Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Φόρεσε μάσκα και πήγε για τρέξιμο – Κατέληξε στο χειρουργείο με τρύπα στον πνεύμονα


Ένας νεαρός άντρας πήγε για τρέξιμο στην πόλη Γουχάν της Κίνας, όμως έκανε το… λάθος να φορέσει μάσκα. Λάθος γιατί όπως υποστηρίζουν οι γιατροί αυτός ήταν ο λόγος που κατέληξε στο νοσοκομείο με τρύπα στον πνεύμονα. 
Ο 26χρονος άντρας που ακούει στο όνομα  Ζανγκ Πινγκ έτρεχε περί τα 3 χλμ τη μέρα. Ωστόσο, μια βδομάδα πριν αποφάσισε να διπλασιάσει την απόσταση.
Στις 7 Μάη κι αφού είχε ήδη τρέξει περίπου 4 χλμ άρχισε να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην αναπνοή και έντονο πόνο στο στήθος.
Αργότερα, τα συμπτώματά του χειροτέρεψαν και εισήχθη επειγόντως στο κεντρικό νοσοκομείο της Γουχάν.
Οι γιατροί που τον εξέτασαν ανακάλυψαν ότι ο αριστερός του πνεύμονας είχε τρυπήσει και μικρύνει κατά 90%.
Επίσης, η καρδιά του είχε μετατοπιστεί προς τα δεξιά. Η κατάστασή του καλείται αυθόρμητος πνευμοθώρακας και προκλήθηκε από την ξαφνική αύξηση της πίεσης στο όργανο κατά τη διάρκεια της άσκησης.
Σύμφωνα με την Daily Mail, οι γιατροί πιστεύουν ότι στην κατάρρευση των πνευμόνων του νεαρού άντρα συνέβαλε το γεγονός ότι φορούσε μάσκα κατά τη διάρκεια της άσκησης.
Συνήθως, εμφανίζεται σε άτομα που πάσχουν από άσθμα, κυστική ίνωση και πνευμονία, ενώ μπορεί να εμφανιστεί και σε υγιείς. Οι ψηλοί, αδύνατοι άντρες μεταξύ 20 και 40 είναι στην κατηγορία υψηλού κινδύνου.
Όσο για τον ασθενή, «ήταν πολύ ψηλός και αρκετά αδύνατος» εξήγησε ένας από τους γιατρούς. Σύμφωνα με τον Δρ. Τσεν Μπαοτζούν, ο 26χρονος Κινέζος εξαιτίας του ύψους και τους βάρους του ήταν πιο επιρρεπής.
Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο πνευμονοθώρακας προκλήθηκε από την ξαφνική αύξηση πίεσης στους πνεύμονες του κ. Ζανγκ, λόγω της μάσκας που φορούσε.
Ευτυχώς, πλέον βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση. Ωστόσο, ο γιατρός προειδοποίησε πως οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφεύγουν να αθλούνται φορώντας μάσκες, καθώς τα καλύμματα προσώπου μπορεί να φράξουν την κυκλοφορία του οξυγόνου.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την Daily Mail, το περιστατικό έρχεται μετά από τις σχετικές ανακοινώσεις των κινεζικών εκπαιδευτικών αρχών για απαγόρευση της άσκησης με μάσκα στους μαθητές.
Πρόσφατα 3 μαθητές στην Κίνα πέθαναν κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, με δύο απ’ αυτούς να πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους στο στίβο του σχολείου, ενώ φορούσαν μάσκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home


Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters