεται πως ενδεχόμενη κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων κατ’ εντολή της τρόικας «θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου».

Καλεί δε την κυβέρνηση και τους βουλευτές της πλειοψηφίας να αντιδράσουν στα παραγγέλματα των τραπεζιτών και της τρόικας και να μην προχωρήσουν σε ισοπεδωτικές αντεργατικές ρυθμίσεις. Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα πιέζει την Αθήνα να προχωρήσει σε νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας να αντικατασταθούν με ατομικές, ενώ η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο θα γίνεται μόνο στην περίπτωση που μια επιχείρηση αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης και θα έχει πεπερασμένη διάρκεια.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται νομοσχέ- διο που θα επιτρέπει μισθό χαμηλότερο από τον κατώτερο σε επίπεδο επιχείρησης, εφόσον υπάρχει συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων, καθώς και πιο ευέλικτα ωράρια εργασίας.

Οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα μπορούν να προβλέπουν την καταβολή κατά 10%-20% χαμηλότερων μισθών από τις κλαδικές συμβάσεις για διάστημα έως και δύο χρόνια, προκειμένου να αποφευχθούν τα λουκέτα και οι απολύσεις. Τέτοιες συμβάσεις θα μπορούν να υπογράφουν και οι εργοδότες των μικρών επιχειρήσεων, με προσωπικό έως 20 εργαζομένους.

Παράλληλα, με τις ίδιες συμφωνίες και με απλή αναγγελία στις Επιθεωρήσεις Εργασίας θα μπορεί να «σπάει» και το οκτάωρο ή να αλλάζουν οι βάρδιες εργασίας, ώστε να καλύπτονται οι πρόσθετες ή έκτακτες ανάγκες των επιχειρήσεων χωρίς την πληρωμή υπερωριών ή την επιβολή προστίμων. 
 
http://kataigides.blogspot.com/2010/11/8.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters