Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Πού χρωστά η Ελλάδα και γιατί απαιτείται «κούρεμα» - 190% του ΑΕΠ έφτασε το χρέος

Το χρέος της Ελλάδας περιστρέφεται στα 320 δισ. ευρώ, το οποίο πλέον αντιστοιχεί σε ποσοστό της τάξης του 190% του ΑΕΠ.

H Ελλάδα όσα μέτρα κι αν λάβει, όσες μεταρρυθμίσεις και να εφαρμόσει και όσες περικοπές και να πετύχει το χρέος της είναι μη βιώσιμο, δηλαδή δεν μπορεί να εξοφληθεί.


Την ίδια ώρα μελέτες της τρόικας θέτουν το όριο του διαχειρίσιμου χρέους για κάθε χώρα στο 120% του ΑΕΠ.

Παρόλα αυτά πολλές χώρες, ακόμη και μεγάλες περικλείνουν του εν λόγω ορίου καταφέρνοντας ωστόσο να δανείζονται από τις αγορές, έχοντας πείσει για την πιστοληπτική ικανότητά τους.

Ενδιαφέρον προκύπτει και από τη διάρθρωση του ελληνικού χρέους, το οποίο κατά κύριο λόγο κατέχεται από φορείς που συνδράμουν την Ελλάδα, μέσω προγραμμάτων στήριξης. Πιο ειδικά αναφέρεται ότι από τα 323 δισ. που χρωστάει η Ελλάδα τα 246 κατέχονται από διεθνείς δανειστές, μέσω του προγράμματος στήριξης.

Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία αποτελούν τους μεγαλύτερους δανειστές της χώρας. Τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης, η Ισπανία από μόνη της, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ αποτελούν τους υπόλοιπους μεγάλους, δανειστές της χώρας μέσω του προγράμματος για τη χώρα.

Το υπόλοιπο χρέος αναλογεί σε ελληνικές και διεθνείς τράπεζες, στην Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου σε τρίτους δανειστές.
Το ύψος του χρέους

Το ποσοστό του χρέους της Ελλάδας επί του ΑΕΠ, το οποίο ανέρχεται στο 190% αποτελεί και το μεγάλο ζήτημα του ελληνικού, οικονομικού προβλήματος, όπως διαβάζουμε στο inbusiness/sigmalive.com.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) μεγάλα χρέη εντοπίζονται σε Ιταλία (147%), στην Ιρλανδία η οποία πέρασε και από το βάσανο του Μνημονίου (132%) αλλά και στην Ισπανία (111%). Ο μέσος όρος του δημοσίου χρέους των κρατών-μελών της Ευρωζώνης ανέρχεται στο 107%, ενώ στις ΗΠΑ στο 106,5%.
 
 
http://www.ksipnistere.com/2015/07/190.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters