Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Πώς και από ποιους σαμποταρίστηκε το ελληνικό υπό ανάπτυξη σύστημα εντοπισμού των stealth F-35

Αυτά τα θέματα αγγίζουν την εξέγερση των πολιτών και την απαίτηση να οδηγηθούν οι προδότες στο εκτελεστικό απόσπασμα!

Ζητώ τα ονόματα των επιστημόνων για Μάρτυρες, για να προβώ σε μήνυση για προδοσία κατά οποιουδήποτε υπευθύνου.

Το θέμα αυτό δεν είναι από αυτά που τα προσπερνάς;;;;;;

Προκύπτουν πολλά ερώτημα, που χρειάζονται άμεσα απάντηση.

Ερώτημα πρώτο; αληθεύει αυτή η πληροφορία;;;

Ερώτημα δεύτερον; ποιος ή ποιοι το σταμάτησαν;;;

Ερώτημα τρίτο; Η Αμερική μας έδωσε πλήρη δωρεάν εξοπλιστικά όπλα για να σταματήσουμε;;;

Ερώτημα τέταρτον;;; Αυτοί που το σταματήσαν ανέφεραν στην Ελληνική βουλή τα δεδομένα; Σε ποιους πολιτικούς;;;

Το θέμα το ψάχνω, αν αληθεύει, αυτοί που το σαμποτάρισαν, ή δέχτηκαν απειλές από την Αμερική και δεν το ανέφεραν στον ελληνικό λαό μέσω της βουλής, άμεσα πρέπει να οδηγηθούν στην κρεμάλα!

Την στιγμή που η παγκόσμια αμυντική βιομηχανία προσπαθεί να προσεγγίσει αποτελεσματικές λύσεις για την αντιμετώπιση απειλών μαχητικών stealth (F-22, F-35 σε υπηρεσία και σε λίγο το Su-57) , αποκαλύπτεται ότι μια ελληνική ομάδα επιστημόνων είχε φτάσει «πολύ κοντά» στην δημιουργία και την εφαρμογή της σχετικής τεχνολογίας!

Τι απέγινε;

Σαμποταρίστηκε, υπονομεύθηκε και εν τέλει η ομάδα «απενεργοποιήθηκε».

Πρόκειται για το σύστημα “HEMPAS” το οποίο αναπτύχθηκε από ομάδα πέντε Ελλήνων επιστημόνων γνωστή ως «Ομάδα Θεσσαλονίκης» η οποία εργάστηκε αδιάκοπα από το 2000, διαβλέποντας τον κίνδυνο από την απόκτηση μαχητικών F-35 από την Τουρκία.

Το σύστημα εντοπισμού στόχων “HEMPAS” ήταν ένα παθητικό σύστημα το οποίο αξιοποιούσε τεχνολογία ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας με παθητικές μεθόδους εντοπισμού στόχων.

Το ελληνικό σύστημα σύμφωνα με τους σχεδιαστές τους θα μπορούσε να εντοπίζει παθητικά πολλαπλούς στόχους Χαμηλής Παρατηρησιμότητας (L.O) και Πολύ Χαμηλής Παρατηρησιμότητας (V.L.O) χρησιμοποιώντας σύγχρονους μεθόδους άμεσου, έμμεσου και πολυστατικού εντοπισμού.

Ο βασική αρχή του βασίστηκε στην διακρίβωση της αδυναμίας των συμβατικών αισθητήρων να ανιχνεύσουν έγκαιρα τους παραπάνω στόχους (F-35) σε ένα άκρως δύσκολο να επιτηρηθεί περιβάλλον όπως αυτό του Αιγαίου (αεροκίνητες επιχειρήσεις – κάθετη υπερκέραση).

Το ελληνικό σύστημα που προτάθηκε ουσιαστικά εφάρμοζε την παγκόσμια καινοτομία/πρωτοτυπία να συνδυάζει τις δυνατότητες των συστημάτων Kolchuga/VERA-E, των παθητικών radar όπως το Silent Sentry, του Homeland Alerter 100 και των πολυστατικών ραντάρ ακυρώνοντας τις αδυναμίες καθενός από αυτά και συνθέτοντας αθροιστικά τα πλεονεκτήματα τους!

Η ομάδα παρουσίασε το έργο της στο ΓΕΑ, αλλά πολύ γρήγορα οι παρουσιάσεις έφτασαν σε χέρια… εκτός Ελλάδος.

Τα οποία «χέρια» ανησύχησαν σφοδρά από την πιθανότητα να καταστεί ανενεργή κι αν πολλοίς άχρηστη η τεχνολογία stealth από το σύστημα που είχαν εφαρμόσει και συνδυάσει επιτυχώς οι Ελληνες επιστήμονες.

Από εκεί και πέρα άρχισαν οι γνωστές αναβολές στις παρουσιάσεις, οι αναβολές στις δοκιμές και τελικά «τους έκλεισαν την πόρτα» στο υπουργείο Εθνικης Αμυνας.

Τουλάχιστον δύο χώρες πλησίασαν εν συνεχεία μέλη της ομάδας (άραγε, πώς πληροφορήθηκαν τα αποτελέσματα των ερευνών τους;), οι οποίοι αρνήθηκαν φυσικά κάθε συνεργασία, αλλά η ουσία είναι ότι ίσως η σημαντικότερη ελληνική έρευνα στον επιστημονικό-αμυντικό κλάδο των τελευταίων ετών πετάχθηκε «στον κουβά», δια της μεθόδου της απαξίωσης…

Ελλας και Geopolitics

Αυτό το γεγονός κρατά χρόνια σιωπής και προδοσίας, ποιοι είναι οι προδότες και ο στρατός τι ρόλο έπαιξε;;;

Ποίο «αόρατο χέρι» σταμάτησε το ελληνικό σύστημα παθητικού εντοπισμού στόχων;
15 Απριλίου 2013 6
Έτοιμη να αναχωρήσει από την Ελλάδα για το εξωτερικό είναι η «Ομάδα Θεσσαλονίκης», η ομάδα που σχεδίασε και ανέπτυξε το σύστημα παθητικού εντοπισμού στόχων HEMPAS-CCIAS, το οποίο, αν και αναγνωρίστηκε από την ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΕΔ) ως ιδιαίτερα χρήσιμο για την εθνική άμυνα και ασφάλεια, τελικά ουδέποτε προχώρησε προς υλοποίηση.

Στη φωτογραφία το αντιαεροπορικό σύστημα Κ/Β S-300 PMU1 της Πολεμικής Αεροπορίας. (Πηγή: ΓΕΑ)

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΜΠΟΥΚΗ

Το σύστημα HEMPAS-CCIAS έγινε γνωστό στην ελληνική κοινή γνώμη την άνοιξη του 2011, όταν εμμέσως πλην σαφώς ετέθη προς συζήτηση στη Βουλή από το βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη και τη βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλη.

Ακολούθησαν δημοσιεύματα στον Τύπο, τα οποία ανέλυαν την αξία του συστήματος για την εθνική άμυνα και ασφάλεια.

Κι όμως, αν και από τότε πέρασαν δύο χρόνια, αν και εκδηλώθηκε επανειλημμένως έντονο ενδιαφέρον από τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, ένα «αόρατο χέρι» καταφέρνει να κρατά το HEMPAS-CCIAS μακριά, από τη στιγμή που θα μπορούσε να εξοπλίσει τις ΕΕΔ.

Όμως τι είναι το σύστημα HEMPAS και ποια είναι η ιστορική πορεία της αποτυχημένης μέχρι στιγμής προσπάθειας του ΥΕΘΑ να αξιοποιήσει ένα σύστημα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως πολλαπλασιαστής ισχύος για την Ελλάδα;

Το σύστημα HEMPAS-CCIAS

Το σύστημα παθητικού εντοπισμού στόχων HEMPAS-CCIAS είναι το αποτέλεσμα της 12ετούς προσπάθειας μίας ομάδας 5 Ελλήνων επιστημόνων με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Η ανάπτυξη του συστήματος ξεκίνησε το 2000 και ο στόχος των επιστημόνων ήταν να αξιοποιήσουν τη συνδυαστική λειτουργία των τεχνολογιών ESM (Electronic Support System) και PCL (Passive Coherent Location).

Χρησιμοποιώντας την πρώτη τεχνολογία, το ελληνικό σύστημα μπορεί να ερευνήσει – ιχνηλατήσει τους στόχους με τη λήψη εκπομπών RF, όπως τηλεπικοινωνίες, εκπομπές Radar, IFF, TACAN και δεύξης δεδομένων από περιφερειακού σταθμούς λήψης.

Εν συνεχεία ο κεντρικός σταθμός επεξεργασίας των εκπομπών του HEMPAS-CCIAS εντοπίζει τους στόχους ακολουθώντας την τεχνική «Διαφοράς Χρόνου Άφιξης» στο σήματος και τη σύντηξη των δεδομένων. Αφού επιτευχθεί ο εντοπισμός – ιχνηλάτηση του στόχου, αυτός κατηγοριοποιείται με βάση τα στοιχεία της πτήσης ή της κίνησης του.

Η δεύτερη τεχνολογία που χρησιμοποιεί το HEMPAS-CCIAS βασίζεται στην αξιοποίηση των εκατοντάδων πηγών εκπομπής σήματος, όπως κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τηλεόρασης, ραδιοφώνου, radar ή οποιωνδήποτε άλλων πηγών ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών.

Το στοιχείο-κλειδί αυτής της τεχνολογίας είναι ότι το HEMPAS-CCIAS αξιοποιεί κυρίως τις εκπομπές του αντιπάλου, μετατρέποντας την υποδομή του σε συνεργατικό μέσο για τον εντοπισμό απειλών, ακόμα και σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων από τα σύνορα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξιοποίηση εκπομπών από πηγές VHF/UHF επιτρέπει τον παθητικό εντοπισμό στόχων, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από ορεινούς όγκους και γενικά πίσω από περιοχές με έντονο γεωγραφικό ανάγλυφο, εξανεμίζοντας το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού του αντιπάλου ακόμα κι αν τα στρατιωτικά μέσα αυτού βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.

Η τεχνική εντοπισμού των στόχων που χρησιμοποιείται στην τεχνολογία PCL είναι η ίδια με αυτή που εφαρμόζεται από το σύστημα ESM.

Χάρη στην τεχνολογία PCL οι φίλιες δυνάμεις μπορούν να εντοπίσουν παθητικά στόχους που ίπτανται σε χαμηλό ύψος, στόχους που ίπτανται σε χαμηλά ακολουθώντας το ανάγλυφο, ενώ και οι δύο τεχνολογίες συνδυαστικά μπορούν να εντοπίσουν στόχους Stealth, στόχους πολύ χαμηλής παρατηρησιμότητας, όπως τα UAV, ακόμα και σε πυκνό περιβάλλον ηλεκτρονικού πολέμου.

Εν κατακλείδι, το σύστημα HEMPAS-CCIAS μπορεί, με 35 συνολικά σταθμούς λήψης εκπομπών, καλύψει τον ελληνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο, παρακολουθώντας με ακρίβεια εκατοντάδες στόχους ταυτοχρόνως, δυνητική εμβέλεια εντοπισμού μέχρι και 600 χλμ. και δυνατότητα αποκάλυψης εντοπισμού – ιχνηλάτησης ακόμα και αεροσκαφών Stealth.

Το σύστημα HEMPAS-CCIAS αποτελείται απο τη μονάδα αισθητήρων, τον κλωβό του συστήματος επεξεργασίας των λήψεων και τη μονάδα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, η δέ μετακίνηση του μπορεί να γίνει εύκολα χωρίς να εντοπιστεί.

Ουσιαστικά με το συστημα HEMPAS-CCIAS οι ΕΕΔ αποκτούν ένα πολλαπλασιαστή ισχύος, ικανό να αντιμετωπίσει μη συμβατικές απειλές, ακόμα και ελικόπτερα / αεροσκάφη που ίπτανται χαμηλά ακολουθώντας το ανάγλυφο.

Στη φωτογραφία το αντιαεροπορικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς (HSAM) της Πολεμικής Αεροπορίας Patriot PAC-III. (Πηγή: ΓΕΑ)

Οι μυστηριώδεις λόγοι που εμποδίζουν την αξιοποίηση του απο τις ΕΕΔ

Αν οι δυνατότητες του HEMPAS-CCIAS θα πρέπει να προκαλούν σοκ στους αντιπάλους της Ελλάδας, τότε οι μυστηριώδεις λόγοι που εμποδίζουν την αξιοποίηση του συστήματος από τις ΕΕΔ θα έπρεπε να προκαλούν δέος στους Έλληνες πολίτες.

Η ιστορία της παρουσίασης του συστήματος στις ΕΕΔ ξεκινά το καλοκαίρι του 2006, όταν ο Α/ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Π. Χηνοφώτης, ενημερώνεται για πρώτη φορά για το HEMPAS-CCIAS απο την «Ομάδα Θεσσαλονίκης».

Μερικούς μήνες αργότερα, το καλοκαίρι του 2007, η «Ομάδα» πραγματοποιεί ενώπιον επιτροπής των ΕΕΔ δοκιμή του πειραματικού μοντέλου του συστήματος.

Η δοκιμή έγινε στο πεδίο υπό πραγματικές συνθήκες με τη χρήση αεροσκαφών και, παρά το γεγονός ότι τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν σχεδόν πρωτόγονα, τα αποτελέσματα τής έπεισαν τους αξιωματικούς των ΕΕΔ οτι το HEMPAS-CCIAS μπορούσε να λάβει χρηματοδότηση για την κατασκευή του εργαστηριακού πρωτοτύπου.

Δυστυχώς όμως το αναπτυξιακό πρόγραμμα δεν χρηματοδοτήθηκε, αφού δεν υπήρχαν χρήματα λόγω των περικοπών που ακολούθησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Την ίδια περίοδο αναλαμβάνει Α/ΓΕΕΘΑ ο στρατηγός Δ.Γράψας, ο οποίος υποστηρίζει ένθερμα το σύστημα, με αποτέλεσμα στις 13/2/2009 το HEMPAS-CCIAS να εξεταστεί από το Συμβούλιο Αμυντικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού (ΣΑΣΠ), το οποίο γνωμοδότησε με ψήφους 7-0 υπέρ της «επιχειρησιακής του αναγκαιότητας» και εισηγείται την «κατεπείγουσα εξέταση του ζητήματος» απο το Συμβούλιο των Αρχηγών (ΣΑΓΕ).

Καθ’όλη αυτή την περίοδο η «Ομάδα Θεσσαλονίκης» εργάζεται σκληρά βελτιώνοντας το σύστημα.

Μετά την ολοκλήρωση των βελτιώσεων του συστήματος ακολουθεί, το χειμώνα του 2009, ένα νέο ΣΑΣΠ, το οποίο αξιολογεί εκ νέου το HEMPAS-CCIAS με βάση τα νέα δεδομένα και γνωμοδοτεί με ψήφους 7-0 υπέρ σου συστήματος για δεύτερη φορά.

Η χρηματοδότηση της ανάπτυξης εργαστηριακού πρωτοτύπου εξετάζεται τελικά από το ΣΑΓΕ την άνοιξη του 2010 υπό τον Α/ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Γ.Γιάγκο και λαμβάνει την έγκριση του Συμβουλίου με ψήφους 4-0 υπέρ ως «άκρως απαραίτητο και κατεπείγον».

Την ίδια περίοδο η «Ομάδα Θεσσαλονίκης» έστειλε στον τότε ΑΝΥΕΘΑ, Π. Μπεγλίτη, τον πλήρη φάκελο (1050 σελίδων) της οικονομοτεχνικής μελέτης του προγράμματος.

Ακόμα και τότε η «Ομάδα» δεν λαμβάνει κάποια θετική ή αρνητική ενημέρωση, παρά το γεγονός ότι εστάλη και επιστολή προς το ΑΝΥΕΘΑ το καλοκαίρι του 2010.

Σημειώνεται οτι το κόστος ανάπτυξης του εργαστηριακού πρωτοτύπου του HEMPAS-CCIAS αναφέρεται με έμμεσο τρόπο, λόγω ευαισθησίας του αντικειμένου, στη Βουλή απο δύο βουλευτές, ενώ λίγο αργότερα δημοσιεύονται οι πρώτες πληροφορίες στον Τύπο.

Ακολουθούν, το καλοκαίρι του 2011, επιστολές της «Ομάδας» στον τότε πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, και στις αρχές του 2012 στο νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο χωρίς να υπάρχει απάντηση.

Τον Απρίλιο του 2012 ο τότε ΑΝΥΕΘΑ, Ι. Ραγκούσης, απαντά σε ερώτηση του βουλευτή Σ. Γαληνού των ΑΝΕΛ για το HEMPAS-CCIAS, δηλώνοντας ότι το ΣΑΓΕ δεν θεώρησε το σύστημα ως προτεινόμενο άκρως επείγον, ενώ -σε αντίθεση με τα πορίσματα της διεθνούς πανεπιστημιακής κοινότητας- χαρακτήρισε την ανάπτυξη ανάλογων συστημάτων χρονοβόρα, δαπανηρή και χωρίς τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Παρ’ολα αυτά, τον Ιούλιο του 2012 η «Ομάδα Θεσσαλονίκης» συναντιέται με στελέχη της ΓΔΑΕΕ με σκοπό την επανεξέταση του προγράμματος, ενώ μία συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κατόπιν παρέμβαση άλλου υπουργού επιβεβαιώνει την υποστήριξη στο σύστημα, αφού ζητείται από το ΓΕΑ η συνεργασία του με τη ΓΔΑΕΕ για να προχωρήσει η χρηματοδότηση. Και ξαφνικά, στις αρχές του 2013, όλα σταματούν.

Καμία απάντηση, καμία εξέλιξη, απολύτως τίποτα.

Την ίδια στιγμή δύο χώρες απο τη Μέση Ανατολή προτείνουν στην «Ομάδα Θεσσαλονίκης» τη χρηματοδότηση του προγράμματος και δύο ευρωπαϊκές εταιρείες επιθυμούν την υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας με την «Ομάδα».

Αν και πέρασαν έξι χρόνια, η Ελληνική Πολιτείας δεν κατάφερε να χρηματοδοτήσει με 900000 ευρώ την ανάπτυξη ενός συστήματος πολλαπλασιαστή ισχύος για την εθνική άμυνα.

Τελικά μετά απόλα αυτά διερωτάται κάνεις ποίο είναι αυτό το «μαγικό χέρι» που ακυρώνει μία τόσο πολλά υποσχόμενη ελληνική προσπάθεια και στερεί από την χώρα μας ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων μας.

11 Απριλίου 2013

www.epikaira.gr

Οι Έλληνες πολίτες που έχουν πληροφορίες ας με βοηθήσουν κρατώντας την ανωνυμία τους να στείλω στην κρεμάλα τους προδότες, κάποια στιγμή πρέπει να αντιδράσουμε, να σώσουμε τα παιδιά μας και την πατρίδα μας.

Για να μην μας κατηγορήσουν ότι λέμε ψέματα, σας βάζω και τους συνδέσμους που ανέφεραν αυτή την προδοσία και δεν εκαναν τίποτα άλλο;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

https://duckduckgo.com/?q=σύστημα+“HEMPAS”&t=opera&ia=web

Αυτοί οι προδότες πρέπει να βρίσκονται και να εκτελούνται χωρίς δίκες, με συνοπτικές διαδικασίες!



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters