Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Η DARPA συμμετέχει σε στρατιωτικές ασκήσεις σε υπόγεια συστήματα σηράγγων. Σημάδια υπόγειων συγκρούσεων;

Η Υπηρεσία Προχωρημένων Ερευνητικών Έργων Άμυνας (DARPA) έγραψε στο Twitter την Τετάρτη ότι επιδιώκει "υπόγειες αστικές σήραγγες που ανήκουν στο πανεπιστήμιο ή διαχειρίζονται εμπορικά και εγκαταστάσεις ικανές να φιλοξενήσουν έρευνα και πειραματισμό", προκαλώντας ανησυχία από τους χρήστες του Twitter.

Το αίτημα της DARPA σχετίζεται στην πραγματικότητα με την εστίαση του Πενταγώνου στον υπόγειο πόλεμο σε μεγάλους αστικούς χώρους, στον οποίο αφιερώνεται  τουλάχιστον μισό δισεκατομμύριο δολάρια από το 2017.

Το πρακτορείο είπε στο Insider ότι το αίτημα σχετίζεται επίσης με το SubT Challenge, όπου ομάδες ερευνητών επιδεικνύουν τεχνολογία που αναπτύσσουν για να βοηθήσουν στην αναζήτηση, χαρτογράφηση και πλοήγηση σε υπόγειους χώρους.

Η Υπηρεσία Προχωρημένων Ερευνητικών Έργων Άμυνας (DARPA) εξέδωσε ένα ιδιαίτερο αίτημα μέσω του Twitter την Τετάρτη, ζητώντας να χρησιμοποιηθούν υπόγειες σήραγγες για έρευνα - το συντομότερο δυνατόν.

Αν και το αίτημα της DARPA κατάφερε να τρομάξει τους χρήστες του Twitter , ο DARPA είπε στο Insider ότι το αίτημα σχετίζεται με την ανάπτυξη τεχνολογίας για υπόγειες μάχες και επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης.

Ενώ ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να δημιουργήσει μια Διαστημική Δύναμη - έναν εντελώς νέο στρατιωτικό κλάδο - το ίδιο το Πεντάγωνο έχει βάλει περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε τεχνολογία και εκπαίδευση για να ανταγωνιστεί σε υπόγεια πεδία μάχης.

Ο Οργανισμός Έρευνας Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων ζήτησε από τα πανεπιστήμια και τα κολέγια να χρησιμοποιούν υπόγειες σήραγγες για έρευνα.

Οι στρατιώτες της 2ης Stryker Brigade Combat Team, 2η Πεζικού Division, παρέχουν ασφάλεια κατά τη διάρκεια της υπόγεια εκπαίδευσης, 17 Μαΐου. Lancers της 2ης Stryker Brigade Combat Team, 2η Πεζικού Division, με τη βοήθεια μιας Κινητής Ομάδας Εκπαίδευσης από το Κέντρο Αριστείας του Στρατού, ολοκλήρωσε μια 5ήμερη άσκηση επικεντρωμένη στις υπόγειες επιχειρήσεις, σε μια απομακρυσμένη υπόγεια εγκατάσταση στο Washington State, 14-18 Μαΐου. Προσωπικό Sgt Μάικλ Άρμστρονγκ / Στρατός των ΗΠΑ / DVIDS

« Προσοχή, κάτοικοι της πόλης », έγραψε ο DARPA. «Μας ενδιαφέρει να εντοπίσουμε υπόγειες αστικές σήραγγες και εγκαταστάσεις που ανήκουν σε πανεπιστήμια ή διαχειρίζονται εμπορικά και μπορούν να φιλοξενήσουν έρευνα και πειραματισμό».

—DARPA (@DARPA) 28 Αυγούστου 2019

Το πρακτορείο σημείωσε τη σύντομη ειδοποίηση του αιτήματος - ζήτησε απαντήσεις εντός δύο ημερών - και διευκρίνισε ότι αναζητούσε "ανθρωπογενές υπόγειο περιβάλλον που εκτείνεται σε πολλά μπλοκ της πόλης" το οποίο περιλαμβάνει "a σύνθετη διάταξη και πολλές ιστορίες, όπως αίθρια, σήραγγες και σκάλες. "

Ενώ η κυβέρνηση Τραμπ κοιτάζει όλο και περισσότερο τους ουρανούς και πιέζει για μια Διαστημική Δύναμη, η DARPA επικεντρώνεται στις υπόγειες επιχειρήσεις.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν στρατιώτες δείγματα προσομοιωμένων διαρροών χημικών όπλων σε υπόγεια εγκατάσταση για να πάρουν μια καλύτερη ιδέα και των δύο ογκωδών προστατευτικών εργαλείων που πρέπει να φορούν οι στρατιώτες, καθώς και τα σκοτεινά, περιορισμένα περιβάλλοντα που μερικές φορές εργάζονται. Stacy Smenos,

Στο διαδικτυακό αίτημα παροχής πληροφοριών του οργανισμού , η DARPA καθορίζει ότι προσπαθεί να κατανοήσει πώς θα μπορούσε η τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί για ταχεία χαρτογράφηση, αναζήτηση και πλοήγηση, πιθανότατα σε περίπτωση αστικών συγκρούσεων ή επιχειρήσεων αναζήτησης και διάσωσης που σχετίζονται με καταστροφές.

"Η περίπλοκη υπόγεια αστική υποδομή μπορεί να παρουσιάσει σημαντικές προκλήσεις για την επίγνωση της κατάστασης σε ευαίσθητα χρονικά σενάρια, όπως ενεργές μαχητικές επιχειρήσεις ή αντίδραση σε καταστροφές", δήλωσε ο Jared Adams, εκπρόσωπος της DARPA στο Insider.

Το αίτημα βγαίνει πριν από την υπόγεια πρόκληση της DARPA.

Το ρομπότ Ultra-Light που χρησιμοποιεί τα «όπλα» του, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανέβει μικρά εμπόδια, όπως σκάλες, στις 3 Ιουλίου, στο Stafford της Βιρτζίνια. Κατά το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2019, το Σώμα θα τοποθετήσει το Ρομπότ Ultra-Light - ένα μικρό, φορητό σύστημα ρομπότ που επιτρέπει στους Πεζοναύτες εκρηκτικών όπλων να διαχειρίζονται ή να καταστρέφουν αυτοσχέδια εκρηκτικές συσκευές ή να διεξάγουν διάφορες άλλες δραστηριότητες αναγνώρισης. Matt Gonzales / US Marine Corps / DVIDS

Το Subterranean Challenge, ή το SubT Challenge, καλεί ομάδες ερευνητών από όλο τον κόσμο να ανταγωνιστούν και να βρουν τεχνολογικές λύσεις για υπόγειες επιχειρήσεις. Οι ομάδες χρησιμοποιούν τοποθεσίες - όπως αυτές που ζήτησε η DARPA - για να δοκιμάσουν τεχνολογίες που μπορούν να αναζητήσουν και να πλοηγηθούν σε υπόγειο έδαφος όπου μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους να πάνε.

Οι ομάδες του ανταγωνισμού συστημάτων επικεντρώνονται σε τεχνολογία όπως η ρομποτική που μπορούν να αναζητήσουν και να πλοηγηθούν σε ένα υπόγειο έδαφος. Στο εικονικό κομμάτι, οι ομάδες ανταγωνίζονται και αναπτύσσουν λογισμικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει σε προσομοιώσεις υπόγειων λειτουργιών.

Το αστικό κύκλωμα της πρόκλησης SubT θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2020, εξ ου και το αίτημα για αστικό υπόγειο χώρο.

Στρατιώτες με την ομάδα μάχης της 3ης θωρακισμένης ταξιαρχίας, το 1ο τμήμα ιππικού παρέχουν ασφάλεια, ενώ καθαρίζουν ένα υπόγειο συγκρότημα κατά τη διάρκεια πυκνού αστικού περιβάλλοντος. Η εκπαίδευση, που παρέχεται από μια κινητή ομάδα προπόνησης από την 3η Μοίρα, το 16ο Σύνταγμα Ιππικού από το Fort Benning, εισάγει τακτικές και τεχνικές στη δύναμη να διώκει επιχειρήσεις σε πυκνό αστικό έδαφος και κατοικημένα αστικά κέντρα. Αρχηγός Scott Kuhn / DVIDS

«Καθώς οι ομάδες προετοιμάζονται για το SubT Challenge Urban Circuit , το πρόγραμμα αναγνωρίζει ότι μπορεί να είναι δύσκολο για αυτούς να βρουν τοποθεσίες κατάλληλες για να δοκιμάσουν τα συστήματα και τους αισθητήρες τους», δήλωσε ο Adams στο Insider.

"Η DARPA εξέδωσε αυτό το RFI εν μέρει για να βοηθήσει στον εντοπισμό πιθανών αντιπροσωπευτικών περιβαλλόντων όπου οι ομάδες ενδέχεται να είναι σε θέση να δοκιμάσουν πριν από την επερχόμενη εκδήλωση."

Ο στρατός έχει συνειδητοποιήσει περισσότερο ότι πρέπει να αναπτύξει τεχνολογία και στρατηγική για να πολεμήσει σε ένα υπόγειο, αστικό περιβάλλον.

Οι στρατιώτες εκτελούν διαδικασίες εκκένωσης στο υπόγειο εκπαιδευτικό κέντρο του Fort Hood. Η εκπαίδευση αποτελεί μέρος μιας διάρκειας μιας εβδομάδας εκπαίδευσης που διδάσκει στους στρατιώτες πώς να πολεμούν, να κερδίζουν και να επιβιώνουν σε ένα πυκνό αστικό έδαφος. Διοικητής Jessica DuVernay / DVIDS

Ιστορικά, ο υπόγειος πόλεμος ήταν ο τομέας των στρατευμάτων ειδικών επιχειρήσεων όπως το Navy SEALs. Ωστόσο, οι στρατιωτικοί ερευνητές προβλέπουν ότι αυτό το είδος πολέμου θα είναι υπερβολικό για τους ειδικούς χειριστές μόνοι τους, ειδικά εάν αντιμετωπίζουν έναν αντίπαλο όπως η Κίνα ή η Ρωσία, που και οι δύο έχουν εκτεταμένο υπόγειο χώρο. Η Κίνα ειδικότερα χρησιμοποιεί τεράστια υπόγεια συγκροτήματα για την αποθήκευση πυραύλων και του πυρηνικού οπλοστασίου της.


Διαβάστε περισσότερα στο:  BusinessInsider.com

* * * * *

Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα πτυχή αυτής της έννοιας των υπόγειων ασκήσεων είναι το πόσο στενά υπαινίσσεται το θέμα σε μια άλλη σχετική συζήτηση.

Το θέμα των DUMB - βαθιά υπόγεια στρατιωτικές βάσεις - έχει συζητηθεί σε εναλλακτικές κοινότητες εδώ και αρκετό καιρό. Αυτές οι βάσεις λέγεται ότι φιλοξενούν πολλά εξωτικά στοιχεία, όπως υψηλή τεχνολογία, αμφιλεγόμενος επιστημονικός πειραματισμός, αυτοσυντηρούμενες προμήθειες και πόρους τροφίμων και άλλα συστατικά που επιτρέπουν αυτές τις βάσεις να υπάρχουν (ως επί το πλείστον) ανεξάρτητα από την επιφανειακή κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα της εμπορίας ανθρώπων και της δουλείας συζητήθηκαν επίσης ότι συνεχίζονται σε αυτές τις υπόγειες βάσεις. Αυτά τα εγκλήματα είναι γνωστά μεταξύ πολλών πειθαρχημένων ερευνητών, είτε γίνονται υπόγεια είτε απλά εδώ στην επιφάνεια. Αυτά τα εγκλήματα αγνοούνται εδώ και χρόνια και μόνο τώρα (κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τραμπ) το κοινό γνωρίζει περισσότερο τις τεράστιες ζημίες που είχαν αυτά τα εγκλήματα σε αθώα θύματα εδώ στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Παρακάτω είναι ένα άρθρο από τους Military Times που χωνεύει περαιτέρω αυτές τις περίεργες ασκήσεις που συνεχίζονται κάτω από τα πόδια μας. Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα γιατί συμβαίνουν αυτές οι δραστηριότητες, αλλά με την πάροδο του χρόνου, όπως πάντα, η αλήθεια θα αποκαλυφθεί σε όσους προσέχουν.

Εδώ είναι τοΣτρατιωτικοί χρόνοι .

* * * * *

Πηγή:  Military Times

Δημοσιεύθηκε:  26 Φεβρουαρίου 2019

Από:  Todd South

Το υπόγειο πεδίο μάχης: Το Warfare πηγαίνει υπόγεια, σε σκοτεινούς, στενούς χώρους

FORT BRAGG, NC - Είναι σκοτάδι που δεν έχετε ξαναδεί. Ο αέρας που αναπνέεις θα μπορούσε να σε σκοτώσει σε στιγμές . Όλη η υποστήριξη πυρκαγιάς σας - αέρας, πανοπλία, πυροβολικό - είναι άχρηστη. Οι τοίχοι και η οροφή θα μπορούσαν να καταρρεύσουν. Οι επικοινωνίες θα αποτύχουν. Μια λάθος στροφή σας αφήνει εντελώς μόνη .

Πηγαίνοντας υπόγεια, σε σκοτεινούς, στενούς χώρους, μπορεί να προκαλέσει αισθήματα ανικανότητας ακόμη και σε έμπειρα στρατεύματα . Είναι η πιο πρωτόγονη και στενή μάχη που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας μαχητής.

«Νομίζεις ότι ήσουν σε ένα σκοτεινό περιβάλλον;» είπε ένας πρώην ειδικός για στρατιωτικές επιχειρήσεις. «Περιμένετε μέχρι να μπείτε σε μια βαθιά υπόγεια εγκατάσταση και την διακοπή ρεύματος. Αυτό είναι τρομακτικό. "

Καλώς ήλθατε στο υπόγειο.

Είναι συμβαίνει στη Συρία τώρα. Οι ιρακινές δυνάμεις το αντιμετώπισαν στη Μοσούλη. Η Ρωσία, η Κίνα, η Βόρεια Κορέα, το Ιράν διαθέτουν όλες τις σύνθετες εγκαταστάσεις με ενισχυμένη διοίκηση και έλεγχο και την ικανότητα να αναπτύσσουν χιλιάδες στρατεύματα, άρματα μάχης, πυραύλους και ακόμη και να εκτοξεύουν αεροπλάνα από υπόγειους διαδρόμους.

Όπως και με τους αντάρτες στο Βιετνάμ, μαχητικές ομάδες από το Ισλαμικό Κράτος έως τη Χαμάς σε επαναστατικές ομάδες στην Αφρική έχουν επεκτείνει τη χρήση του υπόγειου, είτε σε απομακρυσμένες σπηλιές είτε με το τρύπασμα μέσα από πόλεις όπως η πόλη Νταράγια της Συρίας, για αυτό που έγινε μάχη με το καθεστώς tunnel-on-tunnel.

«Έπεσαν υπόγεια για να ταιριάξουν με το overmatch μας», δήλωσε ο συνταξιούχος Στρατηγός Τζον Σπένσερ, πρόεδρος του Urban Warfare Studies με το Modern War Institute στο West Point.

Στο συγκρότημα Zhawar Kili, οι Navy SEAL αντιμετώπισαν ένα σύστημα σπηλαίου στις πρώτες μέρες του Αφγανικού Πολέμου. Νόμιζαν ότι θα χρειαστεί μια μέρα για να καθαριστεί. Εννέα ημέρες αργότερα έψαξαν 70 ενισχυμένες σήραγγες, καταστρέφοντας 50 από αυτές, συμπεριλαμβανομένων 60 δομών μέσα σε μια εγκατάσταση που περιλάμβανε ένα τζαμί, καταστήματα επισκευής, ιατρική εγκατάσταση και κέντρο επικοινωνίας.

Και αυτό ήταν μακριά από τους άμαχους πληθυσμούς. Οι στρατοί σήμερα δεν έχουν αυτήν την πολυτέλεια.
Στο σύγχρονο πεδίο της μάχης, τα στρατεύματα μπορεί να χρειαστεί να πολεμήσουν έναν εχθρό στα τεράστια υπόγεια και συστήματα νερού κάτω από τεράστιες πόλεις, ή στις μαύρες σήραγγες που φρουρούν την αμυντική γραμμή της Βόρειας Κορέας. Ένα νέο πρόγραμμα στρατού στοχεύει να τους προετοιμάσει. (Ben Murray / Military Times)

«Νομίζω ότι ξεκινά με την πιθανότητα πολέμου σε μια πόλη», δήλωσε η Ντακότα Γουντ, ανώτερος ερευνητής και το συνταξιούχο στέλεχος της Marine Foundation. "Σχεδόν όλα τα μελλοντικά έγγραφα προβλέπουν ένα κύμα αστικού περιβάλλοντος."

Σχεδόν οποιοδήποτε στρατό της πόλης μπορεί να εισέλθει αύριο, έχει λαβύρινθους αποχέτευσης, γραμμές τηλεπικοινωνιών και σήραγγες του μετρό κάτω από τους δρόμους της, κρύβοντας ανείπωτες απειλές.

Μπορεί να διαφέρουν σε είδος και πεδίο εφαρμογής, αλλά όλα τα υπόγεια εδάφη επιτυγχάνουν ένα σημαντικό επίτευγμα: μείωση, εξισορρόπηση, ακόμη και άρνηση της στρατιωτικής τεχνολογικής υπεροχής των ΗΠΑ.

Μικρά νεύματα στην υπόγεια προπόνηση, από μικρές σήραγγες ή χαρακώματα που χρησιμοποιούνται από τους αντιπάλους μαχητές στα εκπαιδευτικά κέντρα του Στρατού και του Θαλάσσιου Σώματος, αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα εδώ και χρόνια. Λείπει σοβαρή επάνδρωση, εξοπλισμός, χρηματοδότηση και εκπαίδευση σε όλη τη δύναμη.

«Από ένα απλό εργαλείο πολέμου, ο υπόγειος πόλεμος έχει εξελιχθεί σε παγκόσμια απειλή ασφάλειας που προκαλεί ανησυχία σε όλα τα κράτη», έγραψε η Daphné Richemond-Barak στο βιβλίο της για το 2017, «Underground Warfare».


Οι

ειδικοί της Tactical Marine Corps σε υπόγεια μάχη στο Twentynine Palms της Καλιφόρνια, αρνήθηκαν να πάρουν συνέντευξη για αυτό το κομμάτι. Εμπειρογνώμονες στην ομάδα τακτικών επιχειρήσεων τους συμμετείχαν στην εκπαίδευση βίας κατά τη στιγμή της αναφοράς και δεν ήταν διαθέσιμοι για σχόλια.

Όμως, οι ειδήσεις αναφέρουν την παράπλευρη τακτική εκπαίδευση τακτικών επιπέδων από τους πεζοναύτες με ισραηλινή δουλειά αντι-σήραγγας και με νορβηγικά στρατεύματα που σχετίζονται με αποθέματα όπλων αποθηκευμένα σε τεράστιες σπηλιές για την προστασία του ΝΑΤΟ από πιθανή ρωσική επιθετικότητα.

Ο στρατός δέχεται μια απειλή πολλαπλών επιθέσεων. Όλοι αυτοί που πήραν συνέντευξη το επικρότησαν για την εστίαση σε ένα έδαφος που σίγουρα θα μαστίζει τους διοικητές και τα στρατεύματα.

Πριν από τουλάχιστον δύο χρόνια, ο στρατός αξιολόγησε τις υπόγειες ικανότητες μάχης και διαπίστωσε κενά.

Με γνώσεις που προέρχονται από το πεδίο της μάχης και χρόνια μελέτης, ενημέρωσε γρήγορα εγχειρίδια, ώθησε τη χρηματοδότηση και ανέπτυξε εκπαιδευτικές ομάδες με το Asymmetric Warfare Group με τεχνογνωσία μάχης για να διαδώσει το ευαγγέλιο σε ταξιαρχίες.

Αυτό καθοδηγείται από το όραμα του στρατού για να είναι προετοιμασμένος να πολεμήσει σε οποιοδήποτε έδαφος σε ολόκληρο τον κόσμο ενάντια σε απειλές που βρίσκονται κοντά σε ομότιμους και μη κρατικούς ηθοποιούς.

Η κορυφαία ηγεσία τόνισε την ανάγκη τα στρατεύματα να είναι έτοιμα να πολεμούν σε μεγάλες πόλεις και το υπόγειο είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν μπορεί να αγνοηθεί.


Todd South

«Η ουσία είναι ότι το υπόγειο περιβάλλον είναι πραγματικά μια πτυχή της υποδομής», δήλωσε ο αρχηγός του AWG, αρχηγός του στρατού, Timothy F. O'Brien.

Οι Military Times πέρασαν σχεδόν μια εβδομάδα μαζί με στρατιώτες της 1ης Ταξιαρχικής Ομάδας Μάχης του 82ου Αερομεταφερόμενου Τμήματος στο Fort Bragg της Βόρειας Καρολίνας, στις αρχές Φεβρουαρίου για κάποια από τις αρχικές προπονήσεις που η AWG δημιούργησε για το Κέντρο Αριστείας Στρατού του Maneuver και φέρνει τουλάχιστον αναφέρθηκαν 26 από 31 ενεργές ομάδες μάχης ταξιαρχίας σε ολόκληρο τον στρατό.

Οι αξιωματούχοι δεν επιβεβαίωσαν τον ακριβή αριθμό πόσων ταξιαρχιών έχουν ή θα λάβουν την εκπαίδευση, αλλά ο στόχος είναι να διαδώσει τις βασικές αρχές σε όλη τη δύναμη.

Οι αλεξιπτωτιστές έπαιρναν πρακτική εμπειρία από το εγχειρίδιο τακτικής «Μικρή μονάδα κατάρτισης σε υπόγεια περιβάλλοντα», που δημοσιεύθηκε στα τέλη του 2017, ενημερώνοντας πρακτικές κατάρτισης που είχαν αλλάξει λίγο από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ακόμη και πίσω στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο O'Brien τόνισε ότι τα στοιχεία του υπόγειου έχουν συμπεριληφθεί στην εκπαίδευση εδώ και χρόνια. Μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης της εταιρείας και κάτω από τους εκτιμώμενους 160 αλεξιπτωτιστές στο Fort Bragg αποτελούνταν από την ανάπτυξη τυπικών δεξιοτήτων πεζικού, όπως η εκκαθάριση δωματίων.

Όμως, οι εκπαιδευτές AWG, που περιλαμβάνουν ένστολο προσωπικό και πολιτικούς εργολάβους, πολλοί που υπηρετούσαν σε μονάδες δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων, προσθέτουν σημαντικές λεπτομέρειες και επίπεδα περιορισμών που θα αντιμετωπίσουν οι στρατιώτες υπόγεια.

Και αυτοί έφτασαν στις ανάγκες της ζωής.

«Αν δεν μπορείς να αναπνέεις, δεν μπορείς να πολεμήσεις, να το θυμάσαι πάντα», ήταν ένας επαναλαμβανόμενος μάντρας που ένας εκπαιδευτής τρυπήθηκε για στρατιώτες που ασχολούνται με καθαρό αέρα και χημικές απειλές.

Οι ταυτότητες των εκπαιδευτών αποκρύπτονται για ζητήματα ασφαλείας.

Στους στρατιώτες παρουσιάστηκαν τύποι αναπνευστικών συσκευών, ειδικοί μετρητές για την ανίχνευση χημικών και άλλων απειλών. Ορισμένα συστήματα θα μπορούσαν να κρατήσουν έναν έμπειρο στρατιώτη να αναπνέει για μια ώρα. Αλλά η πανικοβλημένη, ρηχή αναπνοή μπορεί να το μειώσει στο μισό χρόνο.

Οι μικροσκοπικές αλλαγές μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Ενώ πολλοί έμπειροι στρατιώτες μπορεί να συνηθίσουν να φωνάζουν εντολές ή να φυσούν τον στρατιώτη μπροστά τους κατά τη διάρκεια σφιχτών ασκήσεων καθαρισμού δωματίου, η προσθήκη μάσκας αερίου μπορεί να σημαίνει ότι οι στρατιώτες πρέπει να χρησιμοποιούν υπερβολικά νεύρα κεφαλής ή να πιέσουν τον ώμο ενός στρατιώτη για να σηματοδοτήσουν τι να κάντε το επόμενο.



Ως μέρος του υπόγειου και άλλων αστικών μάχης, τα στρατεύματα συχνά πρέπει να παραβιάζουν βαριές πόρτες και άλλα εμπόδια. Ρίξτε μια ματιά στο κιτ "χειροκίνητη παραβίαση". (Ben Murray / Προσωπικό)

Ενώ οι θερμικές συσκευές είναι στο πεδίο, δεν είναι με κάθε στρατιώτη. Η υπάρχουσα νυχτερινή όραση χρειάζεται λίγο φως για να λειτουργήσει. Ορισμένες επιλογές περιλαμβάνουν μεταφορά πηγών φωτός, αλλά ο θόρυβος και η πειθαρχία του φωτός είναι το κλειδί που εισέρχεται σε ένα απροσδόκητο δωμάτιο, σπηλιά ή σκάλα.

Το τυφλό φως για την αναισθητοποίηση του εχθρού μπορεί να λειτουργήσει αμφότερα.

Οι αλεξιπτωτιστές πέρασαν την εβδομάδα εξάσκοντας τεχνικές παραβίασης πορτών που περιλάμβαναν φακούς συγκόλλησης, πριόνια με μπαταρία, βαρούλκα και σφυριά έλκηθρο, κτυπήματα και εργαλεία αφαίρεσης.

Ακόμα και αυτά τα μικρά βήματα πρέπει να λάβουν υπόψη το περιβάλλον. Τα επίπεδα οξυγόνου, άλλα αέρια θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι οι μικροί σπινθήρες θα πυροδοτήσουν μεγάλες εκρήξεις.

Στη συνέχεια έκαναν περιηγήσεις σε μια πλαστή αστική τοποθεσία όπου τα παράθυρα του κτιρίου είχαν μαυριστεί για να προσομοιώσουν την υπόγεια ατμόσφαιρα.

Αργότερα, εξασκούσαν στάδια χρησιμοποιώντας μάσκες αερίων, βαλλιστικές ασπίδες, μικρά ρομπότ και στρατιωτικά σκυλιά εργασίας ως ενεργοποιητές, νυχτερινή όραση για να πυροβολήσουν χάρτινους στόχους και ασκήσεις βίας με δύναμη με προσομοιώσεις.

Και πάλι, οι μικρές σκέψεις ζύγιζαν πολύ. Τα σκυλιά πρέπει να εγκλιματιστούν στο σκοτάδι. Οι χειριστές και οι παραβάτες πρέπει να αναζητήσουν ρομπότ πριν από την αποστολή ενός σκύλου. Απαιτούνται μποτάκια ή κουβέρτες για την προστασία των ποδιών, έτσι ώστε ο σκύλος να μην τραυματιστεί κατά την πρώτη παραβίαση και να καταστεί άχρηστος.

Αυτά τα μικρότερα στάδια προπόνησης κατέληξαν σε ένα γεγονός στο οποίο ομάδες ομάδων μεγέθους διμοιρίας διήρκεσαν ολόκληρη τη σειρά, από την παραβίαση της πόρτας έως την εκκαθάριση κτιρίων τριών ή περισσότερων ορόφων.

Μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης ήταν γνωστό, αλλά με νέους περιορισμούς.

«Ήμουν δύσπιστος να έρθω, θα είμαι ο πρώτος που θα το παραδεχτώ, γιατί σκέφτομαι πόσο διαφορετικό είναι αυτό από τον πόλεμο της τάφρου; Και πόση διαφορά βλέπουμε από (αστική εκπαίδευση); " είπε ο καπετάνιος Pat Harris, διοικητής της εταιρείας Bravo Company, 2ο τάγμα του 504ου συντάγματος πεζικού αλεξίπτωτου.

Η εκπαίδευση δεν αναμένεται να κάνει τους στρατιώτες εμπειρογνώμονες στον υπόγειο πόλεμο, αλλά να εισαγάγει τις έννοιες και τις πρακτικές για να κάνει τους ηγέτες να σκεφτούν τι θα πάρει υπόγεια.

Ο καπετάνιος George Fletcher, διοικητής της εταιρείας Bone Company, 1st Batalion, 504th Parachute Infantry Regiment, δήλωσε ότι η κύρια αποστολή του επικεντρώθηκε στην επικοινωνία.

Για παράδειγμα, εάν τα στρατεύματά του βρίσκονται μέσα σε ένα συγκρότημα και μπορούν να του πουν γρήγορα ότι αυτό κατεβαίνει μόνο σε δύο ορόφους, τότε ξέρει πώς να διανέμει τους στρατιώτες του.

«Αν μου λένε ότι αυτό το κλιμακοστάσιο δεν σταματάει που μου λέει ότι πρέπει να καλέσω πίσω στο ανώτερο αρχηγείο μου και να τους πω ότι, hey, δεν είναι μια εταιρική μάχη, μπορεί να είναι μια μάχη τάγματος», είπε.

Και ο καπετάνιος είπε ότι είδε πώς θα χρειαζόταν να προετοιμαστεί για νέες προκλήσεις.

«Έχουμε τα περιουσιακά στοιχεία για να συνεχίσουμε να τρέχουμε τη διατήρησή μας;» αυτός είπε. «Αυτή είναι μια τρομακτική σκέψη. Πηγαίνοντας ένα μίλι σε μια σήραγγα χωρίς πολλή συντήρηση γιατί δεν είναι αρκετά ευρύ για πολλά οχήματα να κατεβαίνουν εκεί. "


Έτοιμος να πάει υπόγεια

Αν και ο στρατός και το ναυτικό σώμα θέλουν στρατεύματα έτοιμα να πάνε υπόγεια, δεν έχουν όλες οι εγκαταστάσεις τις εγκαταστάσεις.

Σε αυτά περιλαμβάνονται το Tunnel Warfare Center στην Κίνα Lake, California, Yuma Proving Grounds, Arizona. White Sands Missile Range, Νέο Μεξικό; Fort Leonard Wood, Μιζούρι; Fort Story, Βιρτζίνια; Fort Hood, Τέξας; και Muscatatuck Urban Training Center, Indiana, πιθανότατα το πιο σύνθετο της λίστας.

Το Marine Corps διαθέτει υπόγεια χαρακτηριστικά στη μονάδα αστικής εκπαίδευσης στο Twentynine Palms της Καλιφόρνια.
Ένα ναυτικό με 3ο τάγμα, 2ο θαλάσσιο σύνταγμα, 2ο θαλάσσιο τμήμα, καθαρίζει ένα υπόγειο σύστημα σήραγγας κατά τη διάρκεια του FINEX στο εύρος 220 ως μέρος της ολοκληρωμένης άσκησης 3-18 στο κέντρο μάχης θαλάσσιου σώματος, Twentynine Palms, Calif., 23 Μαΐου 2018. (Lance Cpl. William Chockey / Marine Corps)

Μια διατριβή του Ναυτικού Μεταπτυχιακού Σχολείου του 2013, «Ο Εχθρός Κάτω», από τέσσερις μεγαλοπρεπείς στρατούς υποστήριξε την αύξηση και εμβάθυνση της υπόγειας εκπαίδευσης και σημείωσε επτά συστήματα σπηλαίων στο Εθνικό Σύστημα Εκπαίδευσης στο Fort Irwin της Καλιφόρνια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

Πολλές πηγές σημείωσαν ότι αξιωματούχοι του Στρατού εξετάζουν σχέδια για ανάπτυξη πιο περίπλοκων, αστικών υπόγειων πτυχών.

Μπορεί να μην χρειάζεται να είναι τόσο απαιτητικό όσο προβλέπουν ορισμένοι. Ο Σπένσερ επισήμανε στην Ακαδημία Island Randall's Fire Fire της Νέας Υόρκης, η οποία περιέχει ένα επταόροφο κτίριο που μπορεί να αναπαράγει όλες τις προκλήσεις μιας δομής 100 ορόφων.

Μέχρι τότε, η μέθοδος γύρω από τους στρατιώτες για να τους δώσει μια αίσθηση σαν σήραγγα θα ήταν να χρησιμοποιούν τα υπάρχοντα κτίρια και να αποκτήσουν παλιά κουτιά Conex, να τα συγκολλήσουν για να δημιουργήσουν στενά περάσματα, ανέφεραν αξιωματούχοι.

«Ακόμα κι αν δεν έχουμε υπόγειο περιβάλλον, έχουμε τρόπους να αναδημιουργήσουμε αυτό το περιβάλλον και τρόπους να το εφαρμόσουμε στην προπόνηση καθώς γίνονται πιο προχωρημένοι και νιώθουν πιο άνετα στην προπόνηση», δήλωσε ένας αρχηγός της AWG.


Πέρα από την Τακτική

Ενώ η εκπαίδευση που ακολούθησαν οι αλεξιπτωτιστές θέτει το στάδιο, παραμένουν περισσότερες ερωτήσεις.

Αξιωματούχοι του στρατού αρνήθηκαν να συζητήσουν επιχειρησιακές ή στρατηγικές προετοιμασίες και περιορισμένες απαντήσεις σχετικά με τις σκέψεις σε επίπεδο ηγεσίας της ταξιαρχίας. Κάποιος αναγνώρισε ότι υπάρχει ένα τμήμα προσωπικού τάγματος στην εκπαίδευση.

Όμως οι ειδικοί που πήραν συνέντευξη συμφώνησαν ότι η απροθυμία του στρατού να συζητήσει ανώτερο επίπεδο σχεδιασμού και σκέψης είχε νόημα.

Εάν η υπηρεσία έχει βρει λύσεις στο υπόγειο πρόβλημα σε αυτά τα επίπεδα, δεν θέλουν να αποκαλυφθούν. Εάν όχι, δεν θέλουν να αποκαλυφθεί.

«Νομίζω ότι ο στρατός βρίσκεται σε ένα ενδιαφέρον μέρος όπου αρχίζουν να έχουν την ευκαιρία να σηκώσουν το κεφάλι τους και να κοιτάξουν τον ορίζοντα για πιθανές απειλές», δήλωσε ο Scharre.

Ο Σπένσερ συνέκρινε μερικές από τις σκέψεις με αυτό που έχει παρατηρήσει στη μελέτη του σχετικά με τη στρατιωτική αστική εστίαση: κενά στη φαντασία.

«Ακριβώς όπως εστιάζουμε στενά στο αστικό βάζοντας ένα σπίτι, εάν κάποιος εκπαιδεύεται σε υπόγειο γεγονός, εστιάζει σε μια μικρή σήραγγα», είπε.

Αν και υπάρχουν αυτές οι συνθήκες, είναι πιθανό οι στρατιώτες και οι πεζοναύτες να αντιμετωπίσουν ένα σύνθετο υπόγειο σε μεγάλες πόλεις με γραμμές επικοινωνίας και άγνωστο αριθμό εισόδων και εξόδων.

Θα ήθελε να δει τάγμα, ταξιαρχία και ανώτερο προσωπικό να ενσωματώνουν υπόγεια στον προγραμματισμό και τον πόλεμο τους, όχι ως σκέψη αλλά και ως επιθετική και αμυντική πτυχή του αγώνα.

«Μπορούμε να επικεντρωθούμε στην 2D πτυχή, θα ήθελα να κάνω τα χέρια μου σε οποιαδήποτε χαρτογράφηση, παλιούς χάρτες για να πάρω μια ιδέα για το ποια είναι η υπόγεια πτυχή», είπε.

Ένας συνταξιούχος αξιωματικός του Ναυτικού Σώματος με πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας ειδικών επιχειρήσεων, δήλωσε στους Military Times ότι αυτό που το Σώμα έχει παράσχει στο παρελθόν εστιάζει κυρίως στο επίπεδο της μονάδας και ο προγραμματισμός υψηλότερος από τις επιχειρήσεις του τάγματος χρειάζεται περισσότερη εστίαση.


Η μεγάλη εικόνα

Η υπόγεια απειλή αυξάνεται, τάση μεταξύ των αντιπάλων των ΗΠΑ για τουλάχιστον τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Και, όπως σημείωσε ο Richemond-Barak, ο υπόγειος χώρος «πλησιάζει τους πολίτες».

Η μάχη από μόνη της είναι μια αφύσικη εμπειρία και κάθε έδαφος προσφέρει τις δικές του εκδοχές της κόλασης - από την ανατίναξη των αμμοθύελλων της ερήμου έως το πάγωμα των αρκτικών βουνών έως τις ερπυστικές ζούγκλες που κρύβουν απειλές.

Αλλά η υπόγεια μάχη είναι κάτι ιδιαίτερο.

«Σπάει ό, τι εκπαιδεύουμε», είπε ο Spencer.

Η έρευνα του Richemond-Barak αποκαλύπτει βαθύτερες πραγματικότητες.

«Ο« άγνωστος παράγοντας »διεισδύει σχεδόν σε κάθε πτυχή των λειτουργιών κατά της σήραγγας από το στρατηγικό επίπεδο έως το τακτικό επίπεδο, ακόμη και το τεχνικό επίπεδο - και σε βαθμούς εκθετικά υψηλότερους από ό, τι στις επιχειρήσεις εδάφους», έγραψε. «Μόλις μέσα σε μια σήραγγα, ένας στρατιώτης είναι πολύ μόνος.»




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ GOOGLE TRANSLATE

Διαβάστε περισσότερα στο:  MilitaryTimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters