Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Στις φλόγες Αλάσκα, Σιβηρία και Γροιλανδία - Τεράστια οικολογική καταστροφή

Ο καπνός από τις φωτιές στη Σιβηρία φθάνει ως τη βόρεια Ασία, ενώ είναι ορατός και από το διάστημα

Τεράστιες πυρκαγιές κατακαίνε δάση στην Αλάσκα, τη Γροιλανδία και Σιβηρία και σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το διάστημα αυτό εκλύθηκε στην ατμόσφαιρα περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από ό,τι την τελευταία οκταετία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η οικολογική καταστροφή που συντελείται εδώ και ενάμισι μήνα στον Αρκτικό κύκλο, δεν έχει προηγούμενο.

Πιο συγκεκριμένα, πάνω από 100 πύρινα μέτωπα έχουν ξεσπάσει από τον Ιούνιο στην Αρκτική. Ο καπνός από τις πρωτοφανείς σε έκταση και ένταση πυρκαγιές, που μαίνονται σε Σιβηρία, Αλάσκα, Γροιλανδία και Καναδά, είναι πλέον ορατός από το διάστημα. Οι περισσότερες πυρκαγιές προκαλούνται από τους κεραυνούς, αλλά οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την ξηρασία έχουν αυξήσει το μέγεθος και τη διάρκειά τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από τις 10 Ιουλίου μαίνεται αυτή η πυρκαγιά στην Αλάσκα, όπου μέχρι στιγμής 8 εκατομμύρια στρέμματα δασικής γης έχουν γίνει στάχτη. Στην Αλμπέρτα του Καναδά, έκταση που αντιστοιχεί σε 300.000 γήπεδα ποδοσφαίρου έχει καεί από μία και μόνο πυρκαγιά. Τεράστια είναι η καταστροφή και στη Σιβηρία. Η μέση θερμοκρασία τον Ιούνιο στη Σιβηρία, όπου έχουν εκδηλωθεί οι χειρότερες πυρκαγιές, ήταν σχεδόν δέκα βαθμοί Κελσίου μεγαλύτερη από τον μέση θερμοκρασία της περιόδου 1981 έως 2000.

Ο καπνός από τις φωτιές στη Σιβηρία φθάνει ως τη βόρεια Ασία

Κι ενώ η υπερθέρμανση του πλανήτη ευθύνεται κατά μεγάλο μέρος, σύμφωνα με τους επιστήμονες, για τις πρωτοφανείς πυρκαγιές στην Αρκτική, η σχέση φαίνεται ότι είναι αμφίδρομη, αφού οι επιπτώσεις από τις φωτιές στο περιβάλλον δραματικές. Μόνο τον Ιούνιο οι πυρκαγιές στην Αρκτική απελευθέρωσαν 50 μεγατόνους διοξείδιου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, κάτι που ισοδυναμεί με τους ετήσιους ρύπους της Σουηδίας.

https://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters