Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Το αμερικανικό σχέδιο διαμελισμού 22 χωρών: Η τύχη που περιμένει την Τουρκία – Τι προβλέπει για την Ελλάδα..

Όταν οι Αμερικανοί αποκάλυψαν το σχέδιο της Μεγάλης Μέσης Ανατολής που έφτιαξε η υπουργός Eξωτερικών Κοντολίζα Ράις και ο Αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι κανείς δεν του έδωσε μεγάλη σημασία. Σήμερα βλέπουμε να πλησιάζει η ολοκλήρωση του σχεδίου και νιώθουμε έκπληκτοι για όλα όσα συμβαίνουν γύρο μας.
Το σχέδιο του διαμελισμού χωρών και αλλαγής συνόρων σε 22 χώρες ήταν γνωστό από το 2002. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ζήσαμε το διαμελισμό της Λιβύης, του Ιράκ, οσονούπω της Συρίας και ήδη πλησιάζει η ώρα του Ιράν, το οποίο ίσως ήταν και ο αρχικός στόχος.

Σκοπός του σχεδίου είναι η προστασία και η ασφάλεια του Ισραήλ, η οποία θα επιτευχθεί με την αποδυνάμωση των γειτονικών κρατών και τη δημιουργία ενός Κουρδιστάν που θα είναι σύμμαχος της Ιερουσαλήμ.
Αρκετοί αναλυτές έχουν ασχοληθεί με το σχέδιο και γνωρίζουν τα επόμενα βήματα των ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον ουδέποτε σταμάτησε να εργάζεται για την ίδρυση του Κουρδιστάν, παρά την φαινομενική προδοσία των Κούρδων της Συρίας. Ήδη δημιουργήθηκε μια ημιαυτόνομη κρατική οντότητα στο Ιράκ κι ετοιμάζεται μια δεύτερη στη Συρία.
Δεν είναι τυχαίες οι ταραχές που συνεχίζονται εδώ και καιρό στο Ιράκ και το Ιράν. Οι Ιρακινοί διαμαρτύρονται για την φτώχεια, την ανέχεια και τις εξωτερικές παρεμβάσεις στη χώρα τους.
ΟΙ ΗΠΑ από την πλευρά τους θέλουν να κερδίσουν κάτι από τις ταραχές αυτές, για να ανακόψουν τους δεσμούς και τη συνεργασία της Βαγδάτης με την Τεχεράνη.
Το Ιράν επιδιώκει την παραμονή στην εξουσία του Αντίλ Αμπντουλμεχτί στο Ιράκ και παζαρεύει με τους Κούρδους τον Προϋπολογισμό της κεντρικής κυβέρνησης.
Ξαφνικά ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κ. Πένς επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο το Ιράκ. Την επίσκεψη του δεν τη γνώριζε ούτε ο Πρόεδρος της χώρας Μπερχάν Σαλίχ. Ο κ. Πενς, βέβαια δεν πήγε στην Βαγδάτη, αλλά στην αμερικανική  στρατιωτική Βάση στο Ayn el Esad, όπου παραμένουν 5.200 στρατιώτες   για την πάταξη του ISIS. Γιόρτασε μαζί με τους στρατιώτες την Ημέρα των Ευχαριστιών .
Κάλεσε τους ιρακινούς ηγέτες να τον επισκεφθούν στη Βάση , αλλά εκείνοι δεν ανταποκρίθηκαν. Ο κ. Πενς συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Αμπντουλμεχτί, τον οποίο συμβούλεψε να απομακρυνθεί από το Ιράν.
Στη συνέχεια μετέβη στο Ερμπίλ στην πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ημιαυτόνομης περιοχής Νετσιρβάν Μπαρζανί και τον πρωθυπουργό Μεσρούρ Μπαρζανί. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Αεροδρόμιο της πόλης, τμήμα του οποίου χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί.
Οι ιρακινοί από τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση δεν είδαν με καλό μάτι την επίσκεψη. Θεώρησαν ότι πρόκειται για μια αγενέστατη συμπεριφορά., όπως ακριβώς είχαν αντιμετωπίσει και την επίσκεψη του Τραμπ  στην ίδια Βάση τα περασμένα Χριστούγεννα.
Ο Δρ.Καγιανί , που ήταν πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, τόνισε ότι αν ο Πενς ήθελε να εκφράσει την υποστήριξη του στους Κούρδους έπρεπε να πάει στην Rojava  και  ‘όχι στο Ιράκ.
Οι Κούρδοι συμφώνησαν με την κεντρική κυβέρνηση να δίνουν στην δημόσια επιχείρηση Somo , 250.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα. Η συμφωνία θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1/1/2020 και το πετρέλαιο θα μεταφέρεται μέσω του αγωγού Τζεϊχάν στη Μεσόγειο.  Το Κουρδιστάν θα εισπράττει το 13% από τα έσοδα του πετρελαίου. Με λίγα λόγια οι Κούρδοι στέκονται στο πλευρό της κεντρικής κυβέρνησης , η οποία δεν επιθυμεί το διαμελισμό του Ιράν.
Τα μηνύματα φιλίας του Τραμπ προς τον Ερντογάν, εκτιμά ο αρθρογράφος της εφημερίδα Yeni Akit, Αμπντουραχμάν Ντιλίπακ μοιάζουν με ακάλυπτες επιταγές. Ισχυρίζεται, επίσης πως άν ο αμερικανός Πρόεδρος δεν καταφέρει να χειραγωγήσει τον τούρκο  ομόλογο του  θα τον ανατρέψει .
 Ο υφηγητής του Πανεπιστημίου Χαλίτς  Ερόλ Μουτερτζιμλέρ , υποστηρίζει  ότι εάν οι Αμερικανοί καταφέρουν να προκαλέσουν εμφύλιο σπαραγμό στο Ιράν, στη συνέχεια θα στραφούν στην Τουρκία. Η επόμενη χώρα που θα διαμελιστεί αναμφισβήτητα θα είναι η Τουρκία.
Εμείς παρακολουθούμε σαν απλοί θεατές τα τεκταινόμενα χωρίς να λαμβάνουμε καμία πρωτοβουλία και καμία δράση. Είμαστε ανύπαρκτοι σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.  Αφήνουμε όλο το γήπεδο ελεύθερο για να παίζει μπάλα ο Ερντογάν που έχει κερδίσει το μίσος και την αντιπάθεια όλων των κρατών της ευρύτερης περιοχής. .  Αναλώνουμε όλο τον δυναμισμό μας στην εσωτερική φαγωμάρα, την αιώνια κατάρα του γένους. Διαπληκτισμοί για ασήμαντα πράγματα την ώρα που γύρω μας συμβαίνουν κοσμογονικές αλλαγές.  Έχουμε καταντήσει ριψάσπιδες που προτείνουμε μόνοι μας την συνδιαχείριση, συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους γείτονες που δεν κρύβουν τις επεκτατικές τους διαθέσεις .  Εάν  δεν συνετιστούμε και συνεχίσουμε έτσι θα βρεθούμε μπροστά σε νέα εθνική καταστροφή….
Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
48_54


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters