Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Απόκρυφα Σύμβολα Σε εταιρικά λογότυπα: Ανακαλύπτοντας ξανά την Αρχαία μαγική σημασία τους. (ΜέροςΒ)

  Από τον Richard Cassaro
19 Μαρτίου του 2011

Το Αληθινό Απόκρυφο μυστικό της Πεντάλφα 



Αριστερά: Το αρχαίο / αποκρυφιστικό σύμβολο του πενταγράμμου. Δεξιά: Το πεντάγραμμο στο λογότυπο της Texaco.

 (...)

Εδώ θα επικεντρωθούμε στο λογότυπο της Texaco, το οποίο είναι ένα ακόμη εταιρικό λογότυπο της εταιρείας πετρελαίου που είναι διαμορφωμένο πάνω σε ένα αρχαίο έμβλημα, το πεντάγραμμο ή πεντάλφα.
Το πεντάγραμμο είναι ένα από τα πιο περίεργα εμβλήματα του εσωτερισμού, ειδικά επειδή το αποφεύγουμε: ενώ τα υπόλοιπα σύμβολα  είναι εγγενώς θετικά, σύμβολα παρήγορα, το πεντάγωνο θεωρείται ανέκαθεν ως ένα φυλαχτό   δύναμης και αποφεύγεται από την πλειοψηφία των ανθρώπων με φόβο για χιλιάδες χρόνια.

 

  

Το πεντάγραμμο εμφανίζεται σε πολλά εταιρικά λογότυπα. Πόσα πεντάγραμμα αστέρια μπορείτε να υπολογίσετε πάνω;

Πάρα πολλοί άνθρωποι στον κόσμο διαθέτουν την εσφαλμένη πεποίθηση ότι το πεντάγραμμο είναι ένα «κακό» σύμβολο, εκπρόσωπος του ιουδαιο-χριστιανικού "Διάβολου" ή "Σατανά". Στην πραγματικότητα, το σύμβολο δεν έχει να κάνει τίποτα με την  ιουδαιο-χριστιανική αντίληψη περί του καλού και του κακού.

Το πεντάγραμμο συμβολίζει  ον άνθρωπο: την εσωτερική πνευματική πλευρά του και εξωτερική φυσική πλευρά του.


Το πεντάγραμμο


Άνω, από αριστερά προς δεξιά: Το λογότυπο της Texaco είναι ένα πεντάγραμμο.  Ο άνθρωπος ως πεντάγραμμο, από Βαλεριάνο Bolzan, Hieroglyphica (Βασιλεία, 1556). Η  Αρχαία εκπροσώπηση των κινεζικών πέντε φάσεων, ή στοιχείων Wǔ Xíng). Κάτω: Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο άνθρωπος εγγεγραμμένος σε ένα πεντάγραμμο, από το De occulta philosophia libri tres από τον Heinrich Cornelius Αγρίππα (1486 - 1535).

Το πενταγράμμου (επίσης γνωστή ως Πεντάλφα, Pentangle, πεντάλφα, ή πεντάγωνο αστέρι) είναι ένα πεντάκτινο αστέρι που συντάσσεται με πέντε ευθείες γραμμές . Η λέξη προέρχεται από την ελληνική λέξη πενταγράμμον σημαίνει «πέντε γραμμές».


Η πραγματική προέλευση του συμβόλου αυτού είναι άγνωστη και έχει χαθεί στο χρόνο. Εκτιμάται, ωστόσο, πως ανήκει πίσω στην προϊστορία: γνωρίζουμε ότι οι αρχαίοι Σουμέριοι, οι Αιγύπτιοι, οι Έλληνες και οι Βαβυλώνιοι χρησιμοποιούσαν στις τέχνες τους συμβολικές απεικονίσεις του πενταγράμμου. Η συσχέτιση της μαγείας με το πεντάγραμμο ήταν εμφανής σε αυτές τις ιστορικές χρήσεις του πενταγράμμου και συνεχίζουν να έχουν ένα ισχυρό συμβολικό νόημα πίσω από το πεντάγραμμο. Πολλοί οπαδοί των νεο-αρχαιολατρικών θρησκειών  φορούν κοσμήματα με πεντάγραμμα.

Αριστερά: Το μασονική αστέρι είναι ένα από τα πιο σημαντικά σύμβολα του Τεκτονισμού. Δεξιά: Το μασονικό Φλεγόμενο αστέρι πάνω από την πόρτα ενός κτιρίου στη Γαλλία. Το μασονική αστέρι κάνει την εμφάνισή του σε αρκετές από τις Στοές. Οι οδηγίες του 1735, είναι λεπτομερείς, ως μέρος των επίπλων της Στοάς, με τη διευκρίνιση ότι το «ψηφιδωτό δάπεδο είναι το Ισόγειο της Στοάς, το Blazing Star, το Κέντρο και τα δαντελωτά Tarsel, η μπορντούρα γύρω του!"
 

Ο Τεκτονας  Rex Hutchins ισχυρίζεται ότι το πεντάγραμμο:

"... Είναι το σύμβολο του Θείου στον άνθρωπο ... Το πεντάκτινο αστέρι με ένα μόνο σημείο πάνω   , αντιπροσωπεύει το Θείο. Επίσης συμβολίζει τον άνθρωπο αφού τα πέντε σημεία του παραπέμπουν στις πέντε αισθήσεις, τα πέντε μέλη (κεφάλι, χέρια και πόδια) και τα πέντε δάχτυλά του σε κάθε χέρι, που σηματοδοτούν τα σύμβολα που διακρίνουν τους Τέκτονες. "

Πριν ψάξουμε πιο βαθιά στην ισχυρή σχέση μεταξύ του ανθρώπου και του πενταγράμμου, θα ήταν χρήσιμο να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά την αλληλένδετη έννοια του πεντάγραμμου- και την χρήση του στην αρχαία μαγεία.


Οι απόκρυφες ιδιότητες του πεντάγραμμου.

Το θέμα της μαγικής χρήση του πενταγράμμου είναι τεράστια, και με πολλούς τρόπους, ακόμα άγνωστα. Θα βρείτε αυτό το ενδιαφέρον απόσπασμα από την Wikipedia:

«Το πεντάκτινο αστέρι είναι αντιπροσωπευτικό των τεσσάρων πρωταρχικών στοιχείων (γη, αέρας, φωτιά και νερό,) και παραδοσιακά ένα πέμπτο, που ονομάζεται πνεύμα. Ο κύκλος τους συνδέει μεταξύ τους για να δημιουργήσουν ζωή. Όταν βλέπει προς τα πάνω, το πεντάκτινο μπορεί να αντιπροσωπεύει την κυριαρχία της πνευματικότητας πάνω από το υλικό (πεντάλφα) δεσμεύει στο εσωτερικό τους νόμους του σύμπαντος (κύκλος). Όταν βλέπει ανάποδα το πεντάκτινο  , αντιπροσωπεύει τον φυσικό κόσμο κυβερνά τον πνευματικό, και ως εκ τούτου έχει συσχετισθεί με τη μαύρη μαγεία. Άλλες πηγές επισημαίνουν την προέλευσή του από την κινεζική φιλοσοφία των πέντε στοιχείων, όπως η φυσική ισορροπία μεταξύ φωτιάς, νερού, γης, ξύλου και μέταλλου. Αυτή η θεωρία αναφέρει ότι η κατεύθυνση που βλέπει δεν έχει τίποτα να κάνει με το καλό ή το κακό, αλλά μάλλον όταν βλέπει ανάποδα αντιμετωπίζει τον κύκλο ως   εξοστρακισμό. Ο κύκλος είναι και πάλι μία έννοια forthe, η δύναμη που δεσμεύεται εντός του, αυτή τη φορά για τον κύκλο της ζωής. "

-Wikipedia


"Το πεντάκτινο έχει μια μακρά ιστορία απόκρυφης χρήσης. Ήταν με τη χρήση μίας πλημμελούς κατασκευής πεντάκτινου που ο Μεφιστοφελής ήταν σε θέση να εκδηλωθεί στον κύκλο του Φάουστ! Τα μαγικά της δυτικής εσωτερικής παράδοσης είναι γεμάτα με παραδείγματα πεντάκτινων που χρησιμοποιούνται ως προστατευτικά και  φυλαχτά επίκλησης, ή όπως οι σφραγίδες των κύκλων της Τέχνης που εντοπίζονται  στο δάπεδο των τελετουργικών θαλάμων. Κυριολεκτικά χιλιάδες παραδείγματα σώζονται στα έργα του Trithemius, του Δρ John Dee, του Heinrich Αγρίππα, του Kircher, του Bruno, και πολλών άλλων, τα οποία δείχνουν τις Ερμητικές και Καμπαλιστικές εφαρμογές του πεντάκτινου σε τελετουργική χρήση ».

-Gregory Η Peters, Το ιερό πεντάκτινο.

Ίσως μία από τις πιο υποβλητικές περιγραφές των απόκρυφων δυνάμεων του συμβόλου αυτού προέρχεται από το μάγο Ελιφάς Λεβί (Alphonse Louis Constant), ο οποίος γράφει για το πεντάκτινο στο βιβλίο της Υπερβατικής Μαγείας :

"Το πεντάκτινο εκφράζει την κυριαρχία του νου πάνω  στα στοιχεία και είναι από αυτό το ζώδιο που δεσμεύει τους δαίμονες του αέρα, τα πνεύματα της φωτιάς, τα φαντάσματα του νερού και τα φαντάσματα της γης. Είναι το αστέρι των Μάγων, η πύρινο αστέρι των σχολών των Γνωστικών, το σύμβολο της πνευματικής παντοδυναμίας και της απολυταρχίας. Πλήρη κατανόηση του είναι το κλειδί των δύο κόσμων, είναι η απόλυτη φυσική φιλοσοφία και οι φυσικές επιστήμες. Η χρήση του, όμως, είναι πιο επικίνδυνη για αυτούς που δεν το καταλαβαίνουν είναι εντελώς και απολύτως. Όλα τα μυστήρια της μαγείας, όλα τα σύμβολα της Γνώσης, όλα τα στοιχεία του αποκρυφισμού, όλα τα  Καμπαλιστικά κλειδιά της προφητείας, που συμπυκνώνονται στο σύμβολο του πεντάκτινου, που ο Παράκελσος ισχυρίζεται πως είναι το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό από όλα. "

-Eliphas Levi

Στο προηγούμενο άρθρο εξετάσαμε τον τρόπο με τον οποίο οι αρχαίες εικόνες κατέχουν μόνιμη θέση στον εσωτερικό μας κόσμο . Το πεντάκτινο είναι ένα από αυτά τα εικονίδια, και είναι αναμφισβήτητο πως είναι ένα από τα πιο ισχυρά. Είναι σαφές πως προκύπτει από την έρευνα ότι οι πρόγονοί μας κατανόησαν και χρησιμοποίησαν το πεντάκτινο με  την πλήρη έκταση της δύναμής του. Εμείς οι απόγονοί τους, αναγνωρίζουμε τη δύναμη του συμβόλου μέσα από το  ασυνείδητο μας, ακόμη και αν έχουμε ξεχάσει την πραγματική ισχύ και το νόημά τους.

Είμαστε μόνοι στη λήθη μας. Οι πολυεθνικές εταιρείες δεν φαίνεται να έχουν ξεχάσει. Με τη χρήση του πεντάκτινου στα λογότυπά τους, οι πολυεθνικές εταιρείες δείχνουν ότι κατανοούν τη δύναμη και την αλήθεια πίσω από το πεντάκτινου, το χρησιμοποιούν για να προσελκύσουν τους καταναλωτές, αντί να δίνονται στους ανθρώπους.

Τον Ιανουάριο του 2010, ο παρών συγγραφέας μια ομιλία 25 λεπτών για τον συμβολισμό του αριθμού 5, καθώς αυτό είναι συνδεδεμένο με το "πεντάκτινο", ένα από τα παλαιότερα και πιο ισχυρά σύμβολα .

Ένα φυλλάδιο διανεμήθηκε με τις παρακάτω εικόνες.



Το Πέντε ως σύμβολο του Ανθρώπου


Αριστερά: Ο άνθρωπος είναι ένα πεντάγραμμο αστέρι, του Heinrich Cornelius Αγρίππα στο βιβλίο του De Occulta Philosophia  Libri Tres. Μέση: Το πεντάγραμμο, ένα αστέρι που λάμπει. Δεξιά: Το πεντάγραμμο στο κέντρο της Rose Παράθυρου από τον καθεδρικό ναό του Έξετερ στην Αγγλία. Οι τρεις παραπάνω εικόνες, τελικά απεικονίζουν το απόκρυφο μυστικό πίσω από τον αριθμό πέντε. Το μυστικό είναι ότι πέντε είναι ο αριθμός του ανθρώπου με τη μορφή ενός πενταγράμμου. Αυτό αφορά την αρχαία Μυστική Δοξασία ότι ο άνθρωπος είναι ένα αστέρι, μια αιώνια ψυχή που λάμπει, ότι κατά βάθος κάτω από το φυσικό   σώμα, είμαστε ισχυροί με τρόπους που ποτέ δεν έχουμε φανταστεί.
 
Παρακάτω είναι ένα αντίγραφο της ομιλίας, η οποία έχει υποστεί επεξεργασία για να ταιριάζει η σημερινή μορφή.

Διάλεξη του Richard Cassaro. ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 15   Ιανουαρίου του 2010 στην Νέα Υόρκη:

Απόψε θα εξετάσουμε το συμβολισμό του αριθμού πέντε, τι σημαίνει και τι αντιπροσωπεύει.
 

Με απλά λόγια: ο αριθμός πέντε είναι ο αριθμός του ανθρώπου, ο αριθμός που συμβολίζει τον άνθρωπο και τις δυνατότητές του. Ο άνθρωπος που έχει τέσσερα άκρα και το κεφάλι, πέντε δάκτυλα σε κάθε χέρι και σε κάθε πόδι, πέντε αισθήσεις, κ.λπ., και ούτω καθεξής. Ο αριθμός πέντε είναι ενσωματωμένο στον άνθρωπο, και έχει διδαχθεί  από τις αρχαίες Ελληνικές μυστηριακές σχολές.


Ο Juan Eduardo Cirlot μας λέει:

«Παραδοσιακά, ο αριθμός πέντε συμβολίζει τον άνθρωπο,  από τη στιγμή που εφαρμόζεται με αυτή τη σειρά των γήινων πραγμάτων, αυτό σημαίνει υγεία και αγάπη. Η εσωτερική σκέψη το βλέπει αυτό, όχι ως αποτέλεσμα, αλλά, στην πραγματικότητα, ως αιτία των πέντε άκρων του ανθρώπου με τον αριθμό πέντε χαραγμένο επίσης σε κάθε χέρι και πόδι. Αυτή η συσχέτιση του αριθμού πέντε με την ανθρώπινη φιγούρα, βρίσκεται σε όλο τον κόσμο, από την Ελλάδα έως την Άπω Ανατολή. Ο Αγρίππας του Nettesheim, απεικονίζει την εικόνα του άνδρα με τα χέρια και τα πόδια ανοιχτά να σχετίζεται με το πεντάγραμμο ".

-Juan Eduardo Cirlot, στο λεξικό των συμβόλων




Το πεντάγραμμο είναι ένα από τα πιο αξιόλογα και ιερών συμβόλων στη γεωμετρία για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Γεωμετρία είναι, φυσικά, το κλειδί για την αρχαία αναζήτηση, για να βρούμε τον εσωτερικό, αιώνιο Εαυτό:


Η πεντάγραμμο, λοιπόν, είναι ένα από τα πιο πολύπλοκα και ισχυρά μαγικά εμβλήματα στον πλανήτη. Είναι ένα πεντάκτινο αστέρι που έχει συνταχθεί με πέντε ευθείες γραμμές. Είναι ενδιαφέρον, μπορεί επίσης να γίνει χωρίς να σηκώσουμε την πένα μας από τη σελίδα.

Στη μελέτη αυτής της εικόνας, σημειώστε προσεκτικά τον άνθρωπο στο εσωτερικό του πενταγράμμου. Ο Άνθρωπος του Βιτρούβιου, όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, είχε υπερκαλυφθεί  πάνω από ένα πεντάγραμμο ακριβώς επειδή το πεντάγραμμο κατέχει μια ξεχωριστή ομοιότητα με τον άνθρωπο. Ακριβώς όπως τα χέρια σας μοιάζουν μεταξύ τους, αλλά είναι διαφορετικά από τα πόδια μας, το ίδιο ισχύει και για το πεντάγραμμο: τα δύο σκέλη του πενταγράμμου μοιάζουν ακριβώς με κάθε άλλο, αλλά είναι διαφορετικά από τα δύο πόδια και το αντίστροφο.


Το πεντάγραμμο είναι το τέλειο σύμβολο του ανθρώπου.

Αυτό, βέβαια, μας διδάσκει κάτι πολύ σημαντικό για το πεντάγραμμο: αν γεωμετρία είναι μέρος της πτυχής της Δημιουργίας, όπως η Νεοπλατωνική φιλοσοφία μας λέει ότι είναι, τότε το πεντάλφα δεν είναι λιγότερο από ό, τι το πρότυπο του ανθρώπου. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο σχήμα, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα και το ίδιο και με τον εαυτό του ανθρώπου.


Στην ουσία, λοιπόν, η πεντάλφα είναι ένα βασικό συστατικό της Πυθαγόρειας φιλοσοφίας , ιδίως στην προσπάθειά της να λάμψει ως τέλεια ανθρώπινη γνώση: η απόδοση του "λαμπρού αστέρος" δεν είναι λάθος. Οι άνθρωποι είναι οι ίδιοι αστέρια, στην ουσία, και οι άνθρωποι λάμπουν αιώνια επειδή η Γεωμετρία είναι ένας αιώνιος νόμος και η συνέχεια  του ίδιου του σύμπαντος.

Αυτό το αστέρι για το οποίο μιλάω είναι η αιώνια ψυχή σας, απλό και κατανοητό. Όπως ο C.W.  Lewis μας λέει:

«Δεν έχουμε ψυχή. Είστε μια ψυχή. Έχετε ένα σώμα. "

-C.W. Lewis

Και πάλι, "Δεν έχετε μια ψυχή. Είστε μια ψυχή. Έχετε ένα σώμα. "

Κάθε ψυχή είναι ένα αστέρι που λάμπει, αυτό είναι αρχαία σοφία.

"Κάθε άνδρας και κάθε γυναίκα είναι ένα αστέρι."

-Aleister Crowley, 1904

 Αυτή είναι η αρχαία Ελληνική διδασκαλία του αριθμού πέντε και του πενταγράμμου. Ότι οι άνθρωποι, είναι όπως τα αστέρια, ισχυροί πέρα ​​από το μέτρο, πρέπει να περιέλθουν μετά την αποκάλυψη στην πίστη στη δική τους αιώνια ψυχή:

Αυτό είναι, φυσικά, μια δυσνόητη έννοια, ειδικά στον δυτικό πολιτισμό που προσπαθεί να διαχωρίσει  την ψυχή και να εξηγήσει τον κόσμο μόνο με την επιστήμη, ονομάζοντας εκείνους που πιστεύουν στην ψυχή ανόητους και αντιεπαγγελματικούς. Τα στοιχεία που ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός μας έχει αφήσει, όμως, μιλούν με διαφορετικό τρόπο: πίστευαν στην ψυχή και μας άφησαν τα συμβολικά στοιχεία, όπως το πεντάκτινο και το αστέρι των Μακεδόνων, για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε ό, τι ήταν κάποτε κοινή γνώση.

Η έννοια της ψυχής, για εμάς, είναι ξένη: ως μια σύγχρονη κοινωνία την έχουμε αποκηρύξει, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Οι ιδρυτές του πολιτισμού, ωστόσο,  μας άφησαν κληρονομιά τους. Έχουμε πολλές αποδείξεις γι ' αυτό . Δείτε, για παράδειγμα, τη μαζική χρήση του πενταγράμμου που είναι ενσωματωμένο στην   αρχιτεκτονική και την πολεοδομία.
Η  διάσημο πλέον πεντάγραμμο που σχηματίζεται από τους τεμνόμενους δρόμους στην Ουάσιγκτον, με το «κεφάλι» του πενταγράμμου δείχνει απευθείας στον Λευκό Οίκο.Το Πεντάγωνο είναι σιωπηρά ένα πεντάγραμμο, δεδομένου ότι ένα πεντάγωνο διαμορφώνει το εσωτερικό ενός πενταγράμμου. Η συμβολική σημασία του συμβόλου του πενταγώνου είναι παρόμοια με εκείνη του πενταγράμμου. Αρκεί να πούμε, ωστόσο, ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να δούμε ότι οι ιδρυτές και οι πολεοδόμοι αντιλήφθηκαν   τη δύναμη του πενταγράμμου και το κωδικοποίησαν σε σύμβολα και στην αρχιτεκτονική της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Είναι ενδιαφέρον, υπάρχουν πολλές κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο που έχουν από καιρό γνωρίσει   και κατανοήσει  αυτή τη δύναμη, και αυτός είναι ο λόγος που το πεντάγραμμο εμφανίζεται στις εθνικές σημαίες των:

 
 
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
 

ΧΙΛΗ

ΓΚΑΝΑ

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

ΜΑΡΟΚΟ 

ΑΙΘΙΟΠΙΑ

ΚΙΝΑ

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Φιλιππίνες

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

ΤΟΥΡΚΙΑ 

ΣΟΜΑΛΙΑ

BOZNIA / Ερζεγοβίνη

ΒΌΡΕΙΑ ΚΟΡΈΑ

ΒΙΕΤΝΑΜ

ΠΑΝΑΜΑΣ

ΓΡΕΝΑΔΑ

ΝΗΣΟΙ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ

ΑΛΓΕΡΙΑ

CAPEVERDE

ΒΡΑΖΙΛΙΑ


Όλα αυτά τα έθνη έχουν σαφώς το σύμβολο του πενταγράμμου στις σημαίες τους. Σε ένα σημείο στην ιστορία τους, οι ηγέτες των χωρών αυτών ανακάλυψαν την αρχαία έννοια, την ιερή γεωμετρία και την απόκρυφη δύναμη του πενταγράμμου.


Έχω ένα φυλλάδιο που δείχνει ένα δείγμα, ένα μικρό δείγμα, μερικές μόνο από τις μεγάλες εταιρείες που χρησιμοποιούν το πεντάγραμμο:
 


Μικρό δείγμα των εταιρικών λογοτύπων πενταγράμμου.

Είναι πολύ πιθανόν να έχετε παρατηρήσει ποτέ το μεγάλο ποσό των πενταγράμμων που χρησιμοποιούνται στα λογότυπα των μεγάλων εταιρειών. Για να χρησιμοποιήσω μια φράση κλισέ, χρησιμοποιούν την μαγεία τους εναντίον σας και του ασυνείδητου νου σας.

Ο Carl Jung λέει:

"Η θέση μου τότε, έχει ως εξής: εκτός από την άμεση συνείδησή μας, η οποία είναι   απόλυτα προσωπικού χαρακτήρα και η οποία  πιστεύουμε ότι είναι μόνον η εμπειρική ψυχή (.....), υπάρχει μια δεύτερο ψυχικό σύστημα που έχει συλλογική, καθολική και απρόσωπη φύση το οποίο είναι ίδιο σε όλα τα άτομα. Αυτό το συλλογικό ασυνείδητο δεν αναπτύχθηκε   μεμονωμένα, αλλά είναι κληρονομικό. Αποτελείται από προ-υπάρχουσες μορφές, τα αρχέτυπα, τα οποία μπορούν να γίνουν συνειδητά δευτερευόντως μόνο και τα οποία δίνουν οριστική μορφή και περιεχόμενο σε ορισμένες ψυχές. "

-Wikipedia

Το πεντάκτινο κάνει έκκληση  στο Ελληνικό μας παρελθόν επειδή οι πρόγονοί μας, από την αρχαιότητα σε όλη τη διαδρομή μέχρι τις αρχές του 21ου αιώνα, όλοι είχαν την εμπειρία με αυτά τα σύμβολα. Ένα βαθύ και αρχαίο μέρος του μυαλού ή του εγκεφάλου μας ξέρει αυτά τα σύμβολα, επειδή οι πρόγονοί μας τα γνώριζαν, παρόλο που  δεν είχαμε προσωπική εμπειρία με αυτά.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα για το πεντάκτινο και όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, υπάρχει ένα ατελείωτο ποσό της μαγείας και τελετουργικών που συνοδεύεται μαζί με το πεντάκτινο. Υπάρχει επίσης η ιερή γεωμετρία:



Πεντάγωνα και πεντάκτινα εμφανίζουν αυτο-συμμετρία και άπειρη επέκταση φράκταλ. Η φράκταλ γεωμετρία είναι εμφανής κάθε φορά που ένα μέρος από κάποιο σχέδιο παρουσιάζεται παρόμοιο με το σύνολο. (δηλ. Μικρά κλαδιά μοιάζουν με μεγάλα κλαδιά, τα οποία μοιάζουν με  δέντρα, τα οποία μοιάζουν με μεγάλα δένδρα, τα οποία μοιάζουν με κλαδιά κλπ ....). Η φράκταλ γεωμετρία βρίσκεται σε όλη τη ζωή των φυτών και των ορυκτών. Ένας σπόρος ενός φυτού περιέχει αρκετά στοιχεία για να κατασκευάσει ένα εντελώς νέο φυτό. Στην πραγματικότητα, ένας απλός κλώνος  DNA ενός ζώου περιέχει αρκετά στοιχεία για να κατασκευάσει το σύνολο των ζώων (αυτός είναι ο λόγος που είναι δυνατή η κλωνοποίηση). Η φράκταλ συμμετρία του πενταγώνου και πεντάγραμμο απεικονίζεται παρακάτω




Το πεντάκτινο στο κέντρο του παραθύρου με το τριαντάφυλλο στη δυτική πρόσοψη του καθεδρικού ναού του Έξετερ στην Αγγλία (περ. 1400).

Η συμβολική αποκλειστική τέχνη της ανάγνωσης στους αρχαίους ναούς που δίνει νόημα έχει χαθεί στη σύγχρονη εποχή. Το παράθυρο με το τριαντάφυλλο (ο ρόδακας των Ελευσινίων μυστηρίων) και το πεντάγραμμο, είναι ένα σύνθετο σύμβολο που δηλώνει την ψυχή μας και τη δύναμη πίσω από αυτό, ένα φλεγόμενο αστέρι που απορρέει από τον πνευματικό κόσμο και οδεύει προς την φυσική ύπαρξη.

Η Έλληνες κωδικοποίησαν αυτό το τεράστιο μυστικό  στην αρχιτεκτονική. Το έκαναν για να διατηρηθεί για τις επόμενες γενιές το αληθινό νόημα του πεντάκτινου . Το έκαναν με ανάταση του ανθρώπου. Τα κίνητρά τους ήταν σαφώς το ακριβώς αντίθετο από τα κίνητρα των σημερινών μεγάλων εταιρειών.


Ο ρόδακας των Ελευσινίων μυστηρίων και τα  πεντάκτινα, ήταν ένα μήνυμα τόσο για τους  προγόνους μας όσο και τους θεατές των επόμενων γενεών  που μας μίλησαν για το  δόγμα της ψυχής: ένα μήνυμα πως το σώμα μπορεί να πεθάνει, αλλά η ψυχή θα λάμψει.

  Όταν λοιπόν δείτε τον αριθμό πέντε ή ένα πεντάκτινο, παρακαλώ πείτε στον εαυτό σας: «Γεια σου, αυτό είναι ο άνθρωπος, ψυχή τε και σώματι ... αυτός είμαι εγώ, σώμα και την ψυχή!"

ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΚΤΙΝΟ.

Μέσα στο σώμα μου, έχω μια ψυχή, είμαι ένα αστέρι, ένα αιώνιο αστέρι που λάμπει. Έχω ζήσει εδώ, και πέθανα εκεί. Θα κοιμηθώ, αλλά θα ξυπνήσω.  Θα πεθάνω εδώ, αλλά θα ζήσω εκεί.


Σας ευχαριστώ όλους για την προσοχή σας .



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters