Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Μάθετε πώς θα ξέρετε αν πίνετε αρκετό νερό!

nero-2

Μάθετε πώς θα ξέρετε αν πίνετε αρκετό νερό!Άρθρο του δρος Joseph Mercola

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το σώμα σας χάνει νερό μέσω των ούρων και του ιδρώτα ακόμα και όταν δεν κάνετε εσκεμμένα κάποια έντονη εργασία. Συνεπώς, θα πρέπει να αναπληρώνετε συνεχώς αυτά το υγρά και τα αναψυκτικά δεν αποτελούν την κατάλληλη λύση.

Ο καφές και η σόδα συνήθως έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη, η οποία δρα ως διουρητικό και μπορεί να σας αφυδατώσουν. Ακόμα χειρότερα, τα αναψυκτικά, οι χυμοί φρούτων καθώς και άλλα ζαχαρούχα ροφήματα είναι βασικές πηγές φρουκτόζης, η οποία απλώς επιδεινώνει την υγεία σας.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει για τα ροφήματα με τεχνητά γλυκαντικά. Έτσι, το κλειδί είναι να πίνετε καθαρό νερό. Πόσο νερό όμως χρειάζεστε καθημερινά; Συχνά ακούμε ότι πρέπει να πίνουμε 8 ποτήρια νερό την ημέρα, αυτό όμως μπορεί να είναι πάρα πολύ για ορισμένους ή για άλλους να μην είναι αρκετό.

Οι απαιτήσεις του οργανισμού σας σε νερό μπορεί επίσης να ποικίλλουν από μέρα σε μέρα ανάλογα με παράγοντες, όπως το επίπεδο της δραστηριότητάς σας και τις καιρικές συνθήκες.

Ευτυχώς, το σώμα σας διαθέτει έναν μηχανισμό που σας ειδοποιεί για το πότε θα πρέπει να το προμηθεύσετε με νερό. Αυτό γίνεται μέσω της δίψας. Υπάρχει επίσης ένας απλός τρόπος για να διαπιστώσετε αν θα πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό ακόμα κι αν δεν νιώθετε διψασμένοι.

Πώς θα καταλάβετε ότι το σώμα σας έχει ανάγκη από νερό

Μόλις το σώμα σας χάσει 1-2% τοις εκατό της συνολικής περιεκτικότητας σε νερό, θα σας δώσει σήμα κάνοντάς σας να νιώσετε διψασμένοι. Η χρήση της δίψας ως οδηγός για το πόσο νερό πρέπει να πίνετε είναι ένας καλός τρόπος για να φροντίζετε τις ατομικές ανάγκες σας καθημερινά.

Ωστόσο, μέχρι να λειτουργήσει ο μηχανισμός της δίψας μπορεί ήδη να έχετε κάπως αφυδατωθεί. Οι περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι περίπου τα 2/3 των ανθρώπων είναι αφυδατωμένοι και πρέπει να πίνουν περισσότερο νερό.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους. Γι’ αυτό, είναι χρήσιμο να μάθετε και μερικά άλλα, πιο μικρά σήματα που στέλνει το σώμα σας για να σας δείξει ότι θα πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό. Αυτά περιλαμβάνουν:

• κόπωση ή / και εναλλαγές της διάθεσης
• πείνα, ακόμη και αν έχετε φάει πρόσφατα
• πόνοι στη μέση ή τις αρθρώσεις
• θαμπό, ξηρό δέρμα ή / και έντονες ρυτίδες
• μειωμένη ούρηση, σκούρα, συμπυκνωμένα ούρα και / ή δυσκοιλιότητα

Το χρώμα των ούρων σας αποτελεί έναν σημαντικό δείκτη

Εκτός από τη δίψα, ένας άλλος κανόνας είναι να βλέπετε το χρώμα των ούρων σας. Θα πρέπει να πίνετε αρκετό νερό ώστε τα ούρα σας να έχουν ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα.

Τα σκουρόχρωμα ούρα είναι ένα σημάδι ότι τα νεφρά σας συγκρατούν υγρά προκειμένου να διατηρηθούν οι σωματικές λειτουργίες σας, όπως η αποτοξίνωση. Έτσι, τα ούρα σας θα φαίνονται πολύ πυκνά και σκούρα. Μπορεί επίσης να ουρείτε λιγότερο συχνά, για τον ίδιο λόγο.

Δεδομένου ότι ο μηχανισμός δίψας γίνεται λιγότερο αποτελεσματικός με την πάροδο της ηλικίας, οι ηλικιωμένοι ενήλικες πρέπει να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στο χρώμα των ούρων τους για να διασφαλιστεί η επαρκής πρόσληψη νερού.

Να έχετε υπόψη ότι η ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2, η οποία βρίσκεται επίσης στις περισσότερες πολυβιταμίνες) δίνει στα ούρα σας ένα φωτεινό, σχεδόν φωσφορίζον κίτρινο. Έτσι, αν λαμβάνετε συμπληρώματα που περιέχουν Β2, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να καταλάβετε το πραγματικό χρώμα των ούρων σας.

Η συχνότητα ούρησης μπορεί επίσης να αποτελέσει ένα άλλο κριτήριο πρόσληψης νερού. Ένα υγιές άτομο ουρεί κατά μέσο όρο περίπου 7 ή 8 φορές την ημέρα. Αν τα ούρα σας είναι λιγότερα ή αν δεν έχετε ουρήσει για αρκετές ώρες, είναι μια ένδειξη ότι δεν πίνετε αρκετό νερό.

Συμπτώματα χρόνιας αφυδάτωσης

Τα βασικά συμπτώματα της αφυδάτωσης είναι: δίψα, ξηρό δέρμα, σκουρόχρωμα ούρα και κόπωση. Υπάρχουν επίσης κι άλλα συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν ότι πάσχετε από μεγαλύτερη ή μικρότερη χρόνια αφυδάτωση. Τέτοια συμπτώματα περιλαμβάνουν:

• πεπτικές διαταραχές, όπως καούρα και δυσκοιλιότητα
• σύγχυση και / ή άγχος
• λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος
• πρόωρη γήρανση
• υψηλή χοληστερίνη

Τα οφέλη του «ζωντανού νερού» για την υγεία

Η απάντηση σε όλα αυτά τα ζητήματα για την υγεία και το περιβάλλον είναι να ελαχιστοποιηθεί ή να εξαλειφθεί η χρήση των πλαστικών μπουκαλιών νερού. Η πιο οικονομική και περιβαλλοντικά ορθή επιλογή που μπορείτε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο νερού στο σπίτι σας. Επίσης, αντί των πλαστικών μπουκαλιών να χρησιμοποιείτε επαναχρησιμοποιούμενες φιάλες από γυαλί, οι οποίες έχουν πολύ μικρότερες οικολογικές επιπτώσεις.

Ωστόσο, το καλύτερο νερό προέρχεται από μια φυσική πηγή. Δεν συστήνω να πίνετε απεσταγμένο νερό σε τακτική βάση. Είναι πάρα πολύ όξινο και δεν συνιστάται για παρατεταμένη χρήση, αν και μπορεί να είναι ωφέλιμο για προσωρινή αποτοξίνωση. Το ιδανικό pH του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 6,5 και 7,5 το οποίο είναι ουδέτερο. Αυτό που χρειάζεστε είναι καθαρό νερό με ισορροπημένο pH, δηλαδή «ζωντανό νερό».

Το φυσικό νερό πηγής από βουνό είναι το ιδανικό. Όχι μόνο διαθέτει φυσιολογικό pΗ, αλλά είναι επίσης «δομημένο» με έναν τρόπο που δεν έχει ακόμα καλά κατανοηθεί. Για το θέμα αυτό έχω πάρει συνέντευξη από τον δρα Gerald Pollack. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους ερευνητές στον κόσμο όσον αφορά την κατανόηση της φύσης του νερού και του τι σημαίνει για την υγεία. Στο βιβλίο του, «Η τέταρτη κατάσταση του νερού: πέρα από το στερεό, το υγρό και το αέριο» (The Fourth Phase of Water: Beyond Solid, Liquid, and Vapor) εξηγεί με σαφήνεια τη θεωρία της τέταρτης κατάστασης του νερού, γεγονός που αποτελεί μεγάλη καινοτομία.

Η τέταρτη κατάσταση του νερού είναι το «ζωντανό νερό». Αναφέρεται ως νερό EZ (exclusion zone) και διαθέτει αρνητικό φορτίο. Αυτό το νερό μπορεί να διατηρήσει ενέργεια όπως ακριβώς μια μπαταρία και γι’ αυτό μπορεί επίσης να προσφέρει ενέργεια. Είναι το είδος του νερού που περιέχουν τα κύτταρά μας. Ακόμη και οι εξωκυττάριοι ιστοί περιέχουν EZ νερό, το οποίο είναι ο λόγος που θεωρείται τόσο σημαντικό για την υγεία.

Προσωπικά πίνω σχεδόν αποκλειστικά νερό σπειροειδούς κίνησης καθότι είμαι οπαδός του Viktor Schauberger, ο οποίος έκανε πολύ πρωτοποριακή δουλειά όσον αφορά την περιδίνηση του νερού πριν από έναν περίπου αιώνα. Ο δρ Pollack επιβεβαιώνει ότι με τη δημιουργία στροβίλου σε ένα ποτήρι νερό αυτό αποκτά περισσότερη ενέργεια. Το νερό που προέρχεται από βαθιές φυσικές πηγές αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή καθώς δημιουργείται υπό πίεση. Η ιστοσελίδα FindaSpring.com θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε φυσικές πηγές σε κοντινή απόσταση. Επιπλέον, η συλλογή του φυσικού νερού είναι δωρεάν και το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε δικές σας κανάτες. Συστήνω επίσης να χρησιμοποιείτε γυάλινες κανάτες αντί για πλαστικές.

Για καλύτερη υγεία χρειάζεστε αρκετή ποσότητα καθαρού νερού

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι για καλύτερη υγεία είναι αναγκαία η κατανάλωση καθαρού νερού. Απλώς αντικαταστήστε όλα τα ζαχαρούχα, εμφιαλωμένα ροφήματα και πιείτε καθαρό νερό για να βελτιώσετε την υγεία σας αλλά και το βάρος σας. Η ποσότητα βέβαια που θα καταναλώνετε είναι κάτι που θα βασίζεται στις προσωπικές σας ανάγκες.

Να θυμάστε να λαμβάνετε πάντα τα σήματα που στέλνει το σώμα σας. Η δίψα είναι ένα προφανές μήνυμα ότι ο οργανισμός σας χρειάζεται υγρά. Η κόπωση και η κακή διάθεση μπορεί επίσης να οφείλονται στο ότι πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό. Πιθανόν ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε τις ανάγκες σας για νερό είναι να παρατηρείτε το χρώμα των ούρων σας καθώς και το πόσο συχνά ουρείτε. Κατά μέσο όρο, ο φυσιολογικός αριθμός ούρησης είναι περίπου 7 ή 8 φορές καθημερινά και το χρώμα των ούρων σας πρέπει να είναι ένα ελαφρώς κίτρινο.

spotthedot.gr/2016/02/mathete-pws-tha-kserete-an-pinete-arketo-nero.html/


Παίξε πόλεμο, βρες εδώ: Δωρεάν παιχνίδι στρατηγικής

πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters