Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

''Σαρωτική'' η Τόκα από την Αρχαία Ολυμπία, βάθρο και στο 5ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Κρήτης

Συνεχόμενα είναι πλέον τα βάθρα και οι βραβεύσεις για την αθλήτρια Παναγιώτα Τόκα από την Αρχαία Ολυμπία η οποία ασχολείται με το τρέξιμο μικρών και μεγάλων αποστάσεων.
Πλέον το όνομά της φιγουράρει συνέχεια σε αγώνες κάθε είδους είτε με λίγα είτε με πολλά χιλιόμετρα αφού σχεδόν πάντα καταφέρνει να βρίσκεται στο βάθρο.

Αυτό έγινε και πριν λίγες μέρες στο 5ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Κρήτης όπου η Τόκα κάνοντας έναν εξαιρετικό αγώνα κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση γενικής κατάταξης γυναικών στα 10 χλμ ανάμεσα σε εξαιρετικές αθλήτριες του είδους ενώ στη Γενική σειρά κατέλαβε την 25η θέση ανάμεσα σε 350 αγωνιζόμενους. Συνολικά στον αγώνα συμμετείχαν πάνω από 4.000 αθλητές και δρομείς από 40 και πλέον χώρες σε έναν από τους πιο διάσημους αγώνες της Νότιας Ευρώπης.

Αν και μικρή σε ηλικία, η Παναγιώτα Τόκα από την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας συνεχίζει να εντυπωσιάζει στους αγώνες τρεξίματος μεγάλων αποστάσεων αποσπώντας πολλά θετικά σχόλια από πρωταθλητές του είδους αλλά και στελέχη αθλητικών φορέων και χορηγών. Σε αυτό φυσικά στήριγμά της είναι και η προπονήτριά της που δεν είναι άλλη από την γνωστή αθλήτρια του Τριάθλου και Μεγάλων Αποστάσεων Deniz Dimaki η οποία ξεκίνησε την ανταγωνιστική σταδιοδρομία της το 1990, ως δρομέας μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων. Ασχολήθηκε με το τρίαθλο το 2002 και κέρδισε το Ελληνικό Πρωτάθλημα Τριάθλου εννέα διαδοχικές φορές (2002-2010), ενώ ταυτόχρονα κατέγραψε κορυφαίες επιδόσεις σε άλλα αθλήματα, όπως το τρέξιμο και η ποδηλασία. Επίσης, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο τρίαθλο στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 ενώ κατέχει ρεκόρ αγώνων στο Τρίαθλο σε Ευρωπαικά και Βαλκανικά Πρωταθλήματα.

Μόλις σε διάστημα λίγων μηνών η Τόκα μετράει πάνω από 12 βάθρα ενώ ξεπερνά τις 25 βραβέυσεις σε γενικές σειρές αλλά και κατηγορίες. Βραβέυσεις σε 21 - 10 αλλά και 5 χιλιόμετρα σε σημαντικά αθλητικά δρώμενα με εκατοντάδες αθλητές και δρομείς όπως ο Μαραθώνιος Ολυμπίας, Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας, Ημιμαραθώνιος Κρήτης, Δρόμος Ιεράς Οδού, Salamina Race, Τσακώνικος Δρόμος, Επικούριος Δρόμος, Ellinikon Country Race 2019, Filiatra Run, Under Armour Kifisia, Run The Theater , Endonight Run & Walk Piraeus, Αγώνας Δρόμου Δαικλής, Καραθώνας Ναυπλίου, Μάνεσι Μεσσηνίας, Ημιμαραθώνιος Ευρώτα Λακωνίας και πολλούς ακόμα αγώνες.

Επόμενος στόχος της και εξαιρετικά σημαντικός, η συμμετοχή της στον 8ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης όπου σύμφωνα με πληροφορίες στους αγώνες του θα συμμετέχουν πάνω από 20.000 αθλητές και δρομείς από περίπου 60 χώρες από όλο το κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters