Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,
Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα το ερώτημα του προέδρου του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλου προς τον Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη σχετικά με "την δυνατότητα μείωσης των τιμών". Το ερώτημα ήταν "πώς είναι δυνατό να ζητείται από τις επιχειρήσεις να ρίξουν 30% τις τιμές όταν η κερδοφορία τους είναι στο 5%".

Απαντώντας ο κ. Δασκαλόπουλος σε ερώτηση για τις διαφορές τιμών Ελλάδας - Ευρώπης τόνισε ότι "όλα αυτά λύνονται με τον ανταγωνισμό".
Επειδή πιθανώς να δημιουργηθεί κλίμα λύπησης των Πολυεθνικών εταιρειών στην Ελλάδα ακολουθεί πίνακας με τις πωλήσεις και τα κέρδη της τελευταίας τριετίας ορισμένων μόνο Πολυεθνικών στην Ελλάδα. Ο παρακάτω πίνακας δεν περιέχει εταιρείες που υποχρεωτικά ανήκουν στην κατηγορία των "πολυεθνικών που πουλάνε στην Ελλάδα τα προϊόντα τους 30% ακριβότερα από άλλες χώρες" όπως δηλώνει ο κ. Χρυσοχοΐδης. Είναι όμως πιθανό να εννοεί κάποιες από αυτές αφού αποτελούν σημαντικά ονόματα Πολυεθνικών στην Ελλάδα.
Χωρίς να λέμε ότι το κάνουν, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η κάθε Πολυεθνική έχει δυνατότητα μεταφοράς μεγάλου ή μικρότερου μέρους των κερδών της σε άλλη χώρα μέσω πολιτικής transfer pricing. Αν δεν υπάρχουν αποδείξεις βεβαίως κανείς δεν είναι ένοχος, αλλά σχετικά με τα κέρδη κάθε Πολυεθνικής εταιρείας θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί, ειδικά λόγω της υψηλής φορολογίας της Ελλάδας.
  Με πολύ επιφύλαξη ακούμε τις θέσεις του ΣΕΒ αφού:

1. ποτέ έως σήμερα δεν υπέδειξε ποια είναι τα μέτρα που θα οδηγήσουν σε πραγματικό ανταγωνισμό στην αγορά όσον αφορά τις επιχειρήσεις που συστηματικά παραβιάζουν το Δίκαιο του Ανταγωνισμού. Πάντα μιλάει για τις ευθύνες του κράτους
2. ποτέ έως σήμερα δεν κατέκρινε την ατιμωρησία των καρτέλ. Ποτέ δεν κατέκρινε το γεγονός ότι ένα καρτέλ τιμωρείται με πολύ μικρά πρόστιμα και χωρίς καμία σχεδόν ποινική ευθύνη
3. ποτέ έως σήμερα δεν επέπληξε τα μέλη του ΣΕΒ που παραβιάζουν το Δίκαιο του Ανταγωνισμού, κλέβουν δηλαδή τους Έλληνες καταναλωτές και διαλύουν παράνομα Ελληνικές Επιχειρήσεις. Μάλιστα μέλη του Συμβουλίου του ΣΕΒ έχουν τιμωρηθεί με βαρύτατα πρόστιμα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
4. εξέφρασε την σχεδόν καθολική αντίθεσή του με την λευκή Βίβλο για τις αποζημιώσεις των θυμάτων των καρτέλ με στόχο οι εταιρείες-μέλη του να παρανομούν ελεύθερα και να μην αποζημιώνουν ποτέ τις επιχειρήσεις που καταστρέφουν.


Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας
Με εκτίμηση
Φλωράς Γιώργος
τηλ. 2105232621

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters