Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Ιρανικός «δάκτυλος» αντιποίνων για Σολεϊμανί πίσω από την συντριβή αεροσκάφους E-11A των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν;

Επιβεβαίωσαν οι ΗΠΑ την συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στο ανατολικό Αφγανιστάν χωρίς όμως να προβούν σε περισσότερες λεπτομέρειες, λέγοντας μόνο πως δεν υπάρχουν ενδείξεις εχθρικής ενέργειας.
Οι Ταλιμπάν όμως από την πρώτη στιγμή δήλωσαν πως το αεροσκάφος καταρρίφθηκε λέγοντας πως σκοτώθηκαν «πολλά μέλη» του πληρώματος.
Αρχικές πληροφορίες μιλούσαν για 83 επιβαίνοντες, αλλά αυτό αδύνατο δεδομένου ότι το αεροσκάφος ήταν ένα Ε-11A το οποίο επιχειρεί από την αεροπορική βάση στην Κανταχάρ του Αφγανιστάν.
Πρόκειται για μια ειδική διαμόρφωση του επιχειρηματικού τζετ Bombardier Global 6000 το οποίο χρησιμοποιείται από πολλές Αεροπορίες σε διάφορους ρόλους.
Ένας από αυτούς είναι και ο ρόλος του εναέριου κόσμου επικοινωνιών BACN (Battlefield Airborne Communications Node) μέσω του οποίου το αεροσκάφος δρα ως αναμεταδότης όλων των επικοινωνιών μεταξύ δυνάμεων στο έδαφος και αεροσκαφών, οι οποίες δεν είναι εύκολες στο Αφγανιστάν εξαιτίας του ορεινού εδάφους με σημαντικές προεξοχές από ορεινούς όγκους που τις δυσχεραίνουν.
Έτσι το αεροσκάφος πετώντας σε μεγάλο ύψος αναλαμβάνει το ρόλο του εναέριου κόσμου διευκολύνοντας τις επικοινωνίες.
Η σημασία του αεροσκάφους όμως δεν είναι μόνο αυτή, αλλά επιπρόσθετα διαθέτει εκείνο τον εξοπλισμό ώστε να διασυνδέει  εναέριες πλατφόρμες μεταξύ τους οι οποίες χρησιμοποιούν διαφορετικά πρωτόκολλα επικοινωνιών.
Για παράδειγμα ένα F-15 της αμερικανικής Αεροπορίας μπορεί να χρησιμοποιήσει το link-16 για να ανταλλάξει δεδομένα μένα F/A-18 του Ναυτικού. Ένα όμως F/A-18 δεν μπορεί να ανταλλάξει πληροφορίες με ένα B-1B ή ένα B-52 της Αεροπορίας.
Ένα F-22 Raptor μπορεί να ανταλλάξει πληροφορίες με άλλα Raptor αλλά μπορεί να δεχθεί μόνο δεδομένα από άλλα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν Link-16. Το BACN αναλαμβάνει τι διασύνδεση όλων αυτών των μη συμβατών εναέριων και εδαφικών πλατφόρμων.
Και εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα. Οι Ταλιμπάν αναφέρουν ότι κατέρριψαν το αεροσκάφος.
Το E-11A όμως πετά σε μεγάλο ύψος άνω των 30.000 ποδών όταν επιχειρεί, αλλά οι Ταλιμπάν δεν διαθέτουν τέτοιο αντιαεροπορικό όπλο.
Πως έγινε δυνατό να το καταρρίψουν; Οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται ότι το αεροσκάφος έπεσε στην επαρχία  Γκαζνί που απέχει 330 χλμ. από την Κανταχάρ, από όπου επιχειρεί κάτι που σημαίνει ότι δεν το κατέρριψαν λίγο μετά την απογείωση όταν θα ήταν λογικά σε μικρό ύψος.
Υπάρχει δάκτυλος του Ιράν στην υπόθεση; Οι σχέσεις μεταξύ Ταλιμπάν (σουνίτες) και Ιράν δεν είναι οι καλύτερες, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Mohammad Javad Zarif είχε δηλώσει τον περασμένο Αύγουστο ότι υπάρχει συνεργασία αι επαφή με τους  σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές του Αφγανιστάν.
Έδωσε το Ιράν κάποιο αντιαεροπορικό σύστημα στους Ταλιμπάν μεγάλης εμβέλειας για να καταρρίψουν το αμερικανικό αεροσκάφος ως αντίποινα στη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί; Άγνωστο.
Μπορεί να κατέπεσε από μηχανική βλάβη, όπως ισχυρίζεται η Ουάσιγκτον. Είναι ένα δεδομένο και αυτό φυσικά, αν και απομακρυσμένο, καθώς τέτοιου είδους αεροσκάφη δεν πέφτουν έτσι εύκολα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters