Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Γερουσιαστές Απορρίπτουν τα Αποτελέσματα των Εκλεκτόρων

Μετάφραση: Μάρη Λιώκη

Κοινή δήλωση από τους γερουσιαστές Cruz, Johnson, Lankford, Daines, Kennedy, Blackburn, Braun, Senators-Elect Lummis, Marshall, Hagerty, Tuberville
2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021


Ουάσινγκτον DC
Οι  Γερουσιαστές των ΗΠΑ Ted Cruz (Ρεπουμπλικανοί, Τέξας), Ron Johnson (Ρεπουμπλικανοί, Γουισκόνσιν), James Lankford (Ρεπουμπλικανοί, Οκλαχόμα), Steve Daines (Ρεπουμπλικανοί, Μοντάνα), John Kennedy (Ρεπουμπλικανοί, Λουιζιάνα), Marsha Blackburn (Ρεπουμπλικανοί, Τεννεσί), και Mike Braun (Ρεπουμπλικανοί, Ιντιάνα), καθώς και οι εκλεγμένοι Γερουσιαστές Cynthia Lummis (Ρεπουμπλικανοί, Γουαϊόμινγκ), Roger Marshall (Ρεπουμπλικανοί, Κάνσας), Bill Hagerty (Ρεπουμπλικανοί, Τεννεσί), και ο Tommy Tuberville (Ρεπουμπλικανοί, Αλαμπάμα), εξέδωσαν την ακόλουθη δήλωση πριν από τη διαδικασία πιστοποίησης του Εκλεκτορικού Σώματος στις 6 Ιανουαρίου 2021:

«Η Αμερική είναι μια Δημοκρατία της οποίας οι ηγέτες επιλέγονται μέσω δημοκρατικών εκλογών. Αυτές οι εκλογές, με τη σειρά τους, πρέπει να συμμορφώνονται με το Σύνταγμα και τον ομοσπονδιακό και πολιτειακό νόμο.

»Όταν οι ψηφοφόροι αποφασίζουν δίκαια στις εκλογές, σύμφωνα με το κράτος δικαίου, ο ηττημένος υποψήφιος πρέπει να αναγνωρίσει και να σεβαστεί τη νομιμότητα αυτών των εκλογών. Και, εάν οι ψηφοφόροι επιλέξουν να εκλέξουν νέο αξιωματούχο, το Έθνος μας πρέπει να έχει μια ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας.

»Οι εκλογές του 2020, όπως και οι εκλογές του 2016, απετέλεσαν μια σκληρή μάχη και  σε πολλές πολιτείες, οι δύο υποψήφιοι επιλέχθηκαν με πολύ μικρή διαφορά. Ωστόσο, οι εκλογές του 2020 παρουσίασαν χαρακτηριστικά άνευ προηγουμένου εκλογικής νοθείας, παραβιάσεις και χαλαρή επιβολή του εκλογικού νόμου και άλλες εκλογικές παρατυπίες .

»Η εκλογική νοθεία αποτέλεσε μια επίμονη πρόκληση στις εκλογές μας, αν και αμφισβητείται το εύρος και το μέγεθός της. Με κάθε μέτρο, οι ισχυρισμοί για νοθεία και παρατυπίες στις εκλογές του 2020 υπερβαίνουν οτιδήποτε έχουμε αντιμετωπίσει στη ζωή μας.

»Και αυτοί οι ισχυρισμοί δεν υιοθετούνται μόνο από έναν μεμονωμένο υποψήφιο. Αντ ‘αυτού, είναι ευρέως διαδεδομένοι. Η δημοσκόπηση του Reuters / Ipsos, δραματικά, δείχνει ότι το 39% των Αμερικανών πιστεύει  ότι «οι εκλογές ήταν νοθευμένες.« Αυτή η πεποίθηση υποστηρίζεται από Ρεπουμπλικάνους (67%), Δημοκρατικούς (17%) και Ανεξάρτητους (31%).

»Ορισμένα μέλη του Κογκρέσου διαφωνούν με αυτήν την εκτίμηση, όπως και πολλά μέλη των μέσων ενημέρωσης.

»Όμως, είτε το πιστεύουν είτε όχι οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι ή οι δημοσιογράφοι, αυτή η βαθιά δυσπιστία σχετικά με τις δημοκρατικές μας διαδικασίες δεν θα εξαφανιστεί μαγικά. Πρέπει να μας αφορά όλους. Και αποτελεί συνεχή απειλή για τη νομιμότητα οποιωνδήποτε μεταγενέστερων διακυβερνήσεων.

»Στην ιδανική περίπτωση, τα δικαστήρια θα είχαν ακούσει  τα αποδεικτικά στοιχεία και θα είχαν αποφασίσει σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς για σοβαρή εκλογική νοθεία. Δύο φορές, το Ανώτατο Δικαστήριο είχε την ευκαιρία να το πράξει· δύο φορές, το Δικαστήριο αρνήθηκε.

»Στις 6 Ιανουαρίου, εναπόκειται στο Κογκρέσο να ψηφίσει εάν θα πιστοποιήσει τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020. Αυτή η ψηφοφορία είναι η μόνη συνταγματική εξουσία που απομένει να εξετάσει και να επιβάλει την επίλυση των πολλαπλών ισχυρισμών για σοβαρή εκλογική νοθεία.

»Σε αυτήν την τετραετή κοινή σύνοδο, υπάρχει μακρύ προηγούμενο  Δημοκρατικών μελών του Κογκρέσου που διατύπωσαν αντιρρήσεις για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, όπως έκαναν το 1969, το 2001, το 2005 και το 2017. Και, τόσο το 1969 όσο και το 2005, ένας Δημοκρατικός Γερουσιαστής  συνέπραξε με έναν Δημοκρατικό   Βουλευτή αναγκάζοντας τα δύο Σώματα να ψηφίσουν για το αν θα αποδεχθούν τους προεδρικούς εκλέκτορες που ήταν υπό αμφισβήτηση.

»Το πιο άμεσο προηγούμενο σε αυτό το ερώτημα προέκυψε το 1877, μετά από σοβαρούς ισχυρισμούς για νοθεία και παράνομη συμπεριφορά στην προεδρική κούρσα μεταξύ των Hayes-Tilden. Συγκεκριμένα, οι εκλογές σε τρεις πολιτείες – Φλόριντα, Λουιζιάνα και Νότια Καρολίνα – φέρονται να διεξήχθησαν παράνομα.

»Το 1877, το Κογκρέσο δεν αγνόησε αυτούς τους ισχυρισμούς, ούτε τα μέσα ενημέρωσης απέρριψαν ελαφρά τη καρδία  αυτούς που τους υιοθετούσαν, ως ριζοσπάστες που προσπαθούν να υπονομεύσουν τη δημοκρατία. Αντ ‘αυτού, το Κογκρέσο όρισε μια Εκλογική  Επιτροπή – αποτελούμενη από πέντε γερουσιαστές, πέντε βουλευτές και πέντε δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου – για να εξετάσει και να επιλύσει τις αμφισβητούμενες επανεκλογές.

»Πρέπει να ακολουθήσουμε αυτό το προηγούμενο. Εν ολίγοις, το Κογκρέσο θα πρέπει να διορίσει αμέσως μια Εκλογική Επιτροπή, με πλήρη διερευνητική αρμοδιότητα, προκειμένου να διενεργήσει έναν έκτακτο έλεγχο 10 ημερών για τις εκλογές στις αμφισβητούμενες πολιτείες. Μόλις ολοκληρωθεί, μεμονωμένες πολιτείες θα αξιολογήσουν τα πορίσματα της Επιτροπής και θα μπορέσουν να συγκαλέσουν ειδική νομοθετική σύνοδο για να πιστοποιήσει μια αλλαγή στην ψήφο τους, εάν χρειαστεί.

»Κατά συνέπεια, σκοπεύουμε να ψηφίσουμε στις 6 Ιανουαρίου για να απορρίψουμε τους εκλέκτορες από αμφισβητούμενες πολιτείες ως ΜΗ «τακτικά δοθέντες» και «νόμιμα πιστοποιημένους» (ο νόμιμος όρος), εκτός και έως ότου ολοκληρωθεί αυτός ο 10ήμερος έλεγχος έκτακτης ανάγκης.

»Δεν είμαστε αφελείς. Αναμένουμε οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, Δημοκρατικοί, και ίσως κάτι πάρα πάνω από μερικούς Ρεπουμπλικάνους, να ψηφίσουν διαφορετικά. Ωστόσο, η υποστήριξη της ακεραιότητας των εκλογών ΔΕΝ πρέπει να αποτελεί ένα κομματικό ζήτημα. Ένας δίκαιος και αξιόπιστος έλεγχος -που θα μπορούσε να διενεργηθεί  ταχέως και να ολοκληρωθεί πολύ πριν από τις 20 Ιανουαρίου- θα βελτίωνε δραματικά την πίστη των Αμερικανών στην εκλογική μας διαδικασία και θα ενίσχυε σημαντικά τη νομιμότητα όποιου γίνει ο επόμενος Πρόεδρος μας. Το χρωστάμε αυτό στον Λαό.

»Αυτά είναι ζητήματα αντάξια του Κογκρέσου και μας έχουν εμπιστευθεί να τα υπερασπιζόμαστε. Δεν ενεργούμε ελαφρά  τη καρδία. Ενεργούμε όχι για να εμποδίσουμε τη δημοκρατική διαδικασία, αλλά για να την προστατεύσουμε. Και ο καθένας μας πρέπει να ενεργήσει μαζί μας, ώστε να διασφαλίσουμε  ότι οι εκλογές διεξήχθησαν νόμιμα βάσει του Συντάγματος και για να πράξουμε  ό,τι μπορούμε ώστε να αποκαταστήσουμε την πίστη στη Δημοκρατία μας.»

 Πηγή: https://www.cruz.senate.gov/


https://eternalnowblog.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters