Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ» Αυτό που Περιγράφει το Χειρόγραφο Sibiu του 1500 !!!

Το χειρόγραφο του SibiuΓράφει ο Σπύρος Μακρή
Στη σύγχρονη εποχή, όλοι γνωρίζουμε για βαλλιστικούς πυραύλους και ρουκέτες, αλλά το αρχαίο κείμενο του χειρόγραφου του Sibiu, το οποίο ανακαλύφθηκε το 1961, είναι μια συλλογή περίπου 450 σελίδων που περιλαμβάνει μεταξύ πολλών άλλων στοιχείων λεπτομέρειες για πυραύλους τριών σταδίων και πτήσεις επανδρωμένων πυραύλων!

Οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουν το γεγονός ότι υπάρχουν αμέτρητα αρχαία χειρόγραφα διάσπαρτα σε ολόκληρο τον κόσμο, τα οποία περιγράφουν αυτά που πολλοί θεωρούν ως απίθανα επιτεύγματα του παρελθόντος.
Έχετε παρατηρήσει πώς αυτές τις μέρες, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως ειδήμονες οι οποίοι δήθεν ξεσκαρτάρουν τα fake news (ψεύτικες ειδήσεις) από τα πραγματικά γεγονότα; Εντοπίζουν μία θεωρία και την βαφτίζουν ως hoax (απάτη), την διαψεύδουν και τέλος την καταρρίπτουν καταδικάζοντας παράλληλα την ελευθερία της γνώμης και της διατύπωσης θεωριών. 

Αυτό συμβαίνει, γιατί αυτοί οι άνθρωποι πολύ δύσκολα μπορούν να εντάξουν στις πεποιθήσεις τους κάτι που θα μπορούσε να είναι πιθανό.
Εν πάση περιπτώσει, το χειρόγραφο του Sibiu είναι πραγματικό, δεν είναι fake news. Στην πραγματικότητα περιγράφει, μεταξύ άλλων, ρουκέτες υγρών καυσίμων και πολλαπλών σταδίων και δημοσιεύθηκε επίσημα τον 16ο αιώνα, αν και πολλοί πιστεύουν ότι γράφτηκε χρησιμοποιώντας κείμενα που πάνε πολύ πίσω στον χρόνο.

Το χειρόγραφο του Sibiu βρέθηκε το 1961 από τον Doru Todericiu, καθηγητή Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου. Το χειρόγραφο περιείχε περίπου 450 σελίδες που ανακτήθηκαν από τα αρχεία της πόλης Sibiu, στη Ρουμανία.
Προς έκπληξη του Todericiu, το αρχαίο κείμενο πλημμύρισε με σχέδια και τεχνικά στοιχεία για το πυροβολικό, τα βαλλιστικά και τις λεπτομερείς περιγραφές των πυραύλων πολλαπλών σταδίων.

Το χειρόγραφο του Sibiu
Το κείμενο, που αναφέρεται από τότε ως χειρόγραφο του Sibiu, πιστεύεται ότι έχει γραφτεί από έναν άνθρωπο που ονομάζεται Conrad Haas, μεταξύ 1550 και 1570.

Ο Conrad Haas πιστεύεται ότι ήταν στρατιωτικός μηχανικός που εργάστηκε για το Βασίλειο της Ουγγαρίας και το Πριγκιπάτο της Τρανσυλβανίας.
Οι καταβολές του κειμένου δεν είναι πολύ ξεκάθαρες ούτε οι ρίζες του συγγραφέα του, που σύμφωνα με τους ιστορικούς πιστεύεται ότι έχει γεννηθεί είτε στην Αυστρία είτε στην Τρανσυλβανία και έγινε επικεφαλής του οπλοστασίου της αυστριακής αυτοκρατορίας υπό τον βασιλιά Φερδινάνδο Ι

Το χειρόγραφο του Sibiu, γραμμένο εξ ολοκλήρου στα γερμανικά, βρέθηκε να είναι μια θεωρητική πραγματεία για την κατασκευή διαφορετικών τύπων όπλων, μεταξύ των οποίων και τεχνολογίας πυραύλων πολλαπλών σταδίων – για πρώτη φορά στην ιστορία. Περιλαμβάνει επίσης λεπτομέρειες σχετικά με το συνδυασμό πυροτεχνημάτων με όπλα, το σχεδιασμό πτερυγίων σε σχήμα αλεξίπτωτου καθώς και τη δημιουργία μειγμάτων καυσίμων με χρήση υγρών καυσίμων.

Εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο το κατά πόσον ο Haas κατάφερε να χρησιμοποιήσει τα σχέδιά του και να το εφαρμόσει στην πράξη, αλλά υπάρχουν ορισμένοι που υποστηρίζουν ότι μία ρουκέτα πράγματι εκτοξεύθηκε στο Sibiu το 1550, αλλά δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς.
Το χειρόγραφο του Sibiu
Περιγραφή ενός πυραύλου από τον Conrad Haas. Image Credit: Wikimedia Commons
Γνωρίζουμε από την ιστορία ότι ο Johann Schmidlap, ένας Βαυαρός κατασκευαστής πυροτεχνημάτων του 16ου αιώνα και πρωτοπόρος πυραύλων, ήταν ο πρώτος που πειραματίστηκε με πυραύλους δύο και τριών σταδίων, γύρω στο 1590.


Πριν από την ανακάλυψη του χειρόγραφου του Sibiu, οι πρώτες λεπτομέρειες ενός πυραύλου τριών σταδίων αποδόθηκαν στον Kazimierz Siemienowicz, έναν Πολωνό του πυροβολικού, ο οποίος δημοσίευσε λεπτομέρειες σχετικά με τις ρουκέτες, στο έργο του 1650 Artis Magnae Artilleriae Pars Prima.
Ο Conrad Haas έγραψε μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις στο χειρόγραφο του, όπου μιλάει για τη στρατιωτική χρήση των ρουκετών. Ανάμεσα σε άλλες, μία κάνει ιδιαίτερη εντύπωση:

«Αλλά η συμβουλή μου είναι για περισσότερη ειρήνη και καθόλου πόλεμο, αφήνοντας τα τουφέκια ήρεμα στην αποθήκη, έτσι ώστε οι σφαίρες να βληθούν, η πυρίτιδα να μην καεί ή υγρανθεί, έτσι ο πρίγκιπας να κρατά τα χρήματά του και το οπλοστάσιο υπερνικήσει τη ζωή του. Αυτή είναι η συμβουλή που δίνει ο Conrad Haas».

Άραγε, μπορεί το χειρόγραφο του Sibiu να αποτελεί απόδειξη ή έστω μία ένδειξη ότι μία χρονική περίοδο που την θεωρούμε τεχνολογικά κατώτερη να είχε γνώσεις κατασκευής και εκτόξευσης πυραύλων; Κι αν ναι, μήπως αυτή η γνώση προέρχεται από παλιά, πολλούς αιώνες πριν;
Unbelievable! You Won’t Believe This! Ancient Text Describes 500 Year Old multi-stage rocket!



diadrastika.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters