Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Καναδοί ερευνητές έδωσαν 7.500 $ σε άτομα χωρίς σπίτι - και τα αποτελέσματα δείχνουν τη δύναμη του καθολικού βασικού εισοδήματος

''ΥΠΕΡΟΧΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜAΤΟΣ''

ΔΗΛΩΣΑΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ NEW LEAF ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ

Το έργο New Leaf μελέτησε τι θα συνέβαινε εάν οι άνθρωποι χωρίς σπίτι είχαν μia ισχυρή ενίσχυση μετρητών. Alexey Malgavko / Reuters

Το Ίδρυμα για την Κοινωνική Αλλαγή, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα με έδρα το Βανκούβερ, συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας για να εντοπίσει 50 άτομα που πρόσφατα έγιναν άστεγοι.

Οι ερευνητές τους έδωσαν μια εφάπαξ πληρωμή 7.500 $ και μελέτησαν τις συνήθειες των δαπανών τους και την κατάσταση διαβίωσης τους επόμενους 12 μήνες.

Οι παραλήπτες μπόρεσαν να εξασφαλίσουν σταθερή στέγαση γρηγορότερα από εκείνους που δεν έλαβαν ένίσχυση μετρητών, εξοικονομώντας 8.100 $ στο σύστημα ''ασυλο αστέγων'' του κράτους ανά άτομο.
Μια καναδική φιλανθρωπική οργάνωση πραγματοποίησε πρόσφατα ένα τολμηρό κοινωνικό πείραμα: δίνοντας στους ανθρώπους που βιώνουν άστεγοι μια εφάπαξ έγχυση 7.500 $.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα ήταν «υπέροχα εκπληκτικά».
Η μελέτη, με τίτλο το έργο New Leaf, αναφέρεται στη δύναμη ενός προσωρινού καθολικού βασικού εισοδήματος για την απομάκρυνση των ανθρώπων από τη φτώχεια. Ένα καθολικό βασικό εισόδημα είναι ουσιαστικά μια διανομή μετρητών από την κυβέρνηση, συχνά για τους σκοπούς της αποκατάστασης αυτών που βρίσκονται στη φτώχεια.
Περισσότερες δικαιοδοσίες σε όλο τον κόσμο πειραματίζονται με την πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης δίκης των ΗΠΑ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και της τρέχουσας μελέτης που διεξάγεται από την ΜΚΟ απευθύας επίδοση (GiveDirectly) σε χωριά της Κένυας.
Το Ίδρυμα Κοινωνικής Αλλαγής, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα με έδρα το Βανκούβερ, συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας για να εντοπίσει 50 άτομα μεταξύ 19 και 64 ετών που πρόσφατα έγιναν άστεγοι. Οι παραλήπτες αναγνωρίστηκαν ότι δεν έκαναν σημαντική κατάχρηση ουσιών ή δεν είχαν προβλήματα ψυχικής υγείας.
Οι ερευνητές μελέτησαν τις συνήθειες δαπανών τους για 12 μήνες και συνέκριναν τα αποτελέσματά τους με μια ομάδα ελέγχου που δεν έλαβε την πληρωμή σε μετρητά
Εκείνοι που έλαβαν τα μετρητά ξόδεψαν σε μεγάλο βαθμό τα χρήματα για φαγητό, ενοίκιο και μεταφορά και μετακινήθηκαν σε σταθερή κατοικία γρηγορότερα κατά τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με τα ευρήματα. Οι δαπάνες για "αγαθά", όπως ναρκωτικά, τσιγάρα και αλκοόλ μειώθηκαν κατά 39% κατά μέσο όρο. Και οι παραλήπτες μπόρεσαν να διατηρήσουν εξοικονόμηση 1.000 $ κατά μέσο όρο, σύμφωνα με το καναδικό πρακτορείο ειδήσεων CBC
Η πληρωμή σε μετρητά εξοικονόμησε στο σύστημα ασύλου αστέγων 8.100 $ ανά άτομο κατά τη διάρκεια του έτους, συνολική εξοικονόμηση 405.000 $.
Έδωσε επίσης σε ορισμένους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εξελίξουν τις δεξιότητες του επαγγέλματός τους.
"Όταν ανακάλυψα ότι είχα γίνει δεκτός για να λάβω την επιδότηση των μετρητών, ζούσα σε άσυλο έκτακτης ανάγκης, προσπαθώντας να βρω έναν δρόμο προς τα εμπρός", δήλωσε ένας συμμετέχων του έργου New Leaf, του οποίου η ταυτότητα διατηρήθηκε ανώνυμη, δήλωσε σε δελτίο τύπου. "Τα χρήματα μου έδωσαν τους πόρους που χρειαζόμουν για να βγω από το καταφύγιο και να προωθήσω τα κοινωνικά προγράμματα και την τάξη υπολογιστών που χρειαζόμουν. Ήταν ένα σημαντικό βήμα και μου έδωσε μια επιλογή. Μου έδωσε μια ευκαιρία."
Τελικά, το Ίδρυμα Κοινωνικής Αλλαγής ελπίζει να επεκτείνει τη μελέτη με προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων, για να προσφέρει τον ίδιο αντίκτυπο σε πολλούς περισσότερους ανθρώπους σε ολόκληρο τον Καναδά.
«Η έλλειψη στέγης μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε», έγραψε ο Williams στη δήλωση αποτελεσματικότητας της μελέτης, σημειώνοντας ότι πολλοί άνθρωποι απέχουν μόνο ένα μισθό από το να χάσουν τα σπίτια ή τα αυτοκίνητά τους και να αναγκαστούν να βρουν άλλους τρόπους ζωής. «Ενώ ο οικονομικός αντίκτυπος της έλλειψης στέγης κοστίζει σε όλους, τελικά είναι το ανθρώπινο κόστος που είναι τόσο καταστροφικό.''

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΓΚΟΥΓΚΛ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ Τ.Μ.Δ.
Πηγή: προφιλ Andreas Chrysis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters