Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Ποίμανδης-Ερμής Τρισμέγιστος: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΥΡ(ΨΥΧΗ) ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ (ΝΟΥΣ)



Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΥΡ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΝΣΑΡΚΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΘΝΗΤΗΣ ΦΥΣΗΣ "ΓΗ ΝΕΡΟ ΦΩΤΙΑ ΑΕΡΑΣ"


Διαβάζουμε στον Ποιμάνδρη:
ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή:


- Λοιπόν Ερμή, το φως εκείνο που είδες είμαι εγώ, ο Θεός σου, ο προϋπάρχων της εμφανισθείσης από το σκότος υγράς εκείνης φύσης, ο δε φωτεινός Λόγος που είδες να ξεχύνεται από τα φωτισμένα πεδία προς την υγρά εκείνη φύση που βγήκε από το Νου μου, είναι ο υιός μου, ο Νους είναι ο Πατέρας Θεός. Αυτοί οι δύο, πατέρας και υιός, δεν ξεχωρίζονται ο ένας από τον άλλο, η δε ένωσής τους είναι η ζωή.*

Εδάφ. 9. Ο δε Νους - Θεός, αρσενοθήλυκος όντας, ζωή και φως υπάρχων, εγέννησε άλλο δημιουργό Νουν, από πυρ και πνεύμα. Αυτός ο δεύτερος Νους δημιούργησε τους διοικητές του αισθητού κόσμου που περικλείεται σ' επτά κύκλους, η διοίκηση των οποίων καλείται Ειμαρμένη

Εδάφ. 10. Στα κατωφερή στοιχεία ξεπήδησε ο του Θεού Λόγος στο καθαρό της φύσης δημιούργημα, ενώθηκε με το δημιουργό νου που είναι ομοούσιος με τον πατέρα, και δημιουργήθηκε από τα κατωφερή στοιχεία η ύλη.
........
Ο Θεός είναι Νους, δίχως φύλο, ούτε αρσενικός ούτε θηλυκός, Ζωή και Φως υπάρχων, ο Λόγος του είναι ο Υιός του, μας λέει συγκεκριμένα ότι ο Λόγος Υιός βγήκε από το Νου μου, άρα ο Υιός και Λόγος είναι όραμα του Νου που δίνει μέσα από το Φως την Ζωή, ο Λόγος μας λέει είναι ο υιός μου, ο Νους είναι ο Πατέρας Θεός. Αυτοί οι δύο, πατέρας και υιός, δεν ξεχωρίζονται ο ένας από τον άλλο, η δε ένωσής τους είναι η ζωή.
Ομοούσιος λοιπόν ο Θεός με τον Λόγο Υιό
....
Συνεχίζοντας μας λέει:
ο δε φωτεινός Λόγος που είδες να ξεχύνεται από τα φωτισμένα πεδία προς την υγρά εκείνη φύση..
Δηλαδή ο Λόγος και Υιός είναι Φως και Ζωή από τα Φωτεινά Πεδία προερχόμενος.
Η υγρά φύση δεν είναι τα φωτεινά πεδία, αλλά το δοχείο της γένεσης που προήλθε από το σκότος.

Ο δε Νους - Θεός, αρσενοθήλυκος όντας, ζωή και φως υπάρχων, εγέννησε άλλο δημιουργό Νουν, από πυρ και πνεύμα.
Τι γέννησε ο Θεός που είναι Φως και Ζωή με τον Λόγο του και Υιό του; έναν άλλο Νου δημιουργό από Πυρ και Πνεύμα ώστε να δημιουργήσει την νέα δημιουργία που δεν αποτελείται από Ζωή και Φως αλλά από Πυρ και Πνεύμα.
.......................
Είδα τότε μια θέα πλημμυρισμένη από φως και καταγοητεύτηκα...εννοεί τα Φωτεινά Πεδία... ύστερα από λίγη ώρα είδα ένα κατωφερές σκοτάδι γεννημένο μερικά, φοβερό και στυγνό σε σπειροειδές σχηματισμό...εννοεί το δοχείο της γένεσης με τα τέσσερα στοιχεία "γη νερό πνεύμα πυρ" της σκοτεινής φύσης γεννημένη από το σκότος.

Διαβάζουμε τα στοιχεία της θνητής φύσης:

Εδάφ. 5. ΕΡΜΗΣ απολογούμενος:

- Από τα φωτεινά εκείνα πεδία είδα να ξεχύνεται στη φύση Λόγος 'Αγιος, κι από την υγρά φύση να ξεπηδά προς τα ύψη ένα \κούφιο, δραστικό οξύ και άκρατοπυρ. Είδα επίσης τον ελαφρό αέρα ν' ακολουθεί τοπνεύμα που επλανάτω στη γη κρεμασμένος σ' αυτό καθώς ανέβαινε από τη γη και τα νερά της προς το πυρ..

Έχουμε λοιπόν τα στοιχεία της σκοτεινής φύσης:
Πυρ, Πνεύμα (μαζί με τον αέρα της γης ύλης), γη (ύλη) νερά.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΦΥΣΗ.
........
Και ο Δεύτερος δημιουργός Νους δημιούργησε από την δική του πλευρά του φωτός και ζωή, το δικό του πυρ και το δικό του πνεύμα.
....
Και έδωσε περιστροφή και κίνηση στα τέσσερα στοιχεία μαζί με τα δικά του, και δημιούργησε ένα σύμπαν με επτά κύκλους σφαίρες, η μία μέσα στην άλλη, όπου τα πιο βαριά στοιχεία κατακάθησαν χαμηλά, και τα πιο ελαφρά ανέβηκαν σε ψηλότερους κύκλους ζωής.

Για να μην πολυλογώ μιας και τα ανέλυσα πολλές φορές και λεπτομέρειες θα βρείτε στον ΠΟΙΜΑΝΔΡΗ που έχω κάνει λεπτομερή ανάλυση, δημιουργήθηκε ένα σύμπαν επτά σφαιρών, με την σκοτεινή φύση του σκότους, και την φύση του φωτός μέσα από το πυρ και το πνεύμα.
Τα νερά και η γη, παρέμειναν δίχως τον Λόγο γι'αυτό και η φύση όπου ζούμε σήμερα στα νερά και την γη, επειδή είναι σκοτεινή δεν μας αφήνει να δούμε την αλήθεια της ουσίας μας.
Και γι'αυτό το πνεύμα μας από φως, μαζί με την ψυχή από φως, μόλις ενσαρκώνεται σε σώμα από γη και νερό, χάνει την ουσία του, και από θεϊκά γίνονται άνθρωποι της Γης, με πνεύμα τον αέρα και την φωτιά της σκοτεινής φύσης, άρα και θνητή λογική, και δεν δύναται να δούμε την αλήθεια δίχως βοήθεια από πάνω, και χωρίς συνεχή άσκηση του φωτεινού μας πνεύματος, το οποίο μπορεί να δει έστω και λίγο, το φως από το οποίο προέρχεται, διότι ναι μεν χάσαμε την ουσία μας διότι έγινε ανθρώπινη της Γης, αλλά έχει τα στοιχεία του φωτός μέσα από τις τέλειες ενέργειες, όπως για παράδειγμα την κατανόηση της θνητής φύσης, και πάσης αρνητικής σκέψης που μας αυθυποβάλλει.

morfeas sky


...
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/08/ermis-trismegistos-poimandis-anthropos-apo-fos.html#sthash.urD8egLv.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters