ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
Ίων Δραγούμης: «Αν είμαστε ζωντανό γένος, δε θα κολλήσουμε στο πολιτικό σύστημα που μας κάθισαν. Το σύνταγμα και οι βουλευτές είναι μια αρρώστια. Δεν είναι η ζωή μας. Ή θα μας πεθάνη ή θα ψοφήση τέλος πάντων αυτή».
Ένας από τους κεντρικούς δρόμους των Αθηνών ονομάζεται οδός 3ης Σεπτεμβρίου του 1843 για να μας θυμίζει την αισχρή επέμβαση των άγγλων και του Ρότσιλντ στην ελληνική πολιτική.
Το ίδιο και η πλατεία Συντάγματος ονομάζεται έτσι, γιατί εκεί συγκεντρώθηκαν όλοι οι πληρωμένοι πράκτορες της αγγλικής πρεσβείας, στις 3 Σεπτεμβρίου του 1843, ακριβώς έξω από τα τότε Ανάκτορα στα οποία ευρίσκετο ο Βασιλεύς Όθων.
Ο Άγγλος πρεσβευτής με πολύ πάθος πολεμούσε εναντίον του Όθωνα, όπως αναφέρει ο Παπαρρηγόπουλος, πιέζοντάς τον, με παράλογες απαιτήσεις για την εξόφληση των τόκων των δανείων των εβραίων τοκογλύφων του Λονδίνου Ρικάρντο και Ρότσιλντ.
Πολλοί «ιστορικοί» και «έλληνες πολιτικοί» παρουσιάζουν την ανταρσία της 3ης Σεπτεμβρίου του 1843, την πληρωμένη από την αγγλική πρεσβεία και τον Ρότσιλντ εξέγερση, σαν μία αυθόρμητη λαϊκή επανάσταση, σαν μια "Επανάσταση κατά της απολυταρχίας του Όθωνα".
Αυτό αποτελεί τεράστιο ψεύδος και σκόπιμη προπαγάνδα.
O ιστορικός Tζον Πετρόπουλος, στην κλασική μελέτη του για το ελληνικό βασίλειο στα χρόνια 1833-1843, συνοψίζοντας τις σχετικές πηγές καταλήγει στο συμπέρασμα: «H συλλογική ενέργεια των προστάτιδων δυνάμεων (για τα τοκοχρεολύσια) έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκρηξη της επανάστασης».
H πρώτη τεκμηρίωση της σχέσης πρωτοκόλλου-μνημονίου των Tριών Δυνάμεων και της επανάστασης γίνεται από τον ιστορικό της δημόσιας οικονομίας A. Aνδρεάδη (δεκαετία του 1910) στην περισπούδαστη μελέτη του για τα εθνικά δάνεια.
Η Ελλάδα το 1833, δέκα χρόνια πριν την επανάσταση της 3ης του Σεπτέμβρη 1843 είχε πάρει από τους Ρότσιλντ δάνειο 60 εκατ. γαλλικών φράγκων, με την εγγύηση των τριών «προστάτιδων» δυνάμεων, προκειμένου να ξεπληρώσει τα δάνεια της Επανάστασης του 1821.
Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα από τους ιουδαίους του Λονδίνου Ρικάρντο και Ρότσιλντ.
Λόγω της αδυναμίας της χώρας να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, της επιβλήθηκαν από τις τρεις Μεγάλες Δυνάμεις τρεις πρεσβευτές οι οποίοι θα επέβλεπαν όλες τις προβλεπόμενες πράξεις για την απόσβεση του δανείου και ένας εκπρόσωπος του Οίκου Ρότσιλντ εγκαταστάθηκε στην Αθήνα για να παρακολουθεί την μεταφορά των σχετικών ποσών από το ελληνικό ταμείο στους ξένους πιστωτές. Οι Δυνάμεις, όχι μόνο κατέλυσαν την οικονομική αυτονομία της χώρας αλλά και απαίτησαν την μείωση των δαπανών για το ποσό που αναλογούσε στα 3,5 εκατομμύρια φράγκα του δανείου.
Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του… ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως.
Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Μήπως κάτι αρχίζει να μας θυμίζει;)
Πολιτικά η Ελλάδα στις παραμονές των γεγονότων της 3ης Σεπτεμβρίου παρουσίαζε μια εικόνα εσωτερικής πολιτικής αναταραχής.
Κύρια αιτία της αναταραχής ήταν οι διχόνοιες που προκαλούσαν οι ξενόδουλοι πολιτικάντηδες και τα λάθη των Βαυαρών αξιωματούχων (κυρίως του αγγλόδουλου Αρμανσμπέργκ) που προσπαθούσαν να κυβερνήσουν την Ελλάδα σαν γερμανικό κρατίδιο, αδιαφορώντας για τις ιδιαιτερότητες της. Οι Αντιβασιλείς δεν σεβάστηκαν το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων απαλλοτριώνοντας το 50% της Εκκλησιαστικής περιουσίας και κλείνοντας πολλές Μονές. Απέτυχαν να εντάξουν στον νέο ελληνικό στρατό πολλούς Έλληνες αγωνιστές της επανάστασης του 1821 καταδικάζοντας τους στην ανέχεια, απέτυχαν να διανείμουν την αδιάθετη καλλιεργήσιμη γη αποκαθιστώντας πολλούς ακτήμονες που ζούσαν στα όρια της εξαθλίωσης.
Ο Όθων μόλις ενηλικιώθηκε και ανέλαβε καθήκοντα, απέτρεψε μεγαλύτερης έκτασης ανωμαλίες και έκτροπα. Δυστυχώς, η πρωθυπουργία ανατέθηκε στον Άρμανσμπεργκ για να αποφευχθούν οι αντιζηλίες και έριδες των Ελλήνων κομματικών ηγετών.
Ο Βασιλεύς διένειμε αγροτικές εκτάσεις σε ακτήμονες. Κατάρτισε το συμβούλιο Επικρατείας και συγκρότησε την Ιερά Σύνοδο. Αποφυλάκισε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον διόρισε μέλος του Συμβουλίου Επικρατείας, επικύρωσε το βαθμό του Στρατηγού και του απένειμε ανώτατο παράσημο. Όσοι δεν περιλήφθηκαν στο Συμβούλιο, δυσφήμησαν, αντέδρασαν, επέκριναν τον Όθωνα ως απολυταρχικό, υποκίνησαν σε στάσεις, με συνέπεια, ληστείες, λεηλασίες, αναρχία.
Με μια σφιχτή οικονομική πολιτική η κυβέρνηση του Όθωνα προσπάθησε να νοικοκυρέψει την οικονομική κατάσταση της χώρας, που έβγαινε καταχρεωμένη με την διασπάθιση δημοσίου χρήματος από τους πράκτορες πολιτικούς. Έτσι αναγκάστηκε να προβεί σε σκληρά φορολογικά μέτρα που αύξησαν την λαϊκή δυσαρέσκεια.
Οι πολιτικοί αυτοί του τόπου, με ελάχιστες εξαιρέσεις, υπήρξαν η μεγάλη πληγή αυτού του τόπου. Και εδώ για τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα χρησιμοποίησαν ως πρόβατα τον λαό.
Ο ιστορικός Κωνσταντίνος Μπαρμπής γράφει περί της πολιτικής κατάστασης στο τετράτομο έργο "Τσακάλια και ύαινες της Ελληνικής πολιτικής" τα εξής:
"Παρά την βραχεία ανάπαυλα χάρη στο γάμο του Βασιλέως με την Αμαλία, η πρωθυπουργοποίηση του Ρούντχαρτ προκάλεσε νέες διενέξεις, με ραδιουργίες Αγγλίας και Γαλλίας και τελικά ο Ανώτατος Άρχοντας αναγκάστηκε, για να εξευμενίσει το Λονδίνο, να αναθέσει την πρωθυπουργία, στο δικό της "όργανο":
Έτσι οι συνωμοσίες για την επιβολή συντάγματος ξεκίνησαν όταν οι πολιτικές φιλοδοξίες των αρχηγών των τριών πολιτικών κομμάτων της εποχής (Αγγλικό, Γαλλικό, Ρωσικό) συνάντησαν την δυσαρέσκεια της Αγγλίας για τις αλυτρωτικές προσπάθειες του Όθωνα να αποσταθεροποιήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Πίσω από την ενέργεια της 3ης Σεπτεμβρίου 1843 κρυβόταν ο πρεσβευτής της Αγγλίας Λάιονς συνεπικουρούμενος πλήρως και παντοιοτρόπως από τον πρέσβη της Γαλλίας. Οι 2 πρέσβεις είχαν σχηματίσει συνασπισμό κατά του Όθωνα και όταν έκριναν ότι οι μη προβλέψιμες εξελίξεις σε περίπτωση αποχώρησης ή παραίτησης του Βασιλέως θα ήταν περισσότερο επικίνδυνες για τα συμφέροντα των χωρών τους από την παραμονή του, θα χρησιμοποιήσουν το "Σύνταγμα" με ψαλιδισμένες τις εξουσίες του για να τον προστατεύσουν.
Ας σημειωθεί πως, ο φιλέλληνας πατέρας του Όθωνος, Βασιλεύς της Βαυαρίας Λουδοβίκος Α΄ υπέβαλλε ως όρο για να έλθει να βασιλεύσει ο δευτερότοκος γιος του Όθων στην Ελλάδα την μη παραχώρηση Συντάγματος. Ο όρος αυτός έγινε δεκτός και οφειλόταν στις αδυναμίες που θα αντιμετώπιζε αυτό το νέο και μικρό κρατίδιο. Μην ξεχνούμε πως η πληγή της Ελλάδος είναι οι πράκτορες πολιτικοί της.
Η χρεοκοπία και πτώχευση της Ελλάδος το καλοκαίρι του 1843 ενέτειναν την κατάσταση.
Την νύκτα της 2ας προς 3η Σεπτεμβρίου 1843 ο Συνταγματάρχης Ιππικού Καλλέργης επιθεωρεί την μονάδα του. Μετά τους έδωσε την διαταγή να βαδίσουν στην πρωτεύουσα και να στρατοπεδεύσουν έμπροσθεν των ανακτόρων, ενώ έδωσε διαταγή να ανοίξει η φυλακή του Μεντρεσέ και να ελευθερωθούν οι κρατούμενοι.
Η πορεία της στρατιωτικής φάλαγγας έλαβε χώρα μέσα στην νύχτα εν μέσω τυμπανοκρουσιών και σαλπισμάτων. Έντρομοι και έκπληκτοι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας στέκονταν στους γύρω δρόμους. Συχνά οι στρατιώτες τους φώναζαν «Ζήτω το σύνταγμα!» και αυτοί ανταπαντούσαν επαναλαμβάνοντας την ιαχή. Η μονάδα του Καλλέργη παρατάχθηκε μπροστά στο παλάτι και ο Όθων ρώτησε τι υποδηλώνει το κίνημα τους. Ο Καλλέργης αποκρίθηκε ότι ο λαός και ο στρατός ζητούν σύνταγμα. Ο Όθων απάντησε ζητώντας να διαλυθούν ησύχως και θα φρόντιζε για το αίτημα τους, αλλά ο Καλλέργης αρνήθηκε. Με το πρώτο φως της μέρας ο Καλλέργης συνέλαβε όλους τους υπουργούς, ενώ οι ιππείς του συνωθούσαν πολίτες με την βία προς τον χώρο έμπροσθεν των ανακτόρων που είχαν στρατοπεδεύσει οι «επαναστάται» και ήδη είχε δημιουργηθεί μια οχλαγωγία ενός πλήθους στρατιωτών, πολιτικών, φυλακισμένων που απελευθερώθηκαν από τα κοντινά κρατητήρια μετά την κατάλυση της χωροφυλακής, περιέργων που ρωτούσαν να μάθουν τι συμβαίνει.
Με εξαίρεση τον Μεγάλο Αγωνιστή Ιωάννη Μακρυγιάννη που ελαυνόταν από αγνά κίνητρα, την δήθεν "επανάσταση" αποτελούσαν φυλακισμένοι, περιτρίμματα της αγοράς, στρατιώτες της μονάδας του Καλλέργη και ελάχιστος αριθμός πολιτών, φυγόδικοι, απατεώνες, πόρνες και κλέφτες.
Αναφερόμενος στο γεγονός αυτό ο Γενναίος Κολοκοτρώνης, ο υιός του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, ο οποίος συνελήφθη και εξορίστηκε από τους πράκτορες της αγγλικής πρεσβείας "συνταγματικούς", γράφει στην έκθεσή του για τα γεγονότα της 3ης Σεπτεμβρίου: "Η νέα κυβέρνησις συναισθαμένη τας αδυναμίας της και προς τον σκοπόν, όπως δημιουργήσει παρ’ εαυτής ομόφρωνας, απέλυσε σχεδόν όλους του εγκληματίας και καταδίκους εκ των φυλακών". (Οι κινηματίες, πληρωμένοι πράκτορες όλοι της Αγγλικής πρεσβείας, απελευθέρωσαν τους φυλακισμένους, ανάμεσα τους πολλοί κακούργοι και δολοφόνοι, τους οποίους οδήγησαν στην σήμερα ονομαζόμενη πλατεία Συντάγματος και τους είπαν να φωνάζουν για το "σύνταγμα". Μη γνωρίζοντας περί τίνος επρόκειτο, οι κακοποιοί φώναζαν "Ζήτω ο Σύνταγμας).
Για ποιον λόγο όμως αποφάσισαν οι ξένοι και παρέσυραν στον σκοπό τους ακόμη και αγνούς αγωνιστές, την επιβολή αυτού του πολιτεύματος στην Πατρίδα μας;
Απαντά σε αυτό ο Ιστορικός της Επαναστάσεως του 1821, (Φωτιάδης: Οθωνας – Η απολυταρχία, σελίς 288): «Όσον καιρό ο Άρμανσμπεργκ, το τυφλό όργανο της Αγγλίας, ήταν παντοδύναμος στον τόπο μας, είδαμε τον Πάλμερστον και τον Λάιονς νά ‘ναι ενθουσιασμένοι και να τα βρίσκουν όλα ωραία και καλά. Από τη στιγμή όμως που ο Άρμανσμπεργκ διώχτηκε το κάθε τι άλλαξε. Με μιας οι φίλοι μας οι Εγγλέζοι θυμήθηκαν τις πολιτικές μας ελευθερίες που καταπατούσε ο Όθωνας».
Ναι, οι άγγλοι ήθελαν "σύνταγμα" για την Ελλάδα, αυτοί που δεν έχουν "σύνταγμα" ούτε σήμερα.
Περισσότερο αποκαλυπτικός ο καθηγητής Παναγιώτης Κονδύλης, αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους επιβλήθηκε στην Πατρίδα μας το σύνταγμα της 3ης Σεπτεμβρίου του 1843.
Στο βιβλίο του ”Η παρακμή του αστικού πολιτισμού” γράφει ότι η ξενοκρατία επέβαλε τον βασιλευόμενο κοινοβουλευτισμό στην χώρα προκειμένου να ελέγξει τον Όθωνα, ο οποίος ήταν ένθερμος υποστηρικτής της Μεγάλης Ιδέας.
“Η εισαγωγή τού βασιλευόμενου κοινοβουλευτισμού στη χώρα, και μάλιστα πάνω στη βάση της καθολικής ψηφοφορίας, δεν υπήρξε αναγκαία κι αναπόδραστη απόρροια εσωτερικών διεργασιών, αλλά κατά πρώτο λόγο η απάντηση των Δυτικών Δυνάμεων στην ανυπακοή της οθωνικής κυβέρνησης σε κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής (υποστήριξη των αλυτρώτων Ελλήνων κτλ.) και συνάμα το μέσο, με το όποιο οι Δυνάμεις αυτές φαντάζονταν ότι στο έξης θα μπορούσαν να ασκήσουν πιο τελεσφόρα την επιρροή τους”.
Ο Κωνσταντίνος Παπαρηγόπουλος στην «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» αναφέρει ότι σύνθημα του Άγγλου πρεσβευτή Λάιονς και των αγγλόφιλων της εποχής ήταν να επιβάλουν σύνταγμα στον ΄Οθωνα προκειμένου να τον ταπεινώσουν και να του επιβάλουν την πολιτική τους.
Κων. Παπαρηγόπουλος: «Τα πολιτικά και ηθικά ελατήρια της 3ης Σεπτεμβρίου ήταν κάθε άλλο παρά ηθικά και ειλικρινή, που θα είχαν σκοπό τους την απόκτηση ενός δίκαιου και νόμιμου αγαθού. Από τους ονομαστούς άνδρες της Ελλάδας κανένας δε ζητούσε και δεν συμφωνούσε για θεωρητικό σύνταγμα. […] Οι πολιτικοί άνδρες που συνωμοτούσαν για το σύνταγμα είχαν κυρίως ατομικά ελατήρια. […] …το λεγόμενο σύνταγμα δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά ένα όπλο των δημαγωγών εναντίον του καθεστώτος, όπλο πολιτικής φιλοδοξίας και ματαιοδοξίας, για τους Έλληνες πολιτικούς, που είχαν λάβει μάλιστα αρχές και αξιώματα».
Μετά την «επανάσταση» του Ρότσιλντ της 3 Σεπτεμβρίου 1843 η χώρα κήρυξε στάση πληρωμών.
Τιμήστε έλληνες την οικογένεια Ρότσιλντ του 1843. Ζήτω η "επανάσταση" του ελληνικού λαού της 3ης Σεπτεμβρίου 1843. Ζήτω οι Ρότσιλντ. Ζήτω η αγγλική πρεσβεία. Ζήτω το "σύνταγμα".
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Υ.Γ.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014.
Ο ΣΟΡΟΣ ΒΡΙΖΕΙ ΜΕ ΑΓΡΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ:
"ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ".
Σε γνωστό ξενοδοχείο στο Σύνταγμα συνέφαγε χθες ο Τζορτζ Σόρος μαζί με πλήθος υπουργών, τραπεζιτών και εφοπλιστών. Ήταν ένα «κλειστό» γεύμα 80 ατόμων, που προσπάθησαν να το κρατήσουν σε απόλυτη μυστικότητα. Η μυστική συνάντηση χαρακτηρίστηκε ως μία «ελληνική λέσχη Mπίντελμπεργκ». Όλοι άλλωστε γνωρίζουν τις στενές σχέσεις του Σόρος με Έλληνες επιχειρηματίες και τις καλές σχέσεις του με την ΝΔ και το ΠAΣOK.
Μπορεί οι προσκλήσεις να ήταν αυστηρά προσωπικές, όμως ένα γεύμα στο οποίο παρακάθισαν 80 συνδαιτημόνες, μεταξύ των οποίων εφοπλιστές, τραπεζίτες, υπουργοί και ο Τζωρτζ Σόρος, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, παρά τη μυστικότητα που επιχειρήθηκε να τηρηθεί. Eπρόκειτο για μια συγκέντρωση που κρατήθηκε μεν μυστική, πριν την πραγματοποίησή της, αλλά έγινε γνωστή εκ των υστέρων, γιατί πολλοί επιχειρηματίες έσπευσαν να το «διαρρεύσουν».
Αμφιτρύωνας ήταν ο κουμπάρος του Σόρος Στέλιος Ζαββός και η σύζυγός του Σοφία Δοξιάδη. O στενός συνεργάτης του Σόρος που διατηρεί σπίτι στην οδό Bασιλίσσης Σοφίας 39, στην ίδια πολυκατοικία που διαμένουν ο Παναγιώτης Tσάκος, ο Nικόλας Λαιμός, η Aλεξία Πατέρας και ο Σαρακάκης έχει δεχθεί τουλάχιστον δυο φορές την επίσκεψη του Παπανδρέου στο «φτωχικό» του.
Oι σχέσεις του Σόρος με τον Zαβό είναι ιδιαίτερα στενές. Όπως στενές είναι και οι σχέσεις του Zαβού με τον ίδιο τον Σαμαρά, τον Παπανδρέου και τον Βενιζέλο. Είναι επίσης γνωστό ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί εκατοντάδες ύποπτες ΜΚΟ κάθε είδους, καθώς και τον παρακρατικό βόθρο του indymedia.
Μετείχαν οι υπουργοί Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, οι υφυπουργοί Γιώργος Μαυραγάνης, Νότης Μηταράκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και ο πρώην υπουργός Οικονομίας (ΠΑΣΟΚ) Φίλιππος Σαχινίδης, η Μαρία Δαμανάκη, ο Θεοχαράκης και η Λούκα Kατσέλη.
Κατά τις πληροφορίες είχε κληθεί και ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος όμως δεν παραυρέθηκε λόγω του προγραμματισμένου Συμβουλίου Υπουργών για την Καινοτομία.
Από τον τραπεζικό χώρο μετείχαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Γιώργος Ζαννιάς και Αλέξανδρος Τουρκολιάς, αντίστοιχα, ενώ το εφοπλιστικό «παρών» έδωσαν οι Νίκος Τσάκος, Γιώργος Προκοπίου και Πάνος Λασκαρίδης.
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ.
Η ομιλία του Σόρος επικεντρώθηκε στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Έβρισε με άσχημα λόγια τους πολιτικούς της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν κάνουν αρκετά για να περιορίσουν την δύναμη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Ο Σόρος δήλωσε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη και κυριολεκτικά ούρλιαξε: "Τελειώνετε επί τέλους με την Χρυσή Αυγή".
O Tζωρτζ Σόρος στη συνέχεια της συζήτησης δέχθηκε ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες.
Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΚΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ.
Έτσι ο τότε Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, στην Σαμοθράκη, (27/04/14) αναφέρθηκε στον Σόρος με τα εξής λόγια: "Ο Τζωρτζ Σόρος είναι ανεπιθύμητος. Είναι εθνικά επικίνδυνος. Δεν θα βάλουμε στην ακριτική μας περιοχή τον άνθρωπο των UCK και τον άνθρωπο της Άγκυρας, που παρουσιάζεται ως μεγάλος «επενδυτής», αλλά πίσω από τα σχέδια του κρύβονται πολλές ύποπτες πτυχές.
Ο Άγγλος πρεσβευτής με πολύ πάθος πολεμούσε εναντίον του Όθωνα, όπως αναφέρει ο Παπαρρηγόπουλος, πιέζοντάς τον, με παράλογες απαιτήσεις για την εξόφληση των τόκων των δανείων των εβραίων τοκογλύφων του Λονδίνου Ρικάρντο και Ρότσιλντ.
Πολλοί «ιστορικοί» και «έλληνες πολιτικοί» παρουσιάζουν την ανταρσία της 3ης Σεπτεμβρίου του 1843, την πληρωμένη από την αγγλική πρεσβεία και τον Ρότσιλντ εξέγερση, σαν μία αυθόρμητη λαϊκή επανάσταση, σαν μια "Επανάσταση κατά της απολυταρχίας του Όθωνα".
Αυτό αποτελεί τεράστιο ψεύδος και σκόπιμη προπαγάνδα.
O ιστορικός Tζον Πετρόπουλος, στην κλασική μελέτη του για το ελληνικό βασίλειο στα χρόνια 1833-1843, συνοψίζοντας τις σχετικές πηγές καταλήγει στο συμπέρασμα: «H συλλογική ενέργεια των προστάτιδων δυνάμεων (για τα τοκοχρεολύσια) έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκρηξη της επανάστασης».
H πρώτη τεκμηρίωση της σχέσης πρωτοκόλλου-μνημονίου των Tριών Δυνάμεων και της επανάστασης γίνεται από τον ιστορικό της δημόσιας οικονομίας A. Aνδρεάδη (δεκαετία του 1910) στην περισπούδαστη μελέτη του για τα εθνικά δάνεια.
Η Ελλάδα το 1833, δέκα χρόνια πριν την επανάσταση της 3ης του Σεπτέμβρη 1843 είχε πάρει από τους Ρότσιλντ δάνειο 60 εκατ. γαλλικών φράγκων, με την εγγύηση των τριών «προστάτιδων» δυνάμεων, προκειμένου να ξεπληρώσει τα δάνεια της Επανάστασης του 1821.
Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα από τους ιουδαίους του Λονδίνου Ρικάρντο και Ρότσιλντ.
Λόγω της αδυναμίας της χώρας να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, της επιβλήθηκαν από τις τρεις Μεγάλες Δυνάμεις τρεις πρεσβευτές οι οποίοι θα επέβλεπαν όλες τις προβλεπόμενες πράξεις για την απόσβεση του δανείου και ένας εκπρόσωπος του Οίκου Ρότσιλντ εγκαταστάθηκε στην Αθήνα για να παρακολουθεί την μεταφορά των σχετικών ποσών από το ελληνικό ταμείο στους ξένους πιστωτές. Οι Δυνάμεις, όχι μόνο κατέλυσαν την οικονομική αυτονομία της χώρας αλλά και απαίτησαν την μείωση των δαπανών για το ποσό που αναλογούσε στα 3,5 εκατομμύρια φράγκα του δανείου.
Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του… ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως.
Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Μήπως κάτι αρχίζει να μας θυμίζει;)
Πολιτικά η Ελλάδα στις παραμονές των γεγονότων της 3ης Σεπτεμβρίου παρουσίαζε μια εικόνα εσωτερικής πολιτικής αναταραχής.
Κύρια αιτία της αναταραχής ήταν οι διχόνοιες που προκαλούσαν οι ξενόδουλοι πολιτικάντηδες και τα λάθη των Βαυαρών αξιωματούχων (κυρίως του αγγλόδουλου Αρμανσμπέργκ) που προσπαθούσαν να κυβερνήσουν την Ελλάδα σαν γερμανικό κρατίδιο, αδιαφορώντας για τις ιδιαιτερότητες της. Οι Αντιβασιλείς δεν σεβάστηκαν το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων απαλλοτριώνοντας το 50% της Εκκλησιαστικής περιουσίας και κλείνοντας πολλές Μονές. Απέτυχαν να εντάξουν στον νέο ελληνικό στρατό πολλούς Έλληνες αγωνιστές της επανάστασης του 1821 καταδικάζοντας τους στην ανέχεια, απέτυχαν να διανείμουν την αδιάθετη καλλιεργήσιμη γη αποκαθιστώντας πολλούς ακτήμονες που ζούσαν στα όρια της εξαθλίωσης.
Ο Όθων μόλις ενηλικιώθηκε και ανέλαβε καθήκοντα, απέτρεψε μεγαλύτερης έκτασης ανωμαλίες και έκτροπα. Δυστυχώς, η πρωθυπουργία ανατέθηκε στον Άρμανσμπεργκ για να αποφευχθούν οι αντιζηλίες και έριδες των Ελλήνων κομματικών ηγετών.
Ο Βασιλεύς διένειμε αγροτικές εκτάσεις σε ακτήμονες. Κατάρτισε το συμβούλιο Επικρατείας και συγκρότησε την Ιερά Σύνοδο. Αποφυλάκισε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον διόρισε μέλος του Συμβουλίου Επικρατείας, επικύρωσε το βαθμό του Στρατηγού και του απένειμε ανώτατο παράσημο. Όσοι δεν περιλήφθηκαν στο Συμβούλιο, δυσφήμησαν, αντέδρασαν, επέκριναν τον Όθωνα ως απολυταρχικό, υποκίνησαν σε στάσεις, με συνέπεια, ληστείες, λεηλασίες, αναρχία.
Με μια σφιχτή οικονομική πολιτική η κυβέρνηση του Όθωνα προσπάθησε να νοικοκυρέψει την οικονομική κατάσταση της χώρας, που έβγαινε καταχρεωμένη με την διασπάθιση δημοσίου χρήματος από τους πράκτορες πολιτικούς. Έτσι αναγκάστηκε να προβεί σε σκληρά φορολογικά μέτρα που αύξησαν την λαϊκή δυσαρέσκεια.
Οι πολιτικοί αυτοί του τόπου, με ελάχιστες εξαιρέσεις, υπήρξαν η μεγάλη πληγή αυτού του τόπου. Και εδώ για τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα χρησιμοποίησαν ως πρόβατα τον λαό.
Ο ιστορικός Κωνσταντίνος Μπαρμπής γράφει περί της πολιτικής κατάστασης στο τετράτομο έργο "Τσακάλια και ύαινες της Ελληνικής πολιτικής" τα εξής:
"Παρά την βραχεία ανάπαυλα χάρη στο γάμο του Βασιλέως με την Αμαλία, η πρωθυπουργοποίηση του Ρούντχαρτ προκάλεσε νέες διενέξεις, με ραδιουργίες Αγγλίας και Γαλλίας και τελικά ο Ανώτατος Άρχοντας αναγκάστηκε, για να εξευμενίσει το Λονδίνο, να αναθέσει την πρωθυπουργία, στο δικό της "όργανο":
τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο. Οι αντίθετοι ξεσπάθωσαν, μετά από ένα τρίμηνο ο πρωθυπουργός παραιτήθηκε, τον διαδέχθηκε ο ίδιος ο Όθωνας, αλλά οι (πάντοτε) δυσαρεστημένοι με επικεφαλής τον Ανδρέα Λόντο, τον ανικανοποίητα βαθμολογικά Δημήτριο Καλλέργη και διαφόρους στρατιωτικούς, κινήθηκαν για την ανατροπή του μοναρχικού πολιτεύματος. Φυσικά δεν ήταν το Σύνταγμα εκείνο που τους απασχολούσε, αλλά η απόκτηση μεγαλύτερης εξουσίας εις βάρος των δικαιοδοσιών και αρμοδιοτήτων του Ηγεμόνα-με τον λαό αμέτοχο και αδιάφορο."
Έτσι οι συνωμοσίες για την επιβολή συντάγματος ξεκίνησαν όταν οι πολιτικές φιλοδοξίες των αρχηγών των τριών πολιτικών κομμάτων της εποχής (Αγγλικό, Γαλλικό, Ρωσικό) συνάντησαν την δυσαρέσκεια της Αγγλίας για τις αλυτρωτικές προσπάθειες του Όθωνα να αποσταθεροποιήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Πίσω από την ενέργεια της 3ης Σεπτεμβρίου 1843 κρυβόταν ο πρεσβευτής της Αγγλίας Λάιονς συνεπικουρούμενος πλήρως και παντοιοτρόπως από τον πρέσβη της Γαλλίας. Οι 2 πρέσβεις είχαν σχηματίσει συνασπισμό κατά του Όθωνα και όταν έκριναν ότι οι μη προβλέψιμες εξελίξεις σε περίπτωση αποχώρησης ή παραίτησης του Βασιλέως θα ήταν περισσότερο επικίνδυνες για τα συμφέροντα των χωρών τους από την παραμονή του, θα χρησιμοποιήσουν το "Σύνταγμα" με ψαλιδισμένες τις εξουσίες του για να τον προστατεύσουν.
Ας σημειωθεί πως, ο φιλέλληνας πατέρας του Όθωνος, Βασιλεύς της Βαυαρίας Λουδοβίκος Α΄ υπέβαλλε ως όρο για να έλθει να βασιλεύσει ο δευτερότοκος γιος του Όθων στην Ελλάδα την μη παραχώρηση Συντάγματος. Ο όρος αυτός έγινε δεκτός και οφειλόταν στις αδυναμίες που θα αντιμετώπιζε αυτό το νέο και μικρό κρατίδιο. Μην ξεχνούμε πως η πληγή της Ελλάδος είναι οι πράκτορες πολιτικοί της.
Η χρεοκοπία και πτώχευση της Ελλάδος το καλοκαίρι του 1843 ενέτειναν την κατάσταση.
Την νύκτα της 2ας προς 3η Σεπτεμβρίου 1843 ο Συνταγματάρχης Ιππικού Καλλέργης επιθεωρεί την μονάδα του. Μετά τους έδωσε την διαταγή να βαδίσουν στην πρωτεύουσα και να στρατοπεδεύσουν έμπροσθεν των ανακτόρων, ενώ έδωσε διαταγή να ανοίξει η φυλακή του Μεντρεσέ και να ελευθερωθούν οι κρατούμενοι.
Η πορεία της στρατιωτικής φάλαγγας έλαβε χώρα μέσα στην νύχτα εν μέσω τυμπανοκρουσιών και σαλπισμάτων. Έντρομοι και έκπληκτοι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας στέκονταν στους γύρω δρόμους. Συχνά οι στρατιώτες τους φώναζαν «Ζήτω το σύνταγμα!» και αυτοί ανταπαντούσαν επαναλαμβάνοντας την ιαχή. Η μονάδα του Καλλέργη παρατάχθηκε μπροστά στο παλάτι και ο Όθων ρώτησε τι υποδηλώνει το κίνημα τους. Ο Καλλέργης αποκρίθηκε ότι ο λαός και ο στρατός ζητούν σύνταγμα. Ο Όθων απάντησε ζητώντας να διαλυθούν ησύχως και θα φρόντιζε για το αίτημα τους, αλλά ο Καλλέργης αρνήθηκε. Με το πρώτο φως της μέρας ο Καλλέργης συνέλαβε όλους τους υπουργούς, ενώ οι ιππείς του συνωθούσαν πολίτες με την βία προς τον χώρο έμπροσθεν των ανακτόρων που είχαν στρατοπεδεύσει οι «επαναστάται» και ήδη είχε δημιουργηθεί μια οχλαγωγία ενός πλήθους στρατιωτών, πολιτικών, φυλακισμένων που απελευθερώθηκαν από τα κοντινά κρατητήρια μετά την κατάλυση της χωροφυλακής, περιέργων που ρωτούσαν να μάθουν τι συμβαίνει.
Με εξαίρεση τον Μεγάλο Αγωνιστή Ιωάννη Μακρυγιάννη που ελαυνόταν από αγνά κίνητρα, την δήθεν "επανάσταση" αποτελούσαν φυλακισμένοι, περιτρίμματα της αγοράς, στρατιώτες της μονάδας του Καλλέργη και ελάχιστος αριθμός πολιτών, φυγόδικοι, απατεώνες, πόρνες και κλέφτες.
Αναφερόμενος στο γεγονός αυτό ο Γενναίος Κολοκοτρώνης, ο υιός του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, ο οποίος συνελήφθη και εξορίστηκε από τους πράκτορες της αγγλικής πρεσβείας "συνταγματικούς", γράφει στην έκθεσή του για τα γεγονότα της 3ης Σεπτεμβρίου: "Η νέα κυβέρνησις συναισθαμένη τας αδυναμίας της και προς τον σκοπόν, όπως δημιουργήσει παρ’ εαυτής ομόφρωνας, απέλυσε σχεδόν όλους του εγκληματίας και καταδίκους εκ των φυλακών". (Οι κινηματίες, πληρωμένοι πράκτορες όλοι της Αγγλικής πρεσβείας, απελευθέρωσαν τους φυλακισμένους, ανάμεσα τους πολλοί κακούργοι και δολοφόνοι, τους οποίους οδήγησαν στην σήμερα ονομαζόμενη πλατεία Συντάγματος και τους είπαν να φωνάζουν για το "σύνταγμα". Μη γνωρίζοντας περί τίνος επρόκειτο, οι κακοποιοί φώναζαν "Ζήτω ο Σύνταγμας).
Για ποιον λόγο όμως αποφάσισαν οι ξένοι και παρέσυραν στον σκοπό τους ακόμη και αγνούς αγωνιστές, την επιβολή αυτού του πολιτεύματος στην Πατρίδα μας;
Απαντά σε αυτό ο Ιστορικός της Επαναστάσεως του 1821, (Φωτιάδης: Οθωνας – Η απολυταρχία, σελίς 288): «Όσον καιρό ο Άρμανσμπεργκ, το τυφλό όργανο της Αγγλίας, ήταν παντοδύναμος στον τόπο μας, είδαμε τον Πάλμερστον και τον Λάιονς νά ‘ναι ενθουσιασμένοι και να τα βρίσκουν όλα ωραία και καλά. Από τη στιγμή όμως που ο Άρμανσμπεργκ διώχτηκε το κάθε τι άλλαξε. Με μιας οι φίλοι μας οι Εγγλέζοι θυμήθηκαν τις πολιτικές μας ελευθερίες που καταπατούσε ο Όθωνας».
Ναι, οι άγγλοι ήθελαν "σύνταγμα" για την Ελλάδα, αυτοί που δεν έχουν "σύνταγμα" ούτε σήμερα.
Περισσότερο αποκαλυπτικός ο καθηγητής Παναγιώτης Κονδύλης, αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους επιβλήθηκε στην Πατρίδα μας το σύνταγμα της 3ης Σεπτεμβρίου του 1843.
Στο βιβλίο του ”Η παρακμή του αστικού πολιτισμού” γράφει ότι η ξενοκρατία επέβαλε τον βασιλευόμενο κοινοβουλευτισμό στην χώρα προκειμένου να ελέγξει τον Όθωνα, ο οποίος ήταν ένθερμος υποστηρικτής της Μεγάλης Ιδέας.
“Η εισαγωγή τού βασιλευόμενου κοινοβουλευτισμού στη χώρα, και μάλιστα πάνω στη βάση της καθολικής ψηφοφορίας, δεν υπήρξε αναγκαία κι αναπόδραστη απόρροια εσωτερικών διεργασιών, αλλά κατά πρώτο λόγο η απάντηση των Δυτικών Δυνάμεων στην ανυπακοή της οθωνικής κυβέρνησης σε κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής (υποστήριξη των αλυτρώτων Ελλήνων κτλ.) και συνάμα το μέσο, με το όποιο οι Δυνάμεις αυτές φαντάζονταν ότι στο έξης θα μπορούσαν να ασκήσουν πιο τελεσφόρα την επιρροή τους”.
Ο Κωνσταντίνος Παπαρηγόπουλος στην «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» αναφέρει ότι σύνθημα του Άγγλου πρεσβευτή Λάιονς και των αγγλόφιλων της εποχής ήταν να επιβάλουν σύνταγμα στον ΄Οθωνα προκειμένου να τον ταπεινώσουν και να του επιβάλουν την πολιτική τους.
Κων. Παπαρηγόπουλος: «Τα πολιτικά και ηθικά ελατήρια της 3ης Σεπτεμβρίου ήταν κάθε άλλο παρά ηθικά και ειλικρινή, που θα είχαν σκοπό τους την απόκτηση ενός δίκαιου και νόμιμου αγαθού. Από τους ονομαστούς άνδρες της Ελλάδας κανένας δε ζητούσε και δεν συμφωνούσε για θεωρητικό σύνταγμα. […] Οι πολιτικοί άνδρες που συνωμοτούσαν για το σύνταγμα είχαν κυρίως ατομικά ελατήρια. […] …το λεγόμενο σύνταγμα δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά ένα όπλο των δημαγωγών εναντίον του καθεστώτος, όπλο πολιτικής φιλοδοξίας και ματαιοδοξίας, για τους Έλληνες πολιτικούς, που είχαν λάβει μάλιστα αρχές και αξιώματα».
Μετά την «επανάσταση» του Ρότσιλντ της 3 Σεπτεμβρίου 1843 η χώρα κήρυξε στάση πληρωμών.
Τιμήστε έλληνες την οικογένεια Ρότσιλντ του 1843. Ζήτω η "επανάσταση" του ελληνικού λαού της 3ης Σεπτεμβρίου 1843. Ζήτω οι Ρότσιλντ. Ζήτω η αγγλική πρεσβεία. Ζήτω το "σύνταγμα".
ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Υ.Γ.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014.
Ο ΣΟΡΟΣ ΒΡΙΖΕΙ ΜΕ ΑΓΡΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ:
"ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ".
Σε γνωστό ξενοδοχείο στο Σύνταγμα συνέφαγε χθες ο Τζορτζ Σόρος μαζί με πλήθος υπουργών, τραπεζιτών και εφοπλιστών. Ήταν ένα «κλειστό» γεύμα 80 ατόμων, που προσπάθησαν να το κρατήσουν σε απόλυτη μυστικότητα. Η μυστική συνάντηση χαρακτηρίστηκε ως μία «ελληνική λέσχη Mπίντελμπεργκ». Όλοι άλλωστε γνωρίζουν τις στενές σχέσεις του Σόρος με Έλληνες επιχειρηματίες και τις καλές σχέσεις του με την ΝΔ και το ΠAΣOK.
Μπορεί οι προσκλήσεις να ήταν αυστηρά προσωπικές, όμως ένα γεύμα στο οποίο παρακάθισαν 80 συνδαιτημόνες, μεταξύ των οποίων εφοπλιστές, τραπεζίτες, υπουργοί και ο Τζωρτζ Σόρος, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, παρά τη μυστικότητα που επιχειρήθηκε να τηρηθεί. Eπρόκειτο για μια συγκέντρωση που κρατήθηκε μεν μυστική, πριν την πραγματοποίησή της, αλλά έγινε γνωστή εκ των υστέρων, γιατί πολλοί επιχειρηματίες έσπευσαν να το «διαρρεύσουν».
Αμφιτρύωνας ήταν ο κουμπάρος του Σόρος Στέλιος Ζαββός και η σύζυγός του Σοφία Δοξιάδη. O στενός συνεργάτης του Σόρος που διατηρεί σπίτι στην οδό Bασιλίσσης Σοφίας 39, στην ίδια πολυκατοικία που διαμένουν ο Παναγιώτης Tσάκος, ο Nικόλας Λαιμός, η Aλεξία Πατέρας και ο Σαρακάκης έχει δεχθεί τουλάχιστον δυο φορές την επίσκεψη του Παπανδρέου στο «φτωχικό» του.
Oι σχέσεις του Σόρος με τον Zαβό είναι ιδιαίτερα στενές. Όπως στενές είναι και οι σχέσεις του Zαβού με τον ίδιο τον Σαμαρά, τον Παπανδρέου και τον Βενιζέλο. Είναι επίσης γνωστό ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί εκατοντάδες ύποπτες ΜΚΟ κάθε είδους, καθώς και τον παρακρατικό βόθρο του indymedia.
Μετείχαν οι υπουργοί Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, οι υφυπουργοί Γιώργος Μαυραγάνης, Νότης Μηταράκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και ο πρώην υπουργός Οικονομίας (ΠΑΣΟΚ) Φίλιππος Σαχινίδης, η Μαρία Δαμανάκη, ο Θεοχαράκης και η Λούκα Kατσέλη.
Κατά τις πληροφορίες είχε κληθεί και ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος όμως δεν παραυρέθηκε λόγω του προγραμματισμένου Συμβουλίου Υπουργών για την Καινοτομία.
Από τον τραπεζικό χώρο μετείχαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Γιώργος Ζαννιάς και Αλέξανδρος Τουρκολιάς, αντίστοιχα, ενώ το εφοπλιστικό «παρών» έδωσαν οι Νίκος Τσάκος, Γιώργος Προκοπίου και Πάνος Λασκαρίδης.
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ.
Η ομιλία του Σόρος επικεντρώθηκε στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Έβρισε με άσχημα λόγια τους πολιτικούς της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν κάνουν αρκετά για να περιορίσουν την δύναμη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Ο Σόρος δήλωσε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη και κυριολεκτικά ούρλιαξε: "Τελειώνετε επί τέλους με την Χρυσή Αυγή".
O Tζωρτζ Σόρος στη συνέχεια της συζήτησης δέχθηκε ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες.
Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΚΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ.
Έτσι ο τότε Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, στην Σαμοθράκη, (27/04/14) αναφέρθηκε στον Σόρος με τα εξής λόγια: "Ο Τζωρτζ Σόρος είναι ανεπιθύμητος. Είναι εθνικά επικίνδυνος. Δεν θα βάλουμε στην ακριτική μας περιοχή τον άνθρωπο των UCK και τον άνθρωπο της Άγκυρας, που παρουσιάζεται ως μεγάλος «επενδυτής», αλλά πίσω από τα σχέδια του κρύβονται πολλές ύποπτες πτυχές.
Ο πιο ύποπτος «επενδυτής» μέσα στην παγκόσμια οικονομία της Νέας Τάξης πραγμάτων, συνομιλητής του Γιώργου Παπανδρέου και Υπουργών της σημερινής συγκυβέρνησης, προφανέστατα με εντολή Σαμαρά – Βενιζέλου, δεν θα μετατρέψει την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σε Κόσσοβο.
Στην Ελλάδα, ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης και η Τράπεζα της Ελλάδος είναι αισιόδοξοι για την πορεία της Οικονομίας. Ανακοίνωσαν ότι το χρέος της Ελλάδος προς τους ιουδαίους τοκογλύφους είναι στο 181% του ΑΕΠ και είμαστε πρώτοι και με διαφορά σε ολόκληρο τον κόσμο. Η πρόβλεψη: το χρέος θα συνεχίζει να αυξάνεται μέχρι το 2085, μετά θα σταθεροποιηθεί - αν όλα πάνε καλά - και περί το 2150 μ.Χ. μπορεί να αρχίσει να μειώνεται.
Στη Ρουμανία στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας με χθεσινή ανακοίνωση, «προειδοποιούν» ότι «η ύφεση είναι αναπόφευκτη, επειδή η οικονομική ανάπτυξη αυτόματα ακολουθείται από ύφεση», ότι «υπάρχει κίνδυνος υπέρβασης του 3% του ΑΕΠ στο έλλειμμα του προϋπολογισμού», και ότι «η Οικονομία πρέπει να στηρίζεται περισσότερο στις επενδύσεις και όχι στην κατανάλωση».
Ο επικεφαλής των Οικονομολόγων, της τράπεζας Ιονούτ Ντουμιτρίου «ανησυχεί» διότι, «το Δημόσιο χρέος από 12,4% του ΑΕΠ, που ήταν πριν από μια δεκαετία, τώρα ανέβηκε στο 35,1% του ΑΕΠ».
Στο Βουκουρέστι ανησυχούν επειδή το Δημόσιο χρέος ανέβηκε από το από 12,4% του ΑΕΠ στο 35,1% και στην Αθήνα «αισιοδοξούν» με το χρέος στο 181% .
Από το 1821 ο ελληνικός λαός δουλεύει αγόγγυστα για να πληρώνει τα χρέη στους ξένους τοκογλύφους, που δημιουργούν οι πράκτορες πολιτικοί του - είχαμε ήδη πέντε πτωχεύσεις του ελληνικού κράτους. ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΓΟΓΓΥΣΤΑ; Πότε θα εξεγερθεί επιτέλους ο ελληνικός λαός; Πότε θα κρεμάσει τους μαφιόζους πράκτορες πολιτικούς, της ρεμούλας και της οικογενειοκρατίας;
Ζ.Π.
Από την δημοσιευθείσα συνέντευξη του Τσίπρα στους Schooligans:
"- Πρόσφατα έκανες μια δήλωση στα «ΝΕΑ» που ξεσήκωσε αντιδράσεις. Είπες ότι θαυμάζεις τη «διαχρονική σκέψη του Μάο». Πώς μπορείς να θαυμάζεις μια σκέψη που η εφαρμογή της στην Κίνα έφερε λογοκρισία, φυλακίσεις, δολοφονίες;
- Παιδιά, εγώ δεν είπα ότι θαυμάζω τον Μάο. Είπα ότι η σκέψη του Μάο -όχι ο Μάο ως προσωπικότητα, όχι ο Μάο ως διοίκηση, όχι ο Μάο ως καθεστώς- αλλά η σκέψη του Μάο σε πολλά σημεία της αξίζει. Το πιστεύω αυτό.
- Ένα παράδειγμα;
- Ας πούμε, η σκέψη πίσω από την Πολιτιστική Επανάσταση του Μάο είναι ότι πρέπει συνεχώς να αμφισβητούμε τις δομές και την νομενκλατούρα, ακόμα και όταν είμαστε μέσα στην «επαναστατική» διαδικασία. Αυτή είναι μια σημαντική σκέψη.
- Μα αυτό είναι αστείο! Δηλαδή ο Μάο στη θεωρία ενθάρρυνε την αμφισβήτηση και στην πράξη επέβαλε τη λογοκρισία;
- Είναι πολύ αντιφατικό, το ξέρω. Ο Μάο εκτιμούσε ότι αυτό που κάνει είναι ένα βήμα προς τη σοσιαλιστική κοινωνία. Και πίστευε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αλλά, ο σκοπός του, η πρόθεσή του ήταν καλή.
- Απ’ αυτή την καλή πρόθεση πέθαναν 38 εκατομμύρια άνθρωποι! Περισσότεροι απ’ όσους σκότωσε και ο Χίτλερ!
- Ε, τώρα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον Χίτλερ με τον Μάο! Μπορεί τα κομμουνιστικά καθεστώτα να είχαν αυτό το τεράστιο έλλειμμα ελευθερίας, αλλά τουλάχιστον είχαν στο κέντρο της σκέψης τους τον άνθρωπο.
- Αυτό λίγο ενδιαφέρει τον άνθρωπο που πεθαίνει…
- Όχι, δεν είναι έτσι. Και τέλος πάντων δεν είχαν ούτε κρεματόρια, ούτε φούρνους με Εβραίους…
- Νεκρούς πάντως είχαν περισσότερους!
- Καταρχάς, αυτοί οι αριθμοί αμφισβητούνται. Μένει να αποδειχθούν ιστορικά και τότε να το ξανασυζητήσουμε.
- Έτσι κι αλλιώς, η πραγματική του πρόθεση φάνηκε στην πράξη! Προτεραιότητα ήταν ο εαυτός του και όχι η κοινωνία!
- Δεν μπορώ να σας πείσω να εκτιμήσετε την σκέψη του Μάο...."
Ζ.Π.
26 κοντέινερ γεμάτα ευρώ έστειλε εκτάκτως η ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες - Τι συμβαίνει; Τα 26 κοντέινερ γεμάτα με ευρώ, προερχόμενα από το θησαυροφυλάκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», στο οποίο είχαν ληφθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας.
Με ένα κολοσσιαίο ποσό έκτακτης ρευστότητας το οποίο ήταν φορτωμένο σε 26 κοντέινερ αεροπορικού τύπου, η ΕΚΤ, ενίσχυσε χθες το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Αυτή η ενίσχυση είχε να συμβεί από τον Ιούλιο του 2015 όταν επιβλήθηκε από την ΕΚΤ αρχικά έλεγχος στην διακίνηση κεφαλαίων και εν συνεχεία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμφώνησαν στο τρίτο Μνημόνιο
Τα 26 κοντέινερ γεμάτα με ευρώ, προερχόμενα από το θησαυροφυλάκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», στο οποίο είχαν ληφθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας.
Ζ.Π.
Νέα Βρετανική Μυστική Υπηρεσία Παρέμβασης στην Πολιτική Χωρών της Ευρώπης και της Β. Αμερικής
Η Ελλάδα είναι πρώτη σε δημοσιευόμενο κατάλογο στόχων της μυστικής υπηρεσίας του Ρότσιλντ "Ιντέλιτζενς Σέρβις", στην οποία είναι στρατολογημένοι ατελείωτοι έλληνες πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και "διανοούμενοι".
Ρώσσοι δημοσιοποίησαν την ύπαρξη μιας νέας βρετανικής μυστικής υπηρεσίας, με πυρήνες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής και με αποστολή την παρεμβολή και τον επηρεασμό της εσωτερικής πολιτικής των χωρών αυτών.
Η είδηση μεταδόθηκε χθες από το ρωσικό πρακτορείο Σπούτνικ και καταλαμβάνει σήμερα την κορυφαία θέση στα δελτία ειδήσεων του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου R.T.
Στα βρετανικά έγγραφα που προέρχονται από το Foreign Office-περιλαμβάνεται πίνακας με τα ονόματα υπαλλήλων των βρετανικών πρεσβειών –και στην Ελλάδα- οι οποίοι λειτουργούν ως σύνδεσμοι με τις «δέσμες» αυτής της υπηρεσίας, (που δρα υπό την μεταμφίεση Μ.Κ.Ο.)
Το δίκτυο από οργανωμένες σε κάθε χώρα «δέσμες» αυτής της δήθεν ΜΚΟ μυστικής υπηρεσίας, με την επωνυμία «Πρωτοβουλία Ακεραιότητας», ξεκίνησε την δράση του το φθινόπωρο του 2015, για «την αποκάλυψη και καταπολέμηση της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης». Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μυστικό πρόγραμμα χειραγώγησης και πολιτικού επηρεασμού που χρηματοδοτείται και διευθύνεται από το Λονδίνο, μέσω των βρετανικών πρεσβειών.
Στις ανά χώρα «δέσμες» αυτού του δικτύου (που αποτελεί αντίγραφο του συστήματος «Σαγιανίμ», εφεδρικών πρακτόρων της ισραηλινής Μοσάντ), έχουν στρατολογηθεί μέλη της τοπικής «ελίτ», πολιτικοί, διπλωμάτες, καθηγητές, συγγραφείς, γιατροί, στρατιωτικοί και βεβαίως δημοσιογράφοι -πρόσωπα υπολογίσιμης κοινωνικής και πολιτικής επιρροής, τα οποία κινητοποιούνται προς τον στόχο της εκάστοτε επιχείρησης. Ως μέσα δράσεως αναφέρονται τα κοινωνικά δίκτυα, οι δίαυλοι του διαδικτύου και τα κλασσικά ΜΜΕ, με την εμφύτευση «ειδήσεων» και άρθρων γνώμης, με γνωστές ντόπιες ή ξένες υπογραφές.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται για την δράση της ισπανικής «δέσμης» του δικτύου σε αναζήτηση και καταγγελία ρωσικής υποκίνησης για τα γεγονότα περί το δημοψήφισμα της Καταλονίας.
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας δραστηριότητας, είναι η επιχείρηση “Moncloa” στην Ισπανία, η οποία εξαπολύθηκε στις αρχές του χρόνου για να ματαιώσει τον διορισμό επικεφαλής της ισπανικής μυστικής υπηρεσίας του συνταγματάρχη Πέδρο Μάνιος, που καταγγέλλεται ως ρωσόφιλος.
Η ισπανική δέσμη της «Πρωτοβουλίας Ακεραιότητα», δηλαδή ο Ρότσιλντ, εξαπέλυσε τον Ιούνιο μιαν εκστρατεία μηνυμάτων τουίτερ για να προκαλέσει συναγερμό των ΜΜΕ και να παρακινήσει τα πολιτικά κόμματα να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεζ να ακυρώσει τον διορισμό.
«Η ισπανική δέσμη εκπλήρωσε την αποστολή της εντός ωρών -αναφέρει σχετική έκθεση- εμποδίζοντας μια ρωσική φωνή να επηρεάζει την ισπανική πολιτική.»
Η βρετανική Ιντέλιτζενς του Ρότσιλντ είναι σε θέση να διεξάγει παρόμοιες επιχειρήσεις στην Γαλλία, στην Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ολλανδία, στην Ελλάδα, στην Νορβηγία, στην Σερβία και στο Μαυροβούνιο.
Δόθηκε στην δημοσιότητα και κατάλογος των διπλωματικών υπαλλήλων στις βρετανικές πρεσβείες, που είναι οι μυστικοί σύνδεσμοι με τις κατά τόπους οργανώσεις του δικτύου.
«Όλο το έργο διεξάγεται υπό απόλυτη μυστικότητα, μέσω συνωμοτικών επαφών σε βρετανικές πρεσβείες, γεγονός που ενισχύει την υπόνοια ότι η Βρετανία χρησιμοποιεί εύσχημες προφάσεις για να δημιουργήσει ένα διεθνές σύστημα χειραγώγησης της πληροφορίας και πολιτικής παρεμβολής στις υποθέσεις άλλων χωρών».
Στην διαρροή αυτών των στοιχείων δεν υπήρξε ως τώρα αντίδραση της βρετανικής ή των άλλων κυβερνήσεων. Το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι δεν έχει ακόμη απάντηση σε σχετικό ερώτημά του στο βρετανικό υπουργείο των Εξωτερικών.
Ζ.Π.