Ένα μέλος του πληρώματος κινηματογραφούσε το ερημικό τοπίο. Οι χωματόδρομοι, πάνω από τους οποίους πετούσαν, ήταν άδειοι. Όταν, όμως, εμφανίστηκε το φιλμ, το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό!
Σκοτεινές σκιές τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης και φορτηγών αυτοκινήτων εμφανίζονταν στα πλάνα. Οι ειδικοί που έλεγξαν το φιλμ, υπολόγιζαν οτι τα οχήματα που είχαν αποτυπωθεί σ’ αυτό, είχαν περάσει από την περιοχή την προηγούμενη ημέρα της φωτογράφισης.
Το ελικόπτερο ήταν εφοδιασμένο με τα τελειότερα, για την εποχή, όργανα φωτογράφησης μέσω υπέρυθρων ακτίνων, τα οποία μπορούσαν να αποτυπώνουν σκηνές, που είχαν συμβεί στο παρελθόν! Τα όργανα αυτά μπορούσαν να συλλάβουν τις εικόνες, οι οποίες είχαν σχηματιστεί από τη διαφορά της θερμοκρασίας, που δημιουργήθηκε μεταξύ των σημείων από όπου είχαν περάσει τα οχήματα και των σημείων από όπου δεν είχαν περάσει.
Η θερμοκρασιακή αυτή διαφορά θα μπορούσε να είναι μερικά χιλιοστά του ενός βαθμού Κελσίου, αλλά διατηρείται επί 36 ώρες ή και περισσότερο.
Επιπλέον, περίπου 20 χρόνια πριν, ένα άλλο πείραμα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ο «πρόδρομος” της παραπάνω επίτευξης. Ας το δούμε:
Ο Άγγλος μηχανικός Τζορτζ Ντε Λα Γουόρ, ανακοίνωσε τον Ιανουάριο του 1951 ότι η φωτογράφιση γεγονότων που είχαν λάβει χώρα στο παρελθόν, θα ήταν πλέον δυνατή.
Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι είχε κατορθώσει να αποτυπώσει φωτογραφικά ένα στιγμιότυπο του γάμου του. Το γεγονός είχε λάβει χώρα το 1928.
Η εφεύρεση του Ντε Λα Γουόρ, στην οποία κατέληξε έπειτα από έρευνες δώδεκα ετών, στηριζόταν στην Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν και στην κβαντομηχανική.
Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, ένα γεγονός που συνέβη στο παρελθόν υφίσταται ακόμη και τώρα με τη μορφή ενέργειας. Ο Ντε Λα Γουόρ ισχυριζόταν ότι μπορούσε να αποτυπώσει την ενέργεια αυτή σε φωτογραφικές πλάκες μέσω του μηχανήματός του.
Στη φωτογραφία που κατάφερε να αποτυπώσει, διακρίνονταν οι σκιές ενός άνδρα και μίας γυναίκας. Τη φωτογραφία αυτή την είχε δείξει σε φωτογράφους, που τον είχαν επισκεφθεί.
Σε δήλωσή του στο Πρακτορείο Ρώυτερ, ο Ντε Λα Γουόρ δήλωσε ότι το μηχάνημά του βρισκόταν στο πρώτο στάδιο ανάπτυξής. Οι έρευνές του σχετικά με αυτή την εφεύρεση διεξάγονταν σε συνεργασία με την επιστήμονα σύζυγό του και δύο ακόμη επιστήμονες. Είπε, επίσης, ότι ήλπιζε να υποβάλλει τα πειράματά του στη Βασιλική Εταιρία, η οποία ήταν η κυριότερη επιστημονική οργάνωση της Μ. Βρετανίας.
“Γνωρίζετε, όμως, ότι αυτοί χρειάζονται πολλές πειστικές αποδείξεις για να τα δεχτούν”, συμπλήρωνε ο Ντε Λα Γουόρ.
Ο Βρετανός Καθηγητής Λόου δήλωσε και αυτός στο Πρακτορείο Ρώυτερ σχετικά με την εφεύρεση του Ντε Λα Γουόρ ότι τα πειράματα είναι πολύ ενδιαφέροντα. “Χωρίς όμως μεγαλύτερες αποδείξεις είναι δύσκολο να εκφράσει κάποιος γνώμη για τα αποτελέσματα, τα οποία φαίνονται να βρίσκονται έξω από την πραγματικότητα”, συμπλήρωνε ο Λόου.
Ακολουθούν τα αποκόμματα των εφημερίδων που αναφέρονται στα παραπάνω
Η είδηση όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 19/07/1972 :
Η είδηση όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 07/01/1951 :
Επιμέλεια συρραφή άρθρων diadrastika.com
από το strangepress.gr εδώ και εδώ
https://www.diadrastika.com
από το strangepress.gr εδώ και εδώ
https://www.diadrastika.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου