Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Χαμένοι είναι μόνο οι αγώνες που δεν δίνονται...


Η εποχή που ζούμε, είναι μια εποχή ραγδαίων εξελίξεων σε όλο τον πλανήτη, παρόλα αυτά στην Ελλάδα φαίνεται σα να μην συμβαίνει επί της ουσίας τίποτα. Θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς σίγουρα, μια κατάσταση σήψης σε όλη την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, χωρίς φυσικά να παραγνωρίζει πως όπου υπάρχει δράση υπάρχει και αντίδραση. Όμως, μαζικοί λαϊκοί αγώνες και διαδηλώσεις δυστυχώς δεν υπάρχουν.

Ειδικά εάν παραθέσουμε έστω και επιγραμματικά, τι ακριβώς συμβαίνει γύρω μας, θα δούμε πως το «τίποτα» είναι πολύ λίγο σχετικό με την πραγματικότητα. Έτσι και ενώ τα εγχώρια ΜΜΕ ασχολούνται αποκλειστικά με τις εξελίξεις στη «Νέα Δημοκρατία», την Κυβέρνηση Τσίπρα, το ελληνικό life style και τις επενδύσεις, στο εξωτερικό δελτίο ένα λεπτό είναι αρκετό για να χωρέσουν τα νέα του Hollywood, ένα χαζό – αλλά viral  βίντεο στο διαδίκτυο και ελάχιστα δευτερόλεπτα για το Τουρκικό-Κουρδικό, την Παλαιστίνη και το Ισραήλ και φυσικά τον πόλεμο Συρίας-Ρωσίας-ΗΠΑ-ISIS-CIA (=Αντάρτες) και λοιπά. Φυσικά όλα τα ΜΜΕ και πάντα, βλέπουν τα ίδια θέματα, με την ίδια χρονική σειρά και φυσικά από την ίδια «αντικειμενική» σκοπιά.

Κάθε τι που δεν έχει φαινομενική συνάρτηση με την οικονομία και την «Ελλάδα», παρουσιάζεται ως ασύνδετο ή τις περισσότερες φορές διαστρεβλωμένο ή απλά καθόλου.

Δεν υπάρχει φυσικά χώρος για καμιά είδηση ανά τον κόσμο, όπου οι άνθρωποι παλεύουν, διαδηλώνουν και διεκδικούν γι’ αυτά που τους ανήκουν. Βασικά ζητήματα όπου εν έτη 2015, οι ελεύθεροι άνθρωποι κάθε κοινωνικής ομάδας και γεωγραφικής γωνιάς βλέπουν με την ίδια ματιά.

Αγώνες κατά της εταιρίας Monsanto και υπέρ των οργανικών σπόρων σε όλο τον πλανήτη.

Αγώνες κατά των φαρμακοβιομηχανιών στις ΗΠΑ και υπέρ των φυτών-φαρμάκων

Αγώνες κατά των εξουσιών που κατέχουν σήμερα οι πολυεθνικές εταιρίες και επηρεάζουν τον πλανήτη σε κάθε του λειτουργία.

Αγώνες κατά εταιριών που τους ανήκουν κυβερνήσεις, κράτη, χρέη, εδάφη και νερό. Στην πραγματικότητα τους ανήκουν τα πάντα και συνάμα τίποτα.

Αγώνες κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας στις ΗΠΑ.

Αγώνες για τις μαζικές δολοφονίες ανθρώπων από Καρτέλ ναρκωτικών και Στρατό από κοινού στο Μεξικό.

Αγώνες δικαίωσης για τις αλλεπάλληλες οικολογικές καταστροφές στην Λατινική Αμερική. Όπως η αποψίλωση του Αμαζονίου και η δηλητηρίαση της φύσης και των ανθρώπων από τις εταιρείες χρυσού. Και πάλι η κυβέρνηση ΗΠΑ, όπου σχέδια της CIA, για δολοφονίες Προέδρων κρατών, διαρρέουν μέχρι και σήμερα. Προφανώς ξεχνάω πολλά και σημαντικά.

Στην Ευρώπη αγώνες κατά της λιτότητας, των πολυεθνικών, των τραπεζιτών, των νεοναζί, της άγνωστης TTIP και υπέρ των προσφύγων.

Φυσικά σε όλο τον κόσμο διαδηλώνουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία λόγου, τύπου και ίντερνετ, όπου δεν θεωρούνται πλέον δεδομένα, καθώς και για το τέλος των πολέμων στην Αφρική και Μέση Ανατολή, όπως και για την αστυνομική βία όπου έχεις μετατραπεί σε στρατιωτική.

Τέλος, διαδηλώνουν για το δικαίωμα να διαδηλώνουν. Διαδηλώνουν ειρηνικά στην Τουρκία υπέρ των Κούρδων Αγωνιστών και η κυβέρνηση σκορπάει το θάνατο.

Διαδηλώνουν στην Παλαιστίνη για το δικαίωμα στη ζωή. Στα κατεχόμενα από τα Ισραηλινά στρατεύματα, αλλά και στα αποκλεισμένα από ξηράς, αέρος και θαλάσσης εδάφη τους, οι άνθρωποι αυτοί δεκαετίες τώρα παλεύουν με κάθε τρόπο για την ίδια τους της ζωή και την ελευθερία. Το λαό αυτό που όλος ο κόσμος σταδιακά πρόδωσε με τον χειρότερο τρόπο, τώρα τον τιμωρεί με προπαγάνδα, ονομάζοντας τον μαζικά τρομοκράτη. Εκεί που παιδιά, έφηβοι και νέοι παλεύουν τους πυραύλους, τις βόμβες και τις σφαίρες με πέτρες, τα διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ προβληματίζονται για το ποιος τους κινητοποιεί.

Όπως και να έχει, οι αγώνες πάντα οδηγούν τους λαούς προς το καλύτερο.

Όπως και να έχει οι εξουσίες πάντα παλεύουν τους αγώνες των λαών.

Όπως και να έχει η Ιστορία  πάντα μας διδάσκει και τώρα ξέρουμε…

Χαμένοι είναι μόνο οι αγώνες που δεν δίνονται...



Σταύρος Ζώτος

http://www.logiosermis.net/2015/10/blog-post_255.html#.ViUXgyvHagU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters