Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΆ ΑΡΧΕΊΑ ΤΗΣ CIA. Τα αρχεία της CIA λένε ότι οι υπάλληλοι διέπραξαν σεξουαλικά εγκλήματα με παιδιά. Δεν τους ασκήθηκε δίωξη.

Αποχαρακτηρισμένες εκθέσεις του γενικού επιθεωρητή της CIA δείχνουν ένα μοτίβο κακοποίησης και μια επαναλαμβανόμενη απόφαση των ομοσπονδιακών εισαγγελέων να μην θεωρήσουν υπεύθυνο το προσωπικό της υπηρεσίας.

Τα τελευταία 14 χρόνια, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών συγκέντρωσε κρυφά αξιόπιστα στοιχεία ότι τουλάχιστον 10 υπάλληλοι και εργολάβοι της διέπραξαν σεξουαλικά εγκλήματα με παιδιά.

Αν και οι περισσότερες από αυτές τις υποθέσεις παραπέμφθηκαν σε εισαγγελείς των ΗΠΑ για δίωξη, μόνο ένα από τα άτομα κατηγορήθηκε ποτέ για έγκλημα. Οι εισαγγελείς έστειλαν τις υπόλοιπες υποθέσεις πίσω στη CIA για να τις χειριστεί εσωτερικά, πράγμα που σημαίνει ότι λίγοι αντιμετώπισαν οποιεσδήποτε συνέπειες πέρα από την πιθανή απώλεια των θέσεων εργασίας τους και των διαβαθμίσεων ασφαλείας τους. Αυτό σηματοδοτεί μια εντυπωσιακή απόκλιση από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα σεξουαλικά εγκλήματα που αφορούν παιδιά σε άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, όπως το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και η Διοίκηση Επιβολής Ναρκωτικών. Ειδικοί της CIA λένε ότι η υπηρεσία αντιστέκεται στη δίωξη του προσωπικού της από φόβο ότι οι υποθέσεις θα αποκαλύψουν κρατικά μυστικά.

Οι αποκαλύψεις περιέχονται σε εκατοντάδες εσωτερικές εκθέσεις της υπηρεσίας που περιήλθαν στην κατοχή του BuzzFeed News μέσω αγωγών για την Ελευθερία της Πληροφόρησης.

Ένας υπάλληλος είχε σεξουαλική επαφή με ένα 2χρονο και ένα 6χρονο παιδί. Απολύθηκε. Ένας δεύτερος υπάλληλος αγόρασε τρία βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου με νεαρά κορίτσια, τα οποία είχαν τραβήξει οι μητέρες τους. Παραιτήθηκε. Ένας τρίτος υπάλληλος εκτίμησε ότι είχε δει έως και 1.400 σεξουαλικά προσβλητικές εικόνες παιδιών κατά τη διάρκεια των αποστολών του πρακτορείου. Τα αρχεία δεν αναφέρουν ποια μέτρα, αν έλαβε, έλαβε η CIA εναντίον του. Η σύμβαση ενός συμβασιούχου που κανόνιζε σεξ με έναν μυστικό πράκτορα του FBI που εμφανιζόταν ως παιδί ανακλήθηκε.

Μόνο ένα από τα άτομα που αναφέρονται σε αυτά τα έγγραφα κατηγορήθηκε για έγκλημα. Στην περίπτωση αυτή, όπως και στη μόνη γνωστή στο παρελθόν περίπτωση υπαλλήλου της CIA που κατηγορήθηκε για σεξουαλικά εγκλήματα κατά παιδιών, ο υπάλληλος βρισκόταν επίσης υπό έρευνα για κακό χειρισμό διαβαθμισμένου υλικού.

Η CIA δεν απάντησε σε λεπτομερείς ερωτήσεις, λέγοντας μόνο ότι η υπηρεσία "λαμβάνει σοβαρά υπόψη όλες τις καταγγελίες για πιθανά ποινικά παραπτώματα που διαπράχθηκαν από το προσωπικό".

Εκπρόσωπος της Ανατολικής Περιφέρειας της Βιρτζίνια, όπου εστάλησαν πολλές από τις ποινικές παραπομπές, επίσης δεν απάντησε σε λεπτομερείς ερωτήσεις, λέγοντας ότι η περιφέρεια "λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ευθύνη της να θέσει υπόλογους τους υπαλλήλους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που παραβιάζουν την ομοσπονδιακή νομοθεσία εντός της δικαιοδοσίας μας".

Τέσσερις πρώην αξιωματούχοι που γνωρίζουν πώς λειτουργούν οι εσωτερικές έρευνες στις υπηρεσίες πληροφοριών δήλωσαν στο BuzzFeed News ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι εισαγγελείς μπορεί να μην ασκήσουν ποινική δίωξη. Ένας από αυτούς, που γνωρίζει τις εργασίες του Γραφείου του Γενικού Επιθεωρητή της CIA, δήλωσε ότι η υπηρεσία ανησυχεί ότι σε μια ποινική υπόθεση θα μπορούσε να χάσει τον έλεγχο ευαίσθητων πληροφοριών.

Ο πρώην αξιωματούχος, ο οποίος εξέτασε τις αποχαρακτηρισμένες εκθέσεις του Γενικού Επιθεωρητή, χαρακτήρισε την ανησυχία των δικηγόρων της CIA ως εξής: "Δεν μπορούμε να βάλουμε αυτούς τους ανθρώπους να καταθέσουν, μπορεί κατά λάθος να αναγκαστούν να αποκαλύψουν πηγές και μεθόδους".

Ο αξιωματούχος, ο οποίος σημείωσε ότι η υπηρεσία είχε πρόβλημα με εικόνες κακοποίησης παιδιών που εκτείνονται εδώ και δεκαετίες, δήλωσε ότι κατανοούν την ανάγκη προστασίας "ευαίσθητων και διαβαθμισμένων ισορροπιών". Ωστόσο, "για εγκλήματα συγκεκριμένης κατηγορίας, είτε πρόκειται για υπηρεσία πληροφοριών είτε όχι, πρέπει απλώς να βρεις τρόπο να διώξεις αυτούς τους ανθρώπους".

Θέλετε να υποστηρίξετε περισσότερα ρεπορτάζ όπως αυτό; Γίνετε μέλος του BuzzFeed News σήμερα.

Σεξουαλικά εγκλήματα που αφορούν παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της προβολής εικόνων κακοποίησης, έχουν αποκαλυφθεί και σε άλλες υπηρεσίες που χειρίζονται ευαίσθητες πληροφορίες. Σε μια έκθεση του Νοεμβρίου 2009, το Υπουργείο Άμυνας αναγνώρισε ότι δεκάδες μέλη του προσωπικού του Πενταγώνου ή εργολάβοι είχαν τέτοιες εικόνες. Το 2014, ο Γενικός Επιθεωρητής της Κοινότητας Πληροφοριών διαπίστωσε ότι δύο υπάλληλοι του Εθνικού Γραφείου Αναγνώρισης, το οποίο εποπτεύει τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους της Αμερικής, αναγνώρισαν την προβολή εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών κατά τη διάρκεια εξετάσεων πολυγράφου.

Σε ένα συμπόσιο το 2016, ο Ντάνιελ Πέιν, κορυφαίος αξιωματούχος ασφαλείας του Πενταγώνου, δήλωσε ότι όταν εξετάζονται οι υπολογιστές των εργαζομένων, "η ποσότητα παιδικού πορνό που βλέπω είναι απλά απίστευτη".

Olivier Doulier / Πισίνα / Getty Images

Οι αποκαλύψεις για την κακοποίηση παιδιών προέρχονται από μια άνευ προηγουμένου έκδοση εκθέσεων από το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή της CIA.

Το BuzzFeed News απέκτησε πρόσβαση σε αυτά τα έγγραφα μετά από μια δεκαετή αναζήτηση, η οποία περιελάμβανε 13 αιτήσεις για δημόσια έγγραφα και τρεις ξεχωριστές αγωγές για την Ελευθερία της Πληροφόρησης.

Τα εν λόγω αιτήματα, τα παλαιότερα από τα οποία χρονολογούνται από το 2012, αφορούσαν έρευνες που έκλεισαν από το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή, το οποίο ενεργεί ανεξάρτητα από την υπηρεσία για να εξετάσει παραπτώματα υπαλλήλων ή εργολάβων.

Νέα αιτήματα κατατίθεντο κάθε επόμενο έτος. Στην αρχή η CIA δεν απάντησε στα αιτήματα- στη συνέχεια, δήλωσε ότι θα χρειαστούν χρόνια για να παράσχει οποιαδήποτε έγγραφα. Αυτά τα αιτήματα ακολουθήθηκαν το 2014, το 2015 και το 2020 από αγωγές και η υπηρεσία άρχισε διαπραγματεύσεις σχετικά με το ποια έγγραφα θα αποδεσμεύσει. Η πανδημία του κοροναϊού καθυστέρησε τη διαδικασία κατά ένα χρόνο, αλλά η υπηρεσία άρχισε τελικά να δημοσιεύει τα έγγραφα τον Μάρτιο και θα δημοσιεύσει την τελική σειρά τον Δεκέμβριο.

Το BuzzFeed News δημοσιεύει τις εκθέσεις εδώ για δημόσια επισκόπηση.

Μεταξύ των περισσότερων από 3.000 σελίδων, που καλύπτουν τα έτη 2004 έως 2019, περιλαμβάνονται μικρές και μεγάλες έρευνες που αφορούν παρατυπίες στην τιμολόγηση από εργολάβους, έναν κατάσκοπο που εξόφλησε μια επίσκεψη σε ένα υπερπόντιο "κλαμπ κυρίων" και έναν υπάλληλο που χρησιμοποίησε κυβερνητικά συστήματα υπολογιστών για να μεταπωλήσει περισσότερα από 700 αντικείμενα που αγόρασε σε εκπτώσεις.

Άλλες αναφορές έχουν αποτελέσει αντικείμενο προηγούμενης ειδησεογραφικής κάλυψης, όπως η εμπλοκή της CIA στην παραγωγή της ταινίας Zero Dark Thirty, τα βασανιστήρια κρατουμένων που κρατούνται σε φυλακές "μαύρης" τοποθεσίας και μια επιχείρηση δεκαετιών στο Περού που οδήγησε στο θάνατο ιεραποστόλων.

Πιο πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι μια υπάλληλος της CIA ερευνήθηκε τον Οκτώβριο του 2018 επειδή χρησιμοποίησε τα συστήματα υπολογιστών και τις βάσεις δεδομένων της υπηρεσίας για να διεξάγει "ανεπίσημες έρευνες" για τον αδελφό της και ότι ο γενικός επιθεωρητής τεκμηρίωσε τους ισχυρισμούς σε υπόμνημα του Ιανουαρίου 2018 ότι ένας άλλος υπάλληλος της CIA παραβίασε τον νόμο Hatch Act, ο οποίος περιορίζει την πολιτική δραστηριότητα των δημοσίων υπαλλήλων στον εκτελεστικό κλάδο.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν επίσης το μοτίβο των υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης, σύμφωνα με το οποίο οι εσωτερικοί ερευνητές έφεραν στο φως στοιχεία για σεξουαλικά εγκλήματα που αφορούσαν παιδιά, αλλά οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς δεν απήγγειλαν κατηγορίες.

Όπως είναι τυπικό για τα έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών, τα αρχεία έχουν επεξεργαστεί σε μεγάλο βαθμό. Μεταξύ των πληροφοριών που έχουν αποκρυφτεί είναι τα ονόματα των κατηγορουμένων υπαλλήλων και εργολάβων και λεπτομέρειες σχετικά με τις θέσεις εργασίας τους στη CIA. Η υπηρεσία επικαλείται λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής, την εθνική ασφάλεια και έναν ομοσπονδιακό νόμο που απαλλάσσει τη CIA από την αποκάλυψη λεπτομερειών σχετικά με τις δραστηριότητές της.

Obtained via FOIA

"Η μη γνώση της ταυτότητας των υπόπτων αποτελεί εμπόδιο στην αναγνώριση αυτών των υποθέσεων και των λόγων για τους οποίους απορρίφθηκαν", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ανατολικής Περιφέρειας της Βιρτζίνια.

Από τους 10 εργαζόμενους που ο γενικός επιθεωρητής διαπίστωσε ότι είχαν διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα με παιδιά, οι πέντε απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν. Τέσσερις άλλοι παραπέμφθηκαν σε συμβούλιο προσωπικού ή στο Γραφείο Ασφαλείας, το οποίο ερευνά διαβαθμισμένες διαρροές και είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων της CIA.

Η έκβαση μιας υπόθεσης -στην οποία ανακαλύφθηκαν 10 εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σε υπολογιστή της CIA που είχε αφεθεί αφύλακτος- είναι άγνωστη. Ο υπάλληλος στον οποίο είχε ανατεθεί η εν λόγω συσκευή δήλωσε ότι άλλαξε υπολογιστές ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό. Αρνήθηκε ότι τη χρησιμοποίησε για να δει τέτοιο υλικό.

Σε μια ενδέκατη υπόθεση, ο γενικός επιθεωρητής έλαβε καταγγελία τον Νοέμβριο του 2016 ότι ένας υπάλληλος χρησιμοποίησε κυβερνητικό υπολογιστή για να δει εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Παρόλο που οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό, ανακάλυψαν ότι είχε δείξει "σταθερό ενδιαφέρον και μοτίβο [redacted] συνομιλιών που αφορούσαν σεξουαλικές δραστηριότητες μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων".

Ο γενικός επιθεωρητής ειδοποίησε τους αξιωματούχους ασφαλείας και τη Διεύθυνση Επιστήμης και Τεχνολογίας επειδή η κατηγορία έθετε "πιθανά ζητήματα ασφάλειας και λογοδοσίας". Οι λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο επίλυσης της υπόθεσης και οι τυχόν κυρώσεις που αντιμετώπισε ο υπάλληλος, έχουν αποσιωπηθεί.

Πέρα από το χειρισμό των υποθέσεων αυτών από τη CIA, ερωτήματα παραμένουν σχετικά με το γιατί οι εισαγγελείς των ΗΠΑ επέλεξαν να μην απαγγείλουν κατηγορίες σε κανέναν, ακόμη και όταν φαινόταν να έχουν σημαντικά στοιχεία.

Οι εισαγγελείς έχουν γενικά ευρεία διακριτική ευχέρεια ως προς το αν θα απαγγείλουν ποινικές κατηγορίες. Μπορούν να κρίνουν τα αποδεικτικά στοιχεία πολύ παλιά ή αδύναμα, να εξετάσουν την επιθυμία του θύματος ενός εγκλήματος να προχωρήσει στη δίωξη και να σταθμίσουν τις πιθανότητες να πείσουν τους ενόρκους.

"Το επάγγελμα ή ο εργοδότης του υπόπτου δεν υπεισέρχεται σε αυτή την αξιολόγηση", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας των ΗΠΑ για την ανατολική περιφέρεια της Βιρτζίνια. "Αν και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τους λόγους για τους οποίους απορρίφθηκαν συγκεκριμένες υποθέσεις, λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας κάθε ισχυρισμό ότι οι εισαγγελείς μας απέρριψαν μια πιθανή υπόθεση με βάση μια ακατάλληλη αξιολόγηση των σχετικών παραγόντων".

Φαίνεται ότι τουλάχιστον οι μισές από τις έρευνες για σεξουαλική κακοποίηση ξεκίνησαν με ομολογία. Τα έγγραφα δεν διευκρινίζουν τις συνθήκες που περιβάλλουν αυτές τις καταθέσεις, ή αν προέκυψαν κατά τη διάρκεια εξαντλητικών εξετάσεων "πλήρους φάσματος" πολυγράφου που μπορούν να διερευνήσουν κάθε μέρος της ζωής των υπαλλήλων και των εργολάβων της CIA.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, δήλωσε ένας πρώην αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών στο BuzzFeed News, δεν είναι ασυνήθιστο ένας υποψήφιος να παραδεχτεί παράνομη συμπεριφορά προκειμένου να αποδείξει ότι δεν λέει ψέματα - μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσει αργότερα ότι η δήλωσή του μπορεί να έχει βυθίσει την ευκαιρία του να εργαστεί για την υπηρεσία και να τον θέσει ακόμη και σε νομικό κίνδυνο.

Τέτοιες δηλώσεις αποστέλλονται στον γενικό επιθεωρητή, ο οποίος στη συνέχεια προσπαθεί να συλλέξει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το έγκλημα συνέβη. Αλλά αυτό δίνει χρόνο στο υποκείμενο να διαγράψει ή να καταστρέψει τα αποδεικτικά στοιχεία, δήλωσε ο πρώην υπάλληλος.

Αυτό συνέβη τον Ιανουάριο του 2010, όταν ένας εργολάβος της CIA συνδέθηκε σε ένα chatroom χρησιμοποιώντας μια διεύθυνση IP της υπηρεσίας και ζήτησε σεξ από έναν πράκτορα του FBI που παρίστανε το παιδί. Ο εργολάβος παραδέχτηκε ότι είχε εμμονή με εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, αλλά μέχρι τη στιγμή που ο γενικός επιθεωρητής έλαβε ένταλμα έρευνας και κατέσχεσε τον υπολογιστή του άνδρα, κάποιος είχε "αφαιρέσει τους σκληρούς δίσκους και τους πέταξε", σύμφωνα με τις αναφορές.

An excerpt from a CIA IG's report
Obtained via FOIA

An excerpt from a CIA IG's report
Obtained via FOIA
Ένας άλλος υπάλληλος της CIA υπέγραψε ένορκη βεβαίωση στην οποία παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε έναν κυβερνητικό φορητό υπολογιστή για να δει φωτογραφίες και βίντεο με κορίτσια ηλικίας μόλις 10 ετών που κακοποιούνταν από έναν "μεγαλύτερο άντρα".
Ο υπάλληλος αναγνώρισε ότι άρχισε να αναζητά εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών όταν ήταν στο κολέγιο και είδε έως και 1.400 ενώ ήταν σε αποστολή για την υπηρεσία. Είπε στους ερευνητές της CIA ότι "λυπάται ειλικρινά", αλλά είπε επίσης ότι "δεν κατάλαβε ότι ήταν παραβίαση της πολιτικής της υπηρεσίας η πρόσβαση σε παιδική πορνογραφία μέχρι που παρακολούθησε το μάθημα ασφάλειας πληροφοριών της υπηρεσίας".
Ωστόσο, όταν ο γενικός επιθεωρητής εξέτασε τους υπολογιστές του άνδρα, δεν ήταν ορατές τέτοιες εικόνες. Ένας ομοσπονδιακός εισαγγελέας αρνήθηκε να απαγγείλει κατηγορίες στον άνδρα "υπέρ της διοικητικής δράσης" της CIA. Η εισήγηση του συμβουλίου προσωπικού είναι επεξεργασμένη.
Αλλά σε αρκετές από τις περιπτώσεις, οι εισαγγελείς είχαν πολλά στοιχεία για να προχωρήσουν.
Κατά τη διάρκεια μιας έρευνας που έληξε τον Αύγουστο του 2009, ένας υπάλληλος με άδεια ασφαλείας παραδέχθηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή με δύο κορίτσια, ηλικίας 2 και 6 ετών, και ότι κατέβαζε παράνομες εικόνες ενώ εργαζόταν για τη CIA. Ο γενικός επιθεωρητής ξεκίνησε ευρεία έρευνα και προσπάθησε να ταυτοποιήσει τα θύματα.
An excerpt from a CIA IG's report
Obtained via FOIA
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι είχε κατεβάσει "εκτενώς" υλικό κακοποίησης, όπως 63 βίντεο με παιδιά ηλικίας 8 έως 16 ετών. Ο άνδρας χρησιμοποιούσε τακτικά το κυβερνητικό Wi-Fi για να κατεβάζει το υλικό, το διαμοίραζε σε άλλους και έφερνε τις φωτογραφίες στις ΗΠΑ μετά την επιστροφή του από ένα ταξίδι στο εξωτερικό.
Παρά τις παραδοχές και τα στοιχεία που βρήκαν οι ερευνητές στις συσκευές του, οι εισαγγελείς της Ανατολικής Περιφέρειας της Βιρτζίνια αρνήθηκαν να αναλάβουν ποινική δίωξη. Είπαν στον γενικό επιθεωρητή ότι υπήρχαν "ζητήματα αλλοίωσης", ένας όρος που χρησιμοποιείται μερικές φορές για να αναφερθεί σε κακομεταχειρισμένα αποδεικτικά στοιχεία. Οι εισαγγελείς δήλωσαν επίσης ότι τα κορίτσια στα εν λόγω βίντεο δεν είχαν "αναγνωριστεί προηγουμένως ως θύματα παιδικής πορνογραφίας", γεγονός που καθιστά δυσκολότερο να αποδειχθεί ότι ήταν ανήλικα.
An excerpt from a CIA IG's report
Obtained via FOIA
Αντίθετα, στις δύο μόνο γνωστές περιπτώσεις που οδήγησαν σε ποινικές διώξεις, και τα δύο μέρη κατηγορήθηκαν επίσης για σοβαρά αδικήματα που αφορούσαν διαβαθμισμένες πληροφορίες.
Σύμφωνα με έκθεση του γενικού επιθεωρητή της 6ης Αυγούστου 2013, σε έρευνα για έναν εργολάβο της CIA, ο οποίος ήταν ύποπτος για κατοχή εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, βρέθηκε διαβαθμισμένο υλικό αποθηκευμένο στον προσωπικό του σκληρό δίσκο και "πολλά τεχνικά έγγραφα που σχετίζονται με τα συστήματα της Υπηρεσίας" στον φορητό του υπολογιστή. Ο εργολάβος απολύθηκε και του αφαιρέθηκε η άδεια ασφαλείας του. Αργότερα δήλωσε ένοχος για τις κατηγορίες σχετικά με την κακοποίηση παιδιών και εγγράφηκε ως σεξουαλικός παραβάτης. Η έκθεση αναφέρει ότι ο εργολάβος καταδικάστηκε, αλλά οι λεπτομέρειες, μαζί με το όνομά του, αποσιωπήθηκαν.
Στην άλλη υπόθεση, ο μηχανικός λογισμικού της CIA Τζόσουα Σούλτε κατηγορήθηκε το 2018 για κατοχή εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο πλαίσιο μιας πολύ μεγαλύτερης έρευνας για τη μεγαλύτερη διαρροή διαβαθμισμένων πληροφοριών στην ιστορία της υπηρεσίας. Γνωστό ως Vault 7 και δημοσιευμένο από το WikiLeaks, ο σωρός των εγγράφων αποκάλυψε μυστικά εργαλεία που χρησιμοποιούσε η CIA για να παραβιάζει υπολογιστές. Σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη βάσει του νόμου περί κατασκοπείας.
Ο Σούλτε αντιμετωπίζει ξεχωριστή δίκη για τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Έχει δηλώσει αθώος. ●
Διαβάστε τις εκθέσεις του γενικού επιθεωρητή της CIA για την κακοποίηση παιδιών

Διαβάστε τις εκατοντάδες εκθέσεις του γενικού επιθεωρητή της CIA που εξασφάλισε το BuzzFeed News


  • Picture of Jason Leopold

    Jason Leopold is a senior investigative reporter for BuzzFeed News and is based in Los Angeles. He is a 2018 Pulitzer finalist for international reporting, recipient of the IRE 2016 FOI award and a 2016 Newseum Institute National Freedom of Information Hall of Fame inductee.

    Contact Jason Leopold at jason.leopold@buzzfeed.com.

    Got a confidential tip? Submit it here.

  • Picture of Anthony Cormier

    Anthony Cormier is an investigative reporter for BuzzFeed News and is based in New York. While working for the Tampa Bay Times, Cormier won the 2016 Pulitzer Prize for Investigative Reporting.

    Contact Anthony Cormier at anthony.cormier@buzzfeed.com.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters