Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Το Μονακό και ο Ηρακλής

Λεξιστορείν: Το Μονακό και ο Ηρακλής  Επιμέλεια Αλέξανδρος Ν. Κατσαράς
Φιλόλογος
katsaras2002@yahoo.gr
Το όνομα του κράτους Μoνακό, παράγεται από την ελληνική αποικία  Μόνοικος, που ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα από τους Φωκαείς της Μασσαλίας.
Σύμφωνα με τον αρχαίο μύθο που αναφέρεται από τον Διόδωρο τον  Σικελιώτη και τον Στράβωνα, ο Ηρακλής πέρασε από την περιοχή του Μονακό στον δέκατο άθλο του ,μεταφέροντας τα βόδια του Γηρυόνη.

Εκεί, πάνω σε έναν βράχο, χτίστηκε ένας ναός αφιερωμένος στον Ηρακλή, ο ναός του Ηρακλή Μονοίκου(ο μόνος οίκος -ναός πάνω στο βράχο).
Για αυτό και σήμερα το όνομα για τον κύριο λιμένα του Μονακό είναι ο λιμένας του Ηρακλή.
 
Η νταρντάνα γυναίκα. 
Δημώδης έκφραση που απευθύνεται περισσότερο θαυμαστικά και λιγότερο πειραχτικά  προς  εύσωμες μεν αλλά ψηλές και καλλίγραμμες γυναίκες.

Κατά μία άποψη προέρχεται από την ιταλική λέξη tartana  που αναφέρεται σε ένα είδος «μεγαλόσωμου» ταχύτατου  ιστιοφόρου πλοίου,το οποίο μπορούσε να μεταφέρει μεγάλα βάρη.

Σύμφωνα με μια δεύτερη άποψη πιθανόν να προέρχεται από τις Δαρδανίδες γυναίκες, τις απογόνους του μυθικού βασιλιά Δάρδανου που κατοικούσαν στην περιοχή Δαρδανία κοντά στην Τροία.


 ΡΟΔΙΑΚΗ


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters