Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟ ...ΠΛΟΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ -ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ- ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ

ploio 
 
Το πρώτο πλοίο που μπορεί να κινηθεί με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίες είναι το Viking Lady το οποίο είναι Νορβηγικής εταιρίας Eidesvik Offshore. Όμως το πλοίο αυτό έχει Ελληνική σφραγίδα αφού σχεδιάστηκε από το τμήμα "Έρευνας και Καινοτομίας" στην Ελλάδα (DNV)....
 
 Ο διευθυντής του τμήματος, Νικόλαος Κακαλής είπε: «Η καινοτομία μας μπορεί να εφαρμοσθεί είτε σε καινούργια είτε σε ήδη υπάρχοντα σκάφη, τα οποία βασίζονται σε ηλεκτρική πρόωση. Κεντρικό ρόλο έχει μία μπαταρία που εγκαθίσταται στο καράβι, ώστε να αποθηκεύεται σε αυτήν η περίσσεια της ηλεκτρικής ισχύος από τις γεννήτριες του πλοίου. Έτσι, τη στιγμή που το πλοίο θα χρειασθεί μεγάλη ισχύ (π.χ. κάνοντας ελιγμούς στο λιμάνι), ένα μέρος της θα προέλθει από την μπαταρία και όχι από τις γεννήτριες, οι οποίες για να την εξασφαλίσουν θα έπρεπε να καταναλώσουν ακόμη περισσότερα καύσιμα».
 
Οι ειδικοί λένε πως αυτός ο σχεδιασμός είναι κάτι ιδανικό για τα πλοία τα οποία κάνουν πολλά δρομολόγια στο Αιγαίο και το Ιόνιο και χρειάζεται να κάνουν ελιγμούς.
 
Το πλοίο λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο και κάνει εξοικονόμηση καυσίμου 15% και μειώνει και τους ρύπους.
 
Η μπαταρία φορτίζεται με γεννήτριες τις οποίες έχει το πλοίο.
Τέλος, Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι οι Έλληνες επιστήμονες του DVN είναι από τους λίγους και σπάνιους επιστήμονες ανά τον κόσμο και πως συμμετέχουν σε ακόμα ένα διεθνές πρότζεκτ όπου κατάφεραν να σχεδιάσουν μια νέα γενιά φορτηγών πλοίων όπου μεταφέρει υγροποιημένο φυσικό αέριο (LGN).
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2016/01/blog-post_532.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters