Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Δυο νεαρά αγόρια, θαμμένα πριν 34.000 χρόνια στην Ρωσία, με 300 δόντια αλεπούς, 10.000 χάντρες και όπλα από οστά μαμούθ!

Δυο νεαρά αγόρια, θαμμένα πριν 34.000 χρόνια
στην Ρωσία, με 300 δόντια αλεπούς,
10.000 χάντρες και όπλα από οστά μαμούθ!
Πριν 34.000 χρόνια πριν, μια ομάδα κυνηγών-τροφοσυλλεκτών έθαψε τελετουργικά δύο νεαρά αγόρια σε περίτεχνους τάφους, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Ένα 10χρονο αγόρι είχε αδύναμες μασχάλες, ώχρα στο επάνω μέρος των οστών ισχίου του (γνωστή ως ηλία < ήλιος), και ένα 12χρονο, που πιθανόν είχε πρόβλημα να τρώει, καθώς τα δόντια του δεν είχαν φθορά! Εν τούτοις, στολίστηκαν με πλούτη: 
 
Περισσότερες από 10.000 χάντρες από ελεφαντόδοντο μαμούθ, περισσότερα από 20 βραχιόλια, περίπου 300 διάτρητα δόντια αλεπούς και 16 αιχμές δοράτων από μαμούθ! Οι χάντρες ήταν ραμμένες επάνω στα ρούχα τους, τα οποία από έχουν αποσυντεθεί.
 
Αυτά τα θαμμένα αγόρια βρέθηκαν στην περιοχή Sunghir της Ρωσίας. Αυτό υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι της Παλαιολιθικής εποχής είχνα πολύπλοκες κοινωνικές συμπεριφορές και αντιμετώπιζαν διαφορετικά κάθε άτομο, πιθανότατα τόσο στον θάνατο, όσο και στην ζωή!
Όπως και οι άλλες ταφές από την Παλαιολιθική Εποχή, τα σώματα των νεκρών του Sunghir καλύπτονται με κόκκινη ώχρα.


Τις ταφές μελέτησε ομάδα με επί κεφαλής τον Erik Trinkaus, καθηγητής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο St. Louis.
Ο αρχαιολογικός χώρος του Sunghir ευρίσκεται στα βορειοανατολικά προάστια του Βλαντιμίρ της Ρωσίας. Η περιοχή ανασκάφηκε μεταξύ 1957 και 1977.

ΠΗΓΗ: Live Science.
http://www.arxeion-politismou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters