Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Η Fed προετοίμασε την κατάρρευση του δολαρίου μέχρι το τέλος του έτους


Δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών
 ΜΟΣΧΑ, 23 Απριλίου - RIA Novosti, Natalia Dembinskaya. Το αμερικανικό νόμισμα είναι ισχυρότερο από ποτέ: λόγω της επιδημίας του κορωναϊού και της κατάρρευσης των τιμών του πετρελαίου, οι επενδυτές μεταφέρουν κεφάλαια στο κύριο αποθεματικό νόμισμα του κόσμου, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση του.  Ωστόσο, όπως προειδοποιούν οι αναλυτές μεγάλων διεθνών τραπεζών, μέχρι το τέλος του έτους, το δολάριο θαυποτιμηθεί λόγω πρωτοφανών μέτρων στήριξης της οικονομίας, τα οποία έχει λάβει  η Fed.

 Βγάζει  την κρέμα

 Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος αντικατοπτρίζει το επιτόκιο έναντι των έξι μεγάλων παγκόσμιων νομισμάτων, διατηρείται  πάνω από το  100 για σχεδόν ένα μήνα, δηλαδή,η νομισματική μονάδα των ΗΠΑ ενισχύεται σταθερά.  Στο πρώτο τρίμηνο, έχει το καλύτερο αποτέλεσμα στον κόσμο - συν 2,8%.  Καιαυτό παρά την κατάρρευση των χρηματιστηρίων και  των ομολόγων. Η επιδημία και η πτώση των τιμών του πετρελαίου κάνουν τους επενδυτές νασώζονται σε προστατευμένα  περιουσιακά στοιχεία.

 Κατά συνέπεια,η μαζική πτήση προς το δολάριο κατέρρευσε τα νομίσματα των αναπτυσσόμενων χωρώνκαι την ζήτηση για  τους τίτλουςτους.  Σύμφωνα με το Ινστιτούτο ΔιεθνώνΟικονομικών, η εκροή κεφαλαίων είναι ρεκόρ: 30 δισεκατομμύρια σε 45 ημέρες.

 Όλα τα νομίσματα έχουν αποδυναμωθεί.  Το Ρωσικό ρούβλι και το Μεξικάνικο Peso είναι σχεδόν 20% ασθενέστερα.  Αυτό οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι οι τιμές πετρελαίου λόγω της πανδημίας και της καραντίνας έπεσαν στο επίπεδο της δεκαετίας του '90 του περασμένου αιώνα.  Μια τέτοια κατάρρευση των τιμών των εμπορευμάτων είναι ένα από τα σημάδια μιας αναπόφευκτης ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία.

 Το ΔιεθνέςΝομισματικό Ταμείο έχει ήδη ανακοινώσει την έναρξη της παγκόσμιας ύφεσης.  Το ΔΝΤ προβλέπει ότι η τρέχουσα κρίση θαείναι η βαθύτερη από τη Μεγάλη Ύφεση και θα ξεπεράσει την οικονομική κατάρρευσητου 2009. Η πανδημία του κορωναϊού θα κοστίσει εννέα τρισεκατομμύρια δολάρια σε ζημιές.

 Ηανάπτυξη θα είναι βραχύβια

 Σύμφωνα με τηνGoldman Sachs, το νόμισμα των ΗΠΑ θα συνεχίσει να ανατιμάται βραχυπρόθεσμα λόγωτης αβεβαιότητας στις αγορές.  Αλλά μέχρι το τέλος του έτους, η τάση θα αλλάξει. Πρώτα απ 'όλα, από τα επιθετικά μέτρα που ελήφθησαν από το σύστημα των ΗΠΑ για την υποστήριξη της οικονομίας.

 Το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Fed, το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα μειωθεί κατά 50%.  Υπό αυτές τις συνθήκες, η ρυθμιστική αρχή πήγε για μια άνευ προηγουμένου μείωση του επιτοκίου, ουσιαστικά μηδενίζοντας το σε δύο επείγουσες συναντήσεις τον Μάρτιο.

Πριν από την πανδημία, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν το υψηλότερο βασικό επιτόκιο μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών. Αυτό ενίσχυσε το αμερικανικό νόμισμα σε βάρος του λεγόμενου εμπορίου carry: οι επενδυτές έπαιρναν δάνεια σε άλλες χώρες, τα μετέτρεπαν  σε δολάρια και αγόραζαν τίτλους, λαμβάνοντας εγγυημένο εισόδημα.

Αλλά τώρα είναι διαφορετικά.

 "Με την εξάλειψη των διαφορών των  επιτοκίων, οι κεντρικές τράπεζες έχουν σκοτώσει τις συναλλαγές carry,αναγκάζοντας τους επενδυτές να μην κυνηγήσουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη, αλλά να επικεντρωθούν στις μακροπρόθεσμες προοπτικές", λέει ο Hugo Lancioni,επικεφαλής του νομισματικού τμήματος στο Neuberger Berman.  Ως αποτέλεσμα, το ενδιαφέρον των κερδοσκόπων στο δολάριο έχει μειωθεί απότομα.

 Η Fed θα στραγγαλίσει το δολάριο

 Η αύξηση του αριθμού των δολαρίων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα θα αντικατοπτρίζεται επίσης.  Η Federal Reserve εισήγαγε έναν νέο μηχανισμό που επιτρέπει προσωρινά στις διεθνείς νομισματικές αρχές να ανταλλάσσουν αμερικανικά κρατικά ομόλογα με δολάρια.  Αυτό ήταν απαραίτητο για την επίλυση προβλημάτων ρευστότητας, τα οποία προκλήθηκαν επίσης από τον  κορωναϊό.

 Η ρυθμιστικήαρχή υποσχέθηκε να αγοράσει ομόλογα ύψους τουλάχιστον 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων και χρεόγραφα με υποθήκη για 200 δισεκατομμύρια δολάρια ως μέρος ενός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.  Και στα τέλη Μαρτίου, η Federal Reserve ανακοίνωσε απεριόριστη αγορά κινητών αξιών για την υποστήριξη της χρηματοπιστωτικής αγοράς.

 "Η τρέχουσα τεράστια ζήτηση για το αμερικανικό νόμισμα μπορεί να εξηγηθεί από τογεγονός ότι οι τίτλοι σε δολάρια μπορούν να μεταπωληθούν στην Fed ανά πάσα στιγμή", - δήλωσε στο Twitter, o βετεράνος της Wall Street, πρώην επικεφαλής του συνταξιοδοτικού τμήματος της Morgan Stanley Caitlin  Long.

 Ήδη τώρα, τουπόλοιπο της Federal Reserve αυξήθηκε σε 6,42 τρισεκατομμύρια δολάρια - αυτό είναι σχεδόν το 30% του αμερικανικού ΑΕΠ πριν από την κρίση.  Και η αγορά των  κινητών αξιών θα συνεχιστεί.

 Το πακέτο των έκτακτων μέτρων που υπέγραψε ο Τραμπ για 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια θα ασκήσει επίσης ισχυρή πίεση στο δολάριο.  Το 2020, το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ αναμένεται να τριπλασιαστεί στα τέσσερα τρισεκατομμύρια, το υψηλότερο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

 Οι αναλυτές δε ναποκλείουν ότι το υπόλοιπο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας μέχρι το τέλος της κρίσης του κοροναϊού θα διογκωθεί σε δέκα τρισεκατομμύρια.  Και δεδομένου ότι όλα αυτά τα χρήματα είναι,στην πραγματικότητα, το αποτέλεσμα του τυπογραφείου, είναι μόνο θέμα χρόνου πριν οι επενδυτές φύγουν από ένα μη ασφαλές νόμισμα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters